24 de maig del 2008

Tortosa renova la plaça de la Cinta i el carrer de la Rosa per fer-los de vianants

La reforma inclou cinc carrers més del nucli antic i precedirà la millora de l'entorn de la catedral i de la plaça de l'Absis

Tortosa tindrà una nova zona de vianants que inclourà el carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta, al cor del nucli antic, en un termini de quatre mesos. Aquesta setmana han començat la reurbanització de la plaça de la Cinta i dels carrers de la Rosa, Taules Velles, Gil de Frederic, Mercaders, del Carme i Sensalsacosta, unes obres en què l'Ajuntament destinarà gairebé 785.000 euros del pla integral del nucli antic (Pincat). L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va confirmar ahir que l'Ajuntament també ha posat a concurs les obres d'un segon paquet de carrers al voltant de la catedral. A més, el projecte inclou la reforma de la plaça de l'Absis, amb un sistema d'escales que crearà una espècie d'amfiteatre que facilitarà l'organització de concerts i altres actes de gran format.

Bel va explicar que la setmana vinent tindrà lloc una comissió de seguiment del Pincat, en la qual es farà una valoració de les diferents obres en marxa i dels nous projectes previstos al programa d'ajuts de la llei de barris. Amb tot, l'alcalde va visitar ahir les obres de l'eix viari format pel carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta, que després de la millora del carrer Sant Domènec i del Portal del Rastre són les obres d'urbanització més importants que s'han fet del Pincat. Segons Bel, la prioritat és que la plaça de la Cinta, el carrer de la Rosa i el carrer Taules Velles puguen estar enllestits per les festes de la Cinta, tenint en compte que això no serà possible abans de la Festa del Renaixement.
Amb l'objectiu que siga una nova zona de vianants, el carrer de la Rosa passarà a tenir un paviment d'un únic nivell, majoritàriament de granit però que reutilitzarà l'actual vorada de pedra de la Cinta. A més, també es renovaran les xarxes dels diferents serveis i l'enllumenat públic, i se soterraran les actuals línies elèctriques. D'altra banda, l'alcalde va afegir-hi que s'estan tramitant les obres dels carrers Portal del Romeu, Capellans, Costa de Capellans i plaça de l'Absis, que són el conjunt de carrers de l'entorn de la catedral. Segons Bel, la previsió del govern municipal és poder adjudicar aquestes obres durant el mes de juny, perquè puguen començar els mesos de juliol i agost amb un pressupost superior als 692.700 euros. En aquest sentit, Bel va destacar que l'ideal seria que les obres del carrer de la Rosa i de la plaça de la Cinta s'hagin acabat, com a mínim, abans d'iniciar les obres de la plaça de l'Absis.

El Punt (24-Maig-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta