25 d’abril del 2009

Tortosa ja té els terrenys per al tercer institut i dimarts els cedirà a Educació

L'alcalde aprofita la visita de Maragall per anunciar que els propietaris han volgut avançar la cessió

Tortosa és avui més a prop de tenir un tercer institut de secundària. La visita del conseller d'Educació, Ernest Maragall, que ahir va inaugurar les ampliacions de tres centres a les Terres de l'Ebre, va quedar eclipsada per l'anunci de l'alcalde, Ferran Bel, que va confirmar la signatura de la cessió anticipada d'uns terrenys del pla parcial Temple Sud, una finca de 10.448 metres quadrats en què s'ha de construir el tercer institut. De fet, Bel ha convocat per dimarts un ple extraordinari en què s'ha d'aprovar de manera definitiva aquest pla parcial, i també la cessió gratuïta dels terrenys a la Generalitat perquè puga iniciar el projecte.

El conseller Maragall va visitar ahir Roquetes, Tortosa i Gandesa, per inaugurar les ampliacions de l'IES Roquetes, de l'IES de l'Ebre i del CEIP Puig i Cavaller de Gandesa. Durant la seua visita a l'IES de l'Ebre, en què s'han invertit 1,2 milions d'euros per habilitar la nova biblioteca i dues aules d'informàtica, Maragall va rebre la notícia de la imminent cessió dels terrenys per als terrenys del tercer institut de Tortosa. Un tema que havia estat envoltat de certa polèmica els últims mesos, després que el grup del PSC acusés el govern de Tortosa (CiU i ERC) de retardar la cessió dels terrenys per afavorir el col·legi Sagrada Família, un centre concertat que depèn del bisbat i que també ofereix estudis de secundària.

Així, l'alcalde va anunciar que dijous a la tarda els propietaris dels terrenys van signar la cessió anticipada dels terrenys, una finca afectada pel pla parcial Temple Sud. De fet, Ferran Bel va afegir-hi que ahir mateix havia convocat un ple extraordinari per dimarts, perquè el ple de l'Ajuntament puga fer l'aprovació definitiva del pla parcial, i també la cessió gratuïta dels terrenys a la Generalitat. «Ens fa una il·lusió especial poder anunciar-ho a l'IES de l'Ebre, que durant molt de temps havia reivindicat el tercer institut d'una manera justa», va remarcar Bel. En aquesta línia, l'alcalde va assenyalar que, «si s'haguessen fet bé les coses, els terrenys ja fa anys que haurien d'haver estat cedits a Educació». Una declaració que va provocar el somriure del portaveu del PSC i exalcalde, Joan Sabaté, que també assistia a l'acte d'ahir. «El tercer institut és molt important per a Tortosa; per donar sortida al col·lapse que hi ha als IES de l'Ebre i Joaquim Bau, però també per equilibrar l'oferta de secundària i que puguen haver-hi centres públics a una banda i l'altra del riu», va concloure Bel. Per la seua banda, Maragall va afegir-hi que els propers mesos es concretaran els calendaris del projecte i també l'inici de les obres.

Sant Llàtzer i protesta d'alumnes contra la LEC. A més de concretar la cessió dels terrenys del tercer institut de Tortosa, la visita del conseller Maragall també va servir perquè Educació es comprometés a començar enguany les obres del nou CEIP de Sant Llàtzer. Maragall va confirmar que ja han enllestit la modificació del projecte, ja que ha estat necessari adaptar el nou centre a la inundabilitat dels terrenys, i va anunciar que en el proper curs les obres «ja estaran en marxa». D'altra banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans va denunciar que ahir els Mossos d'Esquadra van avortar una acció de protesta contra la nova llei d'educació (LEC), durant la visita de Maragall a l'IES de l'Ebre. Prèviament, els mateixos estudiants ja havien protestat pel mateix tema en la visita a l'IES de Roquetes.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 25-04-2009 Pàgina 8

8 comentaris:

  1. Aquest Alcalde es un mentider compulsiu i sembla que es creu les propies mentides, fa dos anys que aquesta cessió la podia haver fet i ha esperat, potser, a que li donessin permis?, la meva pregunta es a canvi de que? quant o que ens costarà als tortosins?
    Aquest loobie de presió no es conforma amb qualsevol cosa, els tortosins per desgracia ho tenim clar.

    ResponElimina
  2. Bé esta el que acaba bé. Però tenim un greu problema hem perdut dos anys i el tercer institut no esta fet i la culpa es del senyor Bel i Accensi, que continua fent la feina tard i malament.

    ResponElimina
  3. Lo del 3r institut fa entre 10 i 15 anys que va!!
    Bel fara 2 anys, volen dir que la culpa o part de la culpa no es del senyor Sabaté!

    ResponElimina
  4. Doncs no la culpa no es de Sabate potser es del xta xta xta, peró no de Sabaté.
    Els governs progressistes de la nostra ciutat el que van fer va ser buscar i projectar un lloc fisic per aquest Institut.
    Com diu molt be pepe aquest tema fa molts anys que va peró van ser aquests governs i no els anteriors els que fan posible que avui estem on estem, i cal recordar que els dos governs anteriors de CIU, van mirar cap un altra part i no van fer res de res per l'ensenyament public de la ciutat.

    ResponElimina
  5. Es curios que a dia d'avui el govern de Ferran Bel, no fa res més que executar tor alló que Joan Sabaté va deixar embastat, i no falta la gent que critica a Joan Sabaté per allò que ell no va acabar de fer i Ferran Bel ara sols remata la feina.

    La ciutat de Tortosa s'havia posat en l'andana per agafar el tren del segle XXI, amb l'arribada de Ferran Bel al govern ens trobem que per aquesta andana ja no passen els trens.

    En aquest tema l'alcalde el senyor Bel continua en retard, va cedir els terrenys per a la comisaria dels mossos d'escuadra tard, i la gent de Tortosa ho paga de la seva butxaca. Va cedir tard els terrenys de l'URV, i la gent de les terres de l'Ebre ho sofreix a la seva butxaca. Ara cedeix amb més de dos anys de retard i com a imcompliment de l'any 2008 del seu espectacular PAM (que va fe pum al dia següent de fer-lo públic), els terrenys per al tercer institut, i entretant molts pares i mares de la ciutat s'han de rascar la butxaca portant els seus fills i filles a centres privats, per l'imcompetencia del Ferran Bel i companyia.

    ResponElimina
  6. Corre corre,que te pillo. A estirar, a estirar, que el demonio va a pasar. A encoger, a encoger, Que el demonio ya se fue. ¡Uuuuuh!

    Quin descans Sr Bel!!! Això de corre tant per quedar bé acabarà amb la seva salut.

    ResponElimina
  7. Pont de Barques;
    I que mes dona QUI ? El que interessa es el QUÈ..!

    ResponElimina
  8. Pos va tindre un grapat d'anys per a desembastar-ho no?

    L'unic pel que sufrix la meua butxaca ara mateix (i segur que la de molts tortosins) es per culpa de que no hi ha feina, i això és gràcies entre altres, al major destructor de llocs de treball que ha existit mai a n'aquest país...i és dels teus! Vols que mos fiquessem a comparar qui és mes incompetent en aquuest panorama polític espanyol?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta