25 de maig del 2008

Campanya per fer un monument a Tortosa dedicat a Superman

Si també esteu cansats de veure el monument de la Batalla de l'Ebre al mig del riu, avui us proposem una campanya per aconseguir el seu enderrocament. Amb motiu del Dia de l'Orgull Friki, que enguany commemora l'estrena de la quarta pel·lícula d'Indiana Jones i el 70è aniversari de Superman, la meua proposta és substituir el pinacle franquista per una estàtua de bronze que siga un homenatge a l'Home d'Acer. Si el monument ha de ser algun dia una al·legoria de la pau, qui millor que Superman, el personatge que ha fet més per la llibertat i per la pau al món.
Si el que volem és que el monument siga fotografiat pels turistes, i que gent de tots els racons del planeta vulga venir a Tortosa per veure una estampa extraordinària, quina millor opció que dedicar un monument a Superman, que amb el temps s'ha convertit en un dels superherois més populars del món i en una icona de la cultura popular. La seua influència, tot i les campanyes de desprestigi que també ha patit, supera les barreres del còmic, del cinema i de la televisió. La S de Superman és tant o més famosa que el logotip de la Coca-cola; és una marca de postmodernitat que convertiria en un referent mundial l'antiga pilastra del pont de la Cinta. Si el Camp de Tarragona té una figura gegant de Mazinger Z, per què no podem tenir un monument de Superman a les Terres de l'Ebre? Tortosa seria la nova meca dels fans de Superman, ja que milions de fans del personatge, creat fa 70 anys per Joe Shuster i Jerry Siegel, convertirien la ciutat de l'Ebre en un lloc de pelegrinatge.
Tot seguit, teniu un vídeo casolà amb el nostre particular homenatge a Superman. Us recomano que el mireu fins al final, tot i que és un pèl llarg, ja que té amagades algunes perles. Si voleu afegir-vos a la campanya, només l'heu d'afegir al vostre bloc...




Més informació sobre Superman a Ebremedia:
-Qui necessita Superman?
-Superman Returns tindrà segona part
-Últimes compres al planeta Krypton
-Tots els tràilers de Superman Returns
-Cada època té el seu superheroi
-Kevin Smith parla del projecte frustrat de Superman
-Superman és un superdotat

15 comentaris:

  1. Jojojo! La foto genial! Encara que Superman em fa una mica de grima. A veure si algún friki tira endavant la moció a l'ajuntament, jejeje!

    ResponElimina
  2. I una superwoman?
    Siguem políticament correctes

    ResponElimina
  3. No sé si seria el més adequat. Com a broma estaria bé, però posats a treure l’ocellot, sobre aquest pedestal bé podria fer-se un monument a Cristòfol Colom. No diu Manuel Bestratén que era tortosí i que va néixer a la illa de Gènova, no molt llunys d’aquest emplaçament?

    ResponElimina
  4. Jo faria un monumemt a Cthulhu! Impresionaria més!

    XD salut!!

    ResponElimina
  5. Jo fa uns mesos vaig proposar pintar el "monument" de color rosa, com a fórmula per poder-se'n riure cada cop que es passi per allí.

    ResponElimina
  6. Gustau,
    jo posaria el conseller Baltasar enlloc de Superman. Li diríem el monument al Superwater. Crec que seria molt ben acceptat per la societat ebrenca...

    ResponElimina
  7. no, no, no... fem-lo a Nyarlathotep!!!

    felicitats pel superpost, el supervídeo supercurrat i la supercampanya. Sí, vale, és friki, però és una idea molt més bona que la que han tingut els polítics fins ara...

    ResponElimina
  8. gustau no et passes, en lo que m'agrada a mi el monument cervecer de les TTEE,
    pots trobar el sant miquel, la cruz campo, la estrella, l'aguila

    ResponElimina
  9. Les propostes de Cthulhu i Nyarlathotep me seduixen bastant, però jo proposaria més bé a Yog-Sothoth, i així quedaria una mica més abstracte i modernillo.

    ResponElimina
  10. Qué bo!! jajajaja!! Una mica d'humor i frikisme no ens aniria gens malament a tots plegats!!

    ResponElimina
  11. Pos jo el faria al Capitán Trueno, és més nostrat.

    ResponElimina
  12. El Votant Anònim va pujar ahir el tema a Menéame, però sembla que alguns lectors no li acaben de veure la gràcia.http://meneame.net/story/
    campana-para-cambiar-monumento-
    franquista-uno-dedicado-superman-cat

    ResponElimina
  13. I perquè no al "vent de d'alt" ???.

    Només caldria retirar el monument, deixar la pilastra i posar una placa que digués que el famós VENT DE D'ALT de la nostra terra va fer justícia cap un monument injustificat avui.

    ResponElimina
  14. El superserdo de Shelton, tambe conegut com a Wonder Wart-Hog, xafant-li el cap al Franco per exemple

    ResponElimina
  15. A LO SAPO ROIG
    Aqui tens a Colon i un regalet per als nanus

    http://humorcillet.blogspot.com/2008/09/colon-es-de-per-aqui-baix.html

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta