24 d’abril del 2009

Queixa dels veïns de la zona lúdica de Roquetes per la inseguretat a la nit

Denuncien actes vandàlics i sorolls dins dels edificis

Els veïns de la zona lúdica de Roquetes han decidit que ja n'hi ha prou de la situació d'inseguretat nocturna que pateixen. Fins fa poc, tot i la presència del multicinema i d'una discoteca, era una zona «tranquil·la», però des de fa uns mesos hi ha joves que entren als edificis forçant les portes i trencant vidres, i omplen les escales de brutícia.

A la zona d'oci nocturn de Roquetes hi ha una discoteca, diversos locals de restauració i un multicinema. A més, ara és l'única zona d'aquestes característiques a la rodalia de Tortosa. Segons els veïns, fins fa poc era una zona força «tranquil·la», tot i l'activitat pròpia de les nits del cap de setmana. «Però malauradament, des de fa uns mesos, estem vivint una situació un pèl difícil», explica un veí. «Els caps de setmana ens entren a l'edifici i ens han trencat portes o la centraleta de l'antena de televisió», afirma el mateix veí, abans d'afegir-hi que també s'han trobat les restes del consum de begudes alcohòliques i d'estupefaents, com ara burilles de porros. A banda, denuncia que fins i tot s'han trobat parelles fent l'acte sexual a l'escala. «Els diumenges els carrers queden plens de vidres i de vòmits, així com de pixades i condons, un ambient que no és gens adient perquè les criatures juguen al carrer», conclou.

Una altra veïna recorda que aquesta situació s'ha agreujat des de les festes de Nadal del 2008. Segons la dona, els veïns estan patint un veritable «assetjament», ja que hi ha joves que forcen les entrades dels edificis per anar fins als pàrquings o els terrats, «per fumar i beure». A banda, mentre uns tenen relacions sexuals o entren als edificis per fer mal, «els que volten pel carrer fan les seues necessitats entre els cotxes, riuen la mona sota les finestres o es barallen». La veïna alerta que en les últimes setmanes també han trencat els vidres i els retrovisors d'alguns cotxes.

Més presència policial. Els veïns també han manifestat el seu desencís, després de les denúncies reiterades davant dels Mossos d'Esquadra i de moltes trucades a la policia local. Tot i això, el cap de setmana passat es va fer un control policial a la carretera de Tortosa a Roquetes, en què van participar la policia local de Tortosa, la guàrdia urbana de Roquetes i els Mossos, amb una vintena d'agents en total. L'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, també va dir ahir que han detectat un increment d'actes vandàlics al poble, però va precisar que el problema no es limita únicament als voltants de la zona d'oci nocturn. Gas va assenyalar que fins ara la policia local té denúncies de fets aïllats, i va animar els veïns a donar part dels incidents de manera oficial, especialment si els desperfectes es produeixen dins de les propietats privades.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 24-04-2009 Pàgina 15

2 comentaris:

  1. Ja era hora que se algú ens escoltés. Molts veïns venim denunciant aquesta situació, però no des de Nadal si no des de fa moltísim temps. No més cal veure que al carrer Severo Ochoa TOTES les cases han tingut que posar reixes a les seves entrades per evitar el vandalisme, i NO són de Nadal cap aquí si no bastant més antigues. També a Alcalde Marín hi ha comunitats ‘enreixades’, i són moltes les queixes que setmanalment molts veïns d’aquestes rodalies venim fent a la Policia Local. Així que, senyor Alcalde, si això ho considera ‘fets aïllats’ hauria de ferse-ho mirar. Mentre tant li recordo que ‘això també es Roquetes’, que el velar per l’ordre al voltant d’una activitat és competència únicament municipal i, que si cal, els veïns estem disposats a arribar fins on sigui necessari per a que aquest bonic barri nostre estigui, com a mínim, atès com la resta del poble en lo que fa referència a la neteja i l’ordre.

    ResponElimina
  2. D’estar en la vostra situació ja hagués contractat entre tots el veïns un servei de seguretat privada. Els ajuntaments no contracten la recollida de les escombraries? No tenen empreses paral•leles de serveis? Al final tots acabarem fent-ho..Ajuntaments SI, però per a que? L'administració s'ha d'aprimar per èsser efectiva. Mentre ens costa massa duros per no res.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta