15 de setembre del 2009

El PSC de Tortosa inicia la renovació amb el relleu de Rafel Lluís per Ricard Lleixà

El PSC de Tortosa ja ha començat el seu procés de renovació, que ha de culminar a les eleccions municipals del 2011 amb l'objectiu de recuperar l'alcaldia. El regidor Rafel Lluís té previst renunciar avui al seu càrrec a l'Ajuntament de Tortosa "per raons professionals i personals que l'impedeixen continuar exercint aquesta responsabilitat amb la dedicació que ell voldria". En aquest sentit, el seu lloc serà ocupat pel número 8 a la llista del PSC en les últimes municipals, Ricard Lleixà. Segons un comunicat emès ahir pel PSC, Lluís ha explicat que ja feia temps que meditava aquesta decisió, per una situació "familiar i personal" que complica la seua dedicació com a regidor. Lluís, que; ha agraït l'oportunitat que li van donar tant Pasqual Maragall com Joan Sabaté per entrar a formar part de la llista del PSC l'any 2003, ha estat regidor durant els darrers sis anys, quatre al govern i dos a l'oposició. A més, també va ser delegat personal de l'alcalde al poble de Campredó. Per la seua banda, Sabaté li ha agraït la seua dedicació a la ciutat, com a regidor i també com a president fundador de l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE). Lluís també ha estat president de l'Associació de Propietaris del Polígon Industrial Baix Ebre, i directiu del Club Deportiu Tortosa.

Lluís va entrar a formar part de la llista del PSC l'any 2003, primer com a independent i després com a militant del PSC, apadrinat per Pasqual Maragall. En el mandat anterior va ser regidor de Promoció Econòmica i de Fires, "amb un paper destacat en l'impuls a la creació de sòl per a indústria aparador als portals d'entrada de la ciutat, amb l'objectiu de reforçar l'oferta de petita i mitjana empresa a Tortosa, i també va treballar per a l'ampliació del polígon Catalunya Sud". Segons el PSC, també va ser una peça clau en les negociacions per a la instal·lació de diferents empreses; a la nostra ciutat, entre les quals hi ha la d'una coneguda empresa d'alimentació al Mercat del Peix. També va treballar en l'impuls a l'activitat firal a Tortosa i va ser l'artífex de la posada en marxa del Saló Ebreambient. "Moltes de les coses que es fan i es faran en promoció econòmica porten el seu segell, encara que l'actual govern no ho reconegui", ha subratllat Sabaté, que ha afegit: "Em sap greu que marxi, però fa temps que ho plantejava per les dificultats personals que viu i arriba un moment que ja no es poden demanar més sacrificis".

A partir del ple ordinari del d'octubre com a molt tard, el lloc de Rafel Lluís a l'Ajuntament serà ocupat per Ricard Lleixà, de 40 anys i administratiu, que actualment és secretari d'Acció Electoral del PSC a Tortosa. "És una persona plenament capacitada, que tant de bo ja hagués sortit regidor a les eleccions municipals. Ricard és una persona amb una capacitat de treball extraordinària que ara tindrà l'oportunitat d'exercir la seua vocació pública", ha destacat Sabaté. "És una oportunitat de treballar per la meua ciutat que no deixaré passar, amb el grup, des de l'oposició, i amb l'objectiu de recuperar l'alcaldia", ha remarcat Lleixà.

Foto: PSC de Tortosa

56 comentaris:

  1. Ricard Lleixà, un bon regidor per a Tortosa, malgrat visqui a Amposta.

    ResponElimina
  2. Quina renovació es que entri el que anava de 8 a la llista?
    Renovar es fer entrar a gent nova, no gent que potser la gent no va voler votar.
    Segueixo sense entendre perque continua de regidor J.Martin si es Director territorial i Roldan va dimitir, no seria renovar deixar pas a mes gent?
    I no ens equivoquem, renovar el que es diu renovar una llista es començar pel numero 1, que es el que importa, un altra cosa es un canvi de cromos.

    ResponElimina
  3. L'altre dia en un diari digital criticaven l'alcalde de Huelva perquè després de 16 anys d'alcaldia, havia anunciat que es tornava a presentar.

    El senyor Sabaté és regidor de l'Ajuntament de Tortosa des de l'any 1991 i quan arribi a les properes eleccions municipals, 2011, farà 20 anys que és regidor de l'Ajuntament de Tortosa.

    Ni el mateix Vicent Beguer, va estar tants d'anys. Potser s'ho hauria de fer mirar el PSC.

    ResponElimina
  4. Això sense comptar amb dos mandats de senador, un mandat de Diputat al Parlament i dos mandats de conseller comarcal.

    Massa temps en política, no?

    ResponElimina
  5. Ja que nomes ho sospito, ho pregunto per no equivocar-me : On viu i treballa l'alcalde de Prat de Compte, Joan Josep Malràs?, O es que "l' anormalitat" es donava quant era regidor de Tortosa?.
    Quant a la llargada de la vida política, cal reconèixer honestament que sempre depèn de que siguin del teu grat o no. Algú de Convergència acceptara, al menys públicament i sobre tots llavors, que Jordi Pujol va estar massa anys en actiu? tres quarts del mateix de F. Gonzalez, Chaves, Fraga etc. al seu moment

    ResponElimina
  6. Ximo, el post parla de renovació del PSC a Tortosa i per això parlo del seu cap de llista, no precisament nou.

    Quan vols t'agrada acotar el tema de conversa, però com sembla que el vols ampliar cap problema.

    La reflexió que he fet per a Sabaté, l'aplico per a tots els polítics de tots els partits polítics.

    Per cert, no cal parlar de Fragues o Pujols. Mira entre els teus, Bono, Zapatero (si, ho he dit bé, diputat a Corts des de l'any 1986, ara fa vint-i-tres anys), Rubalcaba...

    Anys en política, són tics i vicis.

    ResponElimina
  7. Pozi; la renovació hauria d’esser un acte de higiene política, com aquell que ventila el dormitori cada mati, encara que alguns ni obren la finestra, no sigui que puguin caure...

    ResponElimina
  8. ....o els facin caure.

    ResponElimina
  9. continues amb el pinyo fixe:
    "tres quarts del mateix de F. Gonzalez, Chaves, Fraga etc"

    D'altra banda, per a mi no es exactament el mateix estar a l'executiu ( del nivell que sigui ) que al legislatiu, també del nivell que sigui. No es el mateix remenar les cireres ininterrompudament al llarg de 16 anys que estar mirant i fiscalitzant com les remenen o haver-ho fet de manera intermitent. En aquest grup es poden incloure perfectament ( en posaré un de cada color ) Zapatero, Mas, Carod, Duran, Saura.....
    Una altra cosa es que sigui higiènic, saludable inclus desitjable que hi hagi renovació.

    ResponElimina
  10. Donc sí, és higiènic, constructiu i saludable renovar-se.

    T'imagines que en aquest blog opinessim els mateixos durant 20 anys, sense deixar entrar ningu de nou?

    Vaja merda de blog seria, no?

    Doncs això és el que passa en política. Els mateixos tios, manant i remenant durant un munt d'anys, fotent fora a patades i colzades, a molta gent que té coses interessants que aportar.

    I perdona Ximo, que l'únic que porta el pinyo fixe, ets tú. Potser ets un d'aquests que estan anys i anys, a pinyo fixe, sense escoltar ningú i al final confonent els propis pensaments amb la veritat.

    ResponElimina
  11. Si clar, potser si, o potser no; ara, per al cas es igual. La qüestió es fer judicis de valor, igual, igual que el teu Alter Ego ( tu ja ho saps ).
    Portes el pinyó fixe perquè per a tu es igual el que et diguin, en canvi n'hi ha que intentem que això sigui un diàleg, virtual, però diàleg. Parlo de Felipe i Chaves com exemples de llarga vida a la política de govern i em contestes que miri entre els meus....Això no es anar sempre amb el pinyó fitxe?.

    ResponElimina
  12. Vosaltres treballeu a una empresa, potser? Pregunto.
    I si és així, us agradaria que us diguessin: "Et fotem al carrer perquè hem de ventilar l'empresa amb aire nou".
    "Aire nou" significaria nous treballadors. És a dir, anar-te'n pel simple fet que portes una pila d'anys...
    Si la feina que fas és bona, quin motiu hi ha per a que te'n vagis?

    ResponElimina
  13. Ja ho diu la dita; “renovarse o tirarse por la ventana “... Al Japó seria “...o hacerse el harakiri”...

    ResponElimina
  14. Au ! au, au, au ....On ho has llegit això?

    ResponElimina
  15. Simple qüestió de lògica elemental... querido Watson, perdó, McCalan.

    ResponElimina
  16. Com sempre, hem de criticar al Sr. Joan Sabaté...

    Quans anys fa que el Sr. Pere Panisello està dedicat a la política, entre Jesús, Tortosa, Consell Comarcal i Diputació ???

    I el Sr. Joan Josep Malras ???

    I el Srs. Mas i Duran LLeida ???

    El que hem de fer tots aquells que pensem que s'hauria de limitar el temps de dedicació a la vida pública, és criticar menys i treballar, Ximo i Au! al seu partit ( si en tenen ), el canalero, Josep Maria i Mc Calan al seu ( si en tenen ) i jo mateix al meu ( encara que no en tinc cap ).

    ResponElimina
  17. Au; ja em disculparàs però la teva lògica es massa elemental dons de motius per que passi el que tu exposes n’hi han molts : El primer d’ordre econòmic, el segon d’ordre tecnològic, organitzatiu i de producció. T’acabo de descriure un ERO.
    Crec que seria interessant també dissenyar una mena d’ERO pels politics que es volen perpetuar en el temps...Segur que deixant el camí lliure guanyaríem tots.

    ResponElimina
  18. Crec que en aquest cas no es el mateix estar al parlament que a un ajuntament, com tampoc es el mateix estar al govern que a l'oposició.
    Per mi personalment estar a l'oposició a un ajuntament no crema massa politicament, es el govern el que crema i pots agafar vicis.
    En aquest cas de Sabaté, recordar que abans d'alcalde va estar anys als governs de Beguer com Iniciativa.

    Jo, no penso que es tingui que limitar el temps en politica, si a un el voten i fa bé la seva feina, perque s'ha de retirar?

    Un altra cosa tornant al tema, es perdre unes eleccions, on el teu rival electoral ha doblat els resultats i no renovar gens, per ara.
    Jo crec que tot dependra del resultat de les eleccions catalanes, serà llavors si hi ha canvi de govern que es produiran canvis.

    ResponElimina
  19. Per molt bé que facis la feina, si no hi ha feina l'empresa només té despeses (el teu sou brut + Seguretat Social) i no ingressos. I abans de tancar barraca, s'estimen més treure gent, a poder ser els que + cobren i menys produeixen. O els que és + facil fer fora per portar poc temps a l'empresa, la indemnitzacio es + petita.

    ResponElimina
  20. I au! Tan radical que et penses. És el mateix el treball en una empresa que la política?

    Dius, potser, que la política és una professió reconeguda? Doncs que em diguin quins estudis, capacitats i habilitats es necessiten.
    ´
    Visca els polítics professionals, que serien a la república, el que els reis són a la monarquia. I si a més a més, aquests polítics "viejunos" escullen els seus successors, millor que millor.

    I sí, Pere Panisello i Juanjo Malràs, fa molts anys que estan en política, però guanyen, Sr. Ximo, guanyen. I el Sr. Sabaté és un perdedor.

    ResponElimina
  21. pinyó fixe, a Panisello no t'he l'he nombrat i a Juanjo ( dius tu, familiarment ) nomes per a preguntar si viu a Prat de Compte o no, que per lo vist i malgrat la familiaritat, no ho saps.
    A mes, tots els que hem nombrat abans, tu i jo, també guanyen. Una vegada mes et fas vindre els arguments com vols.
    Per altra part, nomes tenen dret a continuar els "guanyadors"?. Els "perdedors" encara que hagin estat votats han de plegar?.

    ResponElimina
  22. T'imagines a González tornant a presentar-se? O a Tony Blair? O a Gerar Schroeder?

    Et poso exemples de persones que van gobernar i van perdre les eleccions o el seu partit els va retirar (Blair).

    La política no són les olimpiades, Ximo, on l'important és participar.

    Els grans polítics saben quan s'han de retirar, els polítics mediocres s'arrosseguen pels llods de la història.

    ResponElimina
  23. Per qué us sap tan greu que Joan Sabaté pugui tornar a presentar-se a unes eleccions?
    Després de les eleccions municipals els socialistes han guanyat dos vegades a Tortosa. Si ells consideren que Sabaté es el seu candidat i vatros creieu que esta cremat alegreu-vos-en de la decisió dels rivals. O es que encara l'hi teniu por?

    ResponElimina
  24. Kilt; por es poc; jo li tinc pànic !

    ResponElimina
  25. Molt bo, Mc Calan.

    Potser sí té raó Kilt, que es presente, que es presente i que perdi.

    ResponElimina
  26. Kilt,a mi no em sap gens de greu que es torni a presentar.
    No em val el tema d'altres eleccions,a les municipals es vota molt diferent que a les nacionals o europees.
    Sabaté tenia una conjuntura inmillorable per treure majoria absoluta a les ultimes eleccions, manant els seus a tot arreu, i en canvi va passar el que va passar.
    Jo ja he dit moltes vegades aqui, que presentar-se pot perfectament, pero que no prometi el que no va ser capaç de fer sent alcalde, com la moció de les festes de l'ultim ple.

    ResponElimina
  27. "Doncs que em diguin quins estudis, capacitats i habilitats es necessiten."
    Canalero, donat la teva supina ignorància, t'informaré una mica ja que et veig un poc desfassat...

    Actualment hi ha una carrera universitària que es diu Ciències Polítiques.

    I per finalitzar, l'exemple que he posat a la meva intervenció anterior ha estat això: un exemple. I no pretenia ser una comparació. Has de saber distingir les dues coses abans d'opinar.

    ....Encara que, evidentment, tens tot el dret a fer-ho. Però abans documentat, si us plau. Llavors el debat serà més raonable.

    ResponElimina
  28. L'ignorant ets tú, I au. Que per a ser polític s'ha d'haver estudiat Ciències Polítiques?

    Fas riure xaval.

    Oblidem que ser polític, és representar al poble i es pot ser illetrat, pagès, botiguer, jubilat, sempre que siguis un digne representant.

    Si havia dit lo de la titulació és perquè algú havia comparat la política amb una empresa, com si els polítics tinguessin uns drets adquirits com els treballadors.

    I au, tros d'ignorant.

    ResponElimina
  29. No voldria rebre jo, ara, però inclús es pot se polític i no ser un digne representant.

    ResponElimina
  30. Jo soc de ciencies, pero no politiques....JO! lo que hay que oir..!

    ResponElimina
  31. Efectivament Ximo; de la mateixa manera que es pot ésser delegat i viure en la inòpia...

    ResponElimina
  32. Canalero; has dit lletrat o illetrat...?

    ResponElimina
  33. No, no, Mc Calan. He dit illetrat amb tot el coneixement, perquè la nostra legislació no li posa obstacles.

    ciències polítiques, habrase visto. I per a ser entrenador de fútbol, LLicenciat en Educació Física i per ser músic, l'últim curs de conservatori de música superat, i per ser pagés, enginyer agrícola.

    Habrase visto, cuanta ignorancia la de I au!.

    I si, Ximo, es pot ser polític i indigne, però això no és el desitjable.

    ResponElimina
  34. A veure, Canalero... com t'ho explicaria per a que ho entenguessis... podràs? Vinga...

    Quan tú preguntes quins estudis es requereixen, jo et contesto que Ciències Politiques.

    És evident que no se necessita cap estudi en concret, que sent un "cervell de mosquit" com algú que jo me sé, n'és suficient... fins i tot n'és suficient per poder participar en un bloc.

    Però si hi ha una carrera en concret que et permet exercir aquesta professió, aquesta és la de Ciències Polítiques. Amb els seus drets i les seves obligacions com a professional que és (l'adjectiu "professional" prové d'una persona que exerceix una professió).

    I deixa de lladrar, si us plau, o t'haurem de posar un bossal.

    ResponElimina
  35. I au, informat quants de llicenciats en ciències polítiques són polítics.

    Els que estudien ciències polítiques, no és perquè volguin ser polítics.

    A veure, si el que vas confós ets tú, xaval.

    ResponElimina
  36. I per cert, sobre el bossal, revisita les teves entrades dé l'últim any, si us plau. Estan plenes de baba rabiosa.

    ResponElimina
  37. Ara vols canviar el tema i pretens que investigui quans polítics han estudiat una carrera....
    Uff!! ets massa per a mi, sincerament. M'estresses :(
    Cuida't, ok?

    ResponElimina
  38. I au, no cal que investiguis, raones o estudies. Tú tan sols cal que soltis el primer que et passa pel cap. Plat! Pam, pam!!!

    ResponElimina
  39. "el canalero", quin problema hi ha en que visqui a Amposta? què potser t'ha sortit la bena localista-tortosinitsa?

    Lleixà un altre funcionari vingut a polític.

    ResponElimina
  40. Home, Agustí, el més lògic és que si vols defensar la teva ciutat hi visquis.

    Perquè té molt de sentit que un regidor que viu a Amposta, no pateixi les ordenances fiscals que aprovi a Tortosa? Un exemple, te'n podria dir molts més.

    ResponElimina
  41. continuu esperant la resposta sobre on viu Malràs....

    ResponElimina
  42. A mi no m'importa on viu Malràs, Ximo.

    A mi el que m'importa és que una persona que viu a Amposta, vote les meves ordenances fiscals, les de Tortosa.

    Que els de Prat de Compte es preocupin d'on viu Malràs.

    ResponElimina
  43. No he volgut entrar a comentar fins que veig que molts insistiu en lo tema. Conec de primera ma a Ricard Lleixà, i us puc assegurar que des de el dia en que va neixer sempre a tingut el mateix domicili a Tortosa, paga els seus impostos a Tortosa, i qui ho vulgui comprobar sols cal que vagi a l'ajuntament i ho pregunte?
    Tot el tema d'Amposta que tant us preocupa es purament circumstancial, ja que la seva parella te un negoci des de fa anys allí, i com us dic quan es va casar m'ho va explicar que va haver de pensar amb el cap, ja que en aquell moment i durant sis anys ell va estar treballant de dilluns a divendres a Valencia, i tal i com m'ho va explicar era lògic.
    La seva implicació amb Tortosa es total i absoluta, la seva dedicació a Tortosa encara més. Coneix la ciutat com estic segur que algun dels que avui ens governen no la coneixen, i si com ell em va dir un dia si es tracta de fer examen de tortosinitat no li farà temo.
    Ara si voleu seguir atacant per aquest canto es el vostre problema ell no el te, us ho ben asseguro ja que ahir mateix vaig parlar amb ell del tema.

    ResponElimina
  44. Per refermar a Ximo, la disfunció amb Joan Josep Malràs on es ara o abans?
    Se us veu el llautò.
    Però ja que voleu anar per aquest camí, en el passat mandant 2003 - 2007 Mercé Miralles nº 2 de CiU a Tortosa, i el seu marit regidor de CiU a Deltebre.
    Que passa que com Malràs, Miralles i el seu marit son de CiU no conten?

    ResponElimina
  45. Ebreavall, si no ho entenc malament, m'estàs dient que viu a Amposta però està empadronat a Tortosa. Saps que això és un frau administratiu? Un regidor que comet frau administratiu? No sé jo, si això és molt bo, no?

    ResponElimina
  46. Ebreavall i Ximo, el vostre argument és així de simplón. Si els de Ciu ho fan, vatros també.
    Si els del PP tenen trames de corrupció, vatros també?

    Justificar que una cosa és correcta, amb el simple argument que un altre ho fa, és d'una simplicitat de nen de col.legi.

    ResponElimina
  47. Peró es que "el canalero" nomes parla de Tortosa que es d'on li afecten les ordenances fiscals. Les de Deltebre i Prat de Compte, no. Ho he dit be, canalero?
    Ja et vaig dir fa temps que a veure si erets una mica equànime amb les critiques o al menys no pretengues fer-nos veure a galet.

    ResponElimina
  48. Canalero, es inutil perdre el temps amb tu.
    Jo no ho justifico,t'ho he posat com exemples del que ha fet o fa CiU, no he sentit mai a ningú del PSC acusar-vos d'això.

    I et repeteixo, estic segur que tu no coneixes al nou regidor de Tortosa ja que si fos així no hauries obert la boca, però tu si calle igual et mossegues la llengua i amb el verí que portes igual tenim un disgust.

    ResponElimina
  49. Rés, diàleg de borregos.

    És una veritat que Ricard Lleixà viu a Amposta, malgrat estigui empadronat a Tortosa, i que tot ciutadà està obligat a empadronar-se en el lloc on tingui el domicili habitual?

    Ningú m'ha dit que no sigui veritat. Per tant, no sé de quin verí parleu, i si Prat de Compte i Deltebre.

    Torno a dir, que jo faig alguna cosa, perquè els altres ho fan, em sembla un argument molt débil.

    Perquè la notícia parla de Ricard Lleixà, em sembla. Per tant, no sóc jo el que pixo fora del test, al parlar de terceres persones.

    Ebreavall, de mala baba n'hi ha molta de solta.

    Ximo m'aborreixes. Ets com l'Enric Sopena de La Marfanta. Tot el dels socialistes és bo, magnífic, excel.lent.

    Doncs, no. No ho és. Tres exministres han deixat recentment les files socialistes. Per alguna cosa serà. I és vergonyós el que feu amb persones tan preparades i autoritzades com el conseller Castells. Judes, que sou uns judes. Ja ho vau fer amb Maragall.

    ResponElimina
  50. I al damunt el PSOE van i voten a Durao Barrosso ... Quina incongruència !

    ResponElimina
  51. Molt be, canalero, uns avorrim altres distreuen, altres estan per sobre del be i del mal, altres ataquen sempre els mateixos, altres fan d'Enric Sopena, altres de Isabel Duran i altres de Belen Esteban. Tu i jo sabem en quin dels grups estas tu.
    Intentes justificar-te dient que la noticia parlava de Ricard lleixa i no d'altres, però tu acabes parlant d'ex-ministres, Castells i Maragall, als que, per cert, jo no els hi he fet res i, als dos darrers, nomes els tinc admiració i respecte.
    Ets tu el qui es busca excuses de crio per tal de no criticar a qui no vols; l'ultima, que ets de Tortosa i no t'importa el dels altres pobles. No veus que teu podré retreure demà mateix?.

    Per acabar, vols una declaració de principis?. No servira de res, però te la faig: No soc tant dogmàtic ni inconscient com per a no reconèixer que no "Tot el dels socialistes és bo, magnífic, excel.lent".

    PD.Per cert, Judes, Iscariot o Tadeu?. Ai, canalero, canalero... que simpàtic que ets.

    ResponElimina
  52. Ximo, t'agrada treure les paraules de context. Jo no he dit que no m'interessa el que passa a altres pobles. No insistiré.

    I si Mc Calan, el PSOE ha votat al Durao Barroso com a President, malgrat el PSC s'hi va abstindre.

    Suposo que per damunt de línees ideològiques, en aquest cas, primaven qüestions de tipus territorial. Zapatero deu pensar que sempre és millor un President Popular del Sud, que no un President d'esquerres suec o norueg per exemple. I a lo millor té raó i tot (Au, Ximo, per a que no diguis que sempre critico els socialistes).

    ResponElimina
  53. Canalero, ets lo "Kiko Matamoros" de La Marfanta... jajajaja
    Quan t'has avorrit amb mi (bé, millor dit, jo t'he deixat), l'emprens amb un altre.

    ResponElimina
  54. Je, je, je, que bo I au!.

    Jo el Kiko Matamoros?

    I tú...el Dínio? je je je

    ResponElimina
  55. Quin "nivell", xeic .....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta