15 de setembre del 2009

Tortosa es compromet a convocar els referèndums de les EMD de Bítem i Campredó aquesta tardor

Els pobles de Campredó i Bítem són més a prop de convertir-se en entitats municipals descentralitzades (EMD). Però abans de convocar els referèndums que han de ratificar l'acord i d'enviar la proposta a la Generalitat, avui s'han de reunir les comissions mixtes de Jesús i de Bítem, i la setmana que ve, la de Campredó. En el cas de l'EMD de Jesús, la comissió es reuneix per donar llum verd a la fórmula de finançament que s'ha dissenyat per a totes les EMD. "És una bona proposta per a les EMD i per a l'Ajuntament. Quan les coses vagin bé aniran bé per a tothom i quan ens toqui estrényer-nos el cinturó, tots en serem corresponsables", ha assegurat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, qui s'ha mostrat convençut que d'aquesta manera es podran resoldre "definitivament l'encaix dels pobles amb el municipi d'una manera profitosa, tal com ho ha estat Jesús".

En aquest sentit, una vegada aprovats definitivament els convenis, en els propers dies es farà el mateix a les corresponents comissions informatives de l'Ajuntament. A finals de setembre s'ha previst la celebració d'un ple extraordinari per renovar el conveni de Jesús i aprovar els de Bítem i Campredó. Simultàniament a l'exposició pública dels convenis, l'Ajuntament iniciarà el procés de consulta popular als dos pobles, que segons el govern de Tortosa podria celebrar-se a finals del mes d'octubre o en els primers dies de novembre. L'alcalde de Tortosa ha volgut precisar que tot i que aquests referèndums no són vinculants, el compromís del govern "és que ho siguin, i que Bítem i Campredó siguin EMD si els seus ciutadans ho volen".

Superats tots aquests tràmits, l'Ajuntament de Tortosa trametrà els dos expedients a la Generalitat perquè els resolgui, tot i que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, va advertir que primer es tramitarà la creació de l'EMD de Campredó, i més endavant la de Bítem. L'alcalde ha reconegut que el govern català té pendents de resoldre vora un centenar de peticions de constitució d'EMD, però que molt poques tenen l'entitat i la població de les Bítem i Campredó.

+Més informació a El Punt: 
-Bítem i Campredó decidiran a l'octubre si volen la creació de l'EMD

55 comentaris:

  1. Aquesta notícia m'ha fet quedar "astorat", ja que l'alcalde de Tortosa no parla en cap moment del poble dels Reguers.

    Ja vaig dir en una altra oportunitat que els veïns del nostre poble vam demanar la constitució de l'EMD molt abans que Bítem i Campredó, quan aquests últims estàven pensant i demanant la segregació de Tortosa.

    Crec que no fa falta que digui la meva satisfacció pels de Bítem i Campredó, als quals vull felicitar públicament.

    Però què passa amb els Reguers ???
    És que som i serem tortosins de tercera categoria, mani qui mani a la ciutat de Tortosa ???
    És que no mereixem un mínim respecte pel nostre sentiment de poble ???

    En un moment donat vam escoltar el compromís de que els Reguers serien el que vulguèssin els seus habitants, i ara em pregunto : Només eren promeses electoralistes o hi ha voluntat política de complir aquesta promesa ???

    Espero alguna resposta amb fets concrets, perquè de paraules ja començo ( comencem ) a estar-ne fins més amunt de la "coronilla".

    ResponElimina
  2. “Quan les coses vagin bé aniran bé per a tothom i quan ens toqui estrényer-nos el cinturó, tots en serem corresponsables"
    Aquesta frase m’encanta !

    ResponElimina
  3. A mi també em fa gràcia la frase Mc Calan! Precisament perquè això passa ara... bueno, realment quan les coses van bé, van bé per a Tortosa i quan van malament van malament per a Tortosa i pedanies.

    Estem molt descuidats pel govern municipal.

    No a la EMD i sí a Campredó poble!

    ResponElimina
  4. Pos home el que heu de fer es impulsar un referèndum, perdo consulta popular, que aquí al vostre poble en teniu uns quants que això els agrada molt, i preguntar si Campredo vol ser independent de Tortosa, que no serviria per a res?. Ja ho se, igual que l'altre.
    Quan a la frase, es la típica d'assessor d'empresaris. Peró les coses sempre, sempre van millor per uns que per a altres.

    ResponElimina
  5. Cucafera, a Tortosa no li interessa que Campredó sigui independent. Una consulta popular no serviria per a res... es va intentar fa anys i no va resultar perquè el govern municipal de llavors (CiU) no ho va permetre...

    ResponElimina
  6. Cucafera no te n'enteres. Campredó ja va votar en referèndum l'any 1990 i vam endegar el procés de segregacióde Tortosa que ha durat 14 llargs anys. Te'n fots fotre, però ha estat així. No som tortosins. No és que no ho volguem ser-ho, és que no ho som. No va ser una consulta popular, va ser un referèndum davant de notari amb signatures. Ja vam preguntar-ho a la gent, Cucafera, però s'ho van passar per allí.

    ResponElimina
  7. Es que darrerament, la nostra "Cuca" va un poc despistada, no trobeu?... Serà l'arribada de la tardor? ;)

    ResponElimina
  8. Campredonenc i I au,

    "el dia 15 de febrer de 1990, se celebrà una recollida de signatures davant de notari. Un total de 463 persones, més d'un 60% de la població local, va signar a favor de la constitució del municipi de Campredó, i donant suport a la recentment creada Comissió promotora, formada per: Joan Josep Mulet, Emigdi Subirats, Mercè Machí, Joaquim Gauxachs, Josep Ramon Gàlvez, Martí Labòria i Tomàs Estorach. Des del primer moment, el Consistori tortosí, en veu del seu alcalde Vicent Beguer, mostrà la seva negativa a acceptar la decisió presa democràticament pels campredonencs"

    Font: bloc d'Emigdi Subirats.
    30 de Juny de 2008"

    Això es el que enteneu com un referèndum?. Va hi haure campanya? Van haver-hi preconitzadors del NO?. Van votar/firmar els partidaris del No?.
    Es per això que, a pesar del meu despiste, us proposava que ( vint anys després ) fésseu una consulta com cal i no una recollida de firmes.

    ResponElimina
  9. Ah! i no van empaperar a ningú?
    Ho dic perquè com el Sr. Bel posa l'excusa de l'empaperament per a no celebrar consultes sobre la independència de Catalunya...
    I això que segons ell, és molt i molt independentista, si fa o no fa com lo seu soci de govern, el Sr. Fores que tampoc piula...
    A Berga i Arenys de Munt no deuen saber lo que és lo paper! Ja que no tenen temor a que els empapelen.

    ResponElimina
  10. Cucafera m'agrada que t'informes. Se podria fer o de fet, no se va poder fer un referendum com cal perquè Tortosa no va donar mitjans. Vint anys després, es tornaria a repetir la situació.

    Ja ho he dit en un comentari anterior: a Tortosa no li interessa Campredó com a poble, sí com a EMD. I no me'n dóna la gana, cony!!!! NO A LA EMD

    ResponElimina
  11. Company campredopoble, saps molt bé que nosaltres vam lluitar per la independència de Campredó durant molts d'anys. També saps que els nostres ideals estan intactes. Dic saps, perquè ets seguidor del bloc Soldevila. Hem explicat en nombroses ocasions el nostre posicionament actual favorable a l'EMD, i no voldria causar confusions. Des d'ERC volem el municipi de Campredó i no hi renunciaríem per res.
    quant al que signa com a campredonenc, ens agrada comprovar com després de tants d'anys encara hi ha gent que continua igualment amb l'ideari del municipi de Campredó. Gràcies a tots dos per la vostre perseverància i els vostres ideals.
    Quant a Cucafera, home que vam guanyar les signatures davant de notari. Si això no és un plebiscit!!!

    ResponElimina
  12. A mi no me'n causeu de confusins ERC Campredó. Sé que esteu a favor de la EMD i ho respecto. Però crec que hi ha una condició que posa Tortosa per a la futura EMD de Campredó que diu que d'aquesta manera, s'haurà de renunciar com a poble... mmm, no m'agrada!

    ResponElimina
  13. Amic campredó poble, almenys quan estàvem a la Comissió promotora de la segregació, el nostre advocat ens deia que ser EMD no impedia en un futur ser municipi. De fet, La Canonja és emd i serà municipi prompte. Natros no renunciem en cap moment als nostres ideals. Tot i això, crec que aquest pas de l'emd ens pot ajudar com a poble. Accepto, però, qualsevol opinió contrària. Passa que l'alternativa és continuar com a pedania, i això sí que és un desastre...

    ResponElimina
  14. ERC sempre jugant a marejar la perdiu.
    Son independentistes de "boquilla". I mentrestant los de CiU tres quarts del mateix.
    Una pena.

    ResponElimina
  15. Com va començar la segona república catalana? No va ser a través dels municipis? El Sr. Bel quan estava a la oposició no tenia temor inclús d'anar a la presó per posar la senyera com a única bandera el dia 11 de setemebre i així li va dir al Sr. Sabate al mig del ple. Però ara que mana, té temor a que l'empapelen per fer el mateix que faran més de 70 municipis catalans. Com canvien les coses d'estar a la oposició a manar, no?

    ResponElimina
  16. Si Nuria, això es diu responsabilitat de govern.
    Es el que li falta a alguns elements del Tripartit que a vegades encara sembla que estan a l'oposició.
    Jo entenc que quant ets alcalde ho ets de tothom no només dels teus, en canvi a l'oposició només representes les opinions del teu partit i pots ser molt més demagog.

    ResponElimina
  17. Els ciutadans de Tortosa,tots, hem tirat endavant aquesta ciutat, amb molts entrabancs, dic aixó, per que les forces més raccionaries i conservadores de la ciutat sempre han fet el que han pogut per fer que la ciutat es quede com está, peró tot i aixó els emprenedors i els que no els ha fet por el progrés han anant fent, poc a poc, si ho comparem en altres indrets, peró alguna vegada durant l'história, ara fa poc anys, hem viscut una d'aquestes époques de desenvolupament i de progrés, la ciutat ha tirat endavant projectes d'industralització com la posadaen marxa del poligon Baix Ebre i ara com deia més recenment el Poligón Catalunya Sud.
    Amb el context que vivim no pot existir desenvolupament social, economic etc si no contem amb un bon desevolupament industrial.
    Es per aixó que crec que Campredó no pot segregar-se de Tortosa, tot i que entenc les seves aspiracions com a Poble,un altra cosa es que Campredó es limite territorialment i no reclame la patrimonialitat dels poligons.
    Tortosa i els tortosins i tortosines no poden desfer-se del seu patrimoni, seria un error gravissim que la ciutat no es pot permetre.
    No se com s'ha fet la delimitació del territori de la futura EMD, peró un afany de populisme de l'Acalde de torn(sr bel), no pot posar en qüestió els esforços, com he dit abans,de TOTS els tortosins i les tortosines.
    Aquest pot ser un error històric d'una magnitut incalculable.
    Sintetitzant, crec que Campredó te tot el dret a ser un Poble, peró els tortosins i tortosines també tenim el dret i el deure de conservar el nostre patrimoni comú i que no ens posin en perill el nostre futur.

    ResponElimina
  18. Pos jo crec que si ets alcalde és perquè representes a un poble que t'ha votat per lo que has dit que faries en campanya electoral i quan estaves a l'oposició.
    Estaria bo que un pretendent a alcalde digués que farà unes coses i després al ser-ho digués que no les fa perquè representa a tothom.
    Quin problema hi ha en donar veu al poble? No és això la democràcia.
    Si el Sr. Bel vol representar veritablement als tortosins, lo que hauria de fer és preguntar-los-hi què volen ser i no excusar-se en que és il·legal per a no preguntar al poble. Això són excuses de mal pagador.
    Lo que passa aquí és que igual que ERC, CiU vol esgarrapar vot independentista sense moure un dit per la independència i cauen tan uns com los altres en continues contradiccions que no s'haguanten per cap lloc.

    ResponElimina
  19. Ostres, Josep Maria!! t'has quedat ben a gust amb el teu darrer comentari, no?

    Aixi que quan un govern està a l'oposició només representa al seu partit, no?... Jo creia que, entre altres funcions, era la de servir al poble posant els punts sobre les "is" als que manen per a que "ho facin BE".

    I també ara resulta que a l'adjectiu "cobard" se li pot canviar de sobte pel de "responsable".

    Vaja, vaja, el que s'ha de llegir...

    ResponElimina
  20. Paco entenem perfectament el teu comentari. tot i això, cal matitzar alguna cosa. Tenim dret a ser poble, com ho té qualsevol altre. L'Aldea i altres pobles deltaics són municipi i estan plenament integrats al territori. El mateix passaria amb Campredó. Quant als polígons, has pensat si en cap moment es va preguntar Campredó sobre la instal·lació dels polígons? El polígon Baix Ebre està just a tocar del poble, qui el va idear en cap moment va pensar en la població campredonenca. L'altre, el Catalunya sud, ni tan sols se'ns va comunicar que es feia. Tranquil quant a com quedaran, ja que per suposat l'administració no quedarà per l'emd. No perquè no en tinguem dret, perquè qui manen no som els de Campredó. Passa Paco que als campredonencs sí que ens ofén una cosa: cada cop que es parla del futur del nostre poble, de què podem ser, sempre es valora el polígon més que les nostres potencialitats. Fa mal...

    ResponElimina
  21. Me sento tortosina fins la mèdul·la de l'os. M'agradaria que Campredó i la seua gent, estés contenta de pertanyer a Tortosa però també entenc que Tortosa no ha sabut mai acturar correctament amb los pobles sobre els que mana i no ha despertat precisament un bon sentiment de pertanyença, si no més aviat tot lo contrari.
    No hem de tindre mai temor de preguntar al poble lo que vol ser. I a Campredó ha de passar el mateix, intentatn que tinguen ganes de ser tortosins perquè els hi pot interessar. Si feta la consulta, decideixen que no ho volen ser, pos què hi farem, S'ha de respectar la seua voluntat, Lo tema del polígon és un problema. Si hi havíen problemes en aquells terrenys no entenc com Tortosa no va triar un altre lloc. Serà per lloc! Crec que es podria arribar a una espècie d'acord mancomunitari on tan Tortosa com Campredó (que ara per ara també tenen la titularitat del polígon)puguen explotar el polígon.
    Gustau,
    crec que estaria bé poseses una petita referència al tema de les consultes populars sobre la independència a una latra notícia, ja que així podríem continuar parlant del tema sense intervenir amb lo tema de les pedanies.
    Salut

    ResponElimina
  22. M'agrada....ja que veure com s'han disparat els comentaris

    ERC Campredo,
    serà una consulta, serà un sondeig, serà tant legitim i democràtic com vulgueu ( que ho es ) però el que no va ser ès es un referèndum ni un plebiscit.
    Jo entenc que plebiscit ho es en tant el que es consulta com de la manera que es consulta i la manera no pot ser demanant firmes nomes als qui estan d'acord. No hi ha referèndum ni plebiscit sense votació.
    No nego la netedat de la recollida de firmes ni l'acta notarial.

    ResponElimina
  23. Quanta gent va anar a votar a les darreres eleccions europees?
    Pos tots los polítics coincidien amb la festa de la democràcia i tota la pesca esta que diuen sempre... Ningú no va dir res de que no eren vàlides.
    Minimitzant i despreciant la voluntat del poble i la seua veu, se fa un flac favor a esta democràcia que alguns quna los interessa tan preconitza. Los nostres representant polítics no poden caure ja més baix.

    ResponElimina
  24. Cucafera,
    me referia a Arenys de Munt per suposat, no sé com va anar esta altra votació.

    ResponElimina
  25. Tortosa vol que els terrenys del polígon segueixin pertanyent a Tortosa. Crec que aquest és el veritable problema a l'hora de preguntar al poble si es vol segregar de Tortosa. El govern té temor de les possibles pèrdues econòmiques que tindria Tortosa si Campredó "es quedés amb els terrenys del polígon".

    Però jo ara penso... qui és el que pateix contaminació directa del polígon??? i els sorolls???? i la impossibilitat de créixer??? i tots els efectes negatius de tenir el polígon al costat de casa????
    Em sembla que Tortosa no... però claro, qui és fa d'or i aprofita tots els beneficis del polígon??? Campredó??? Ah, no clar... com Campredó és de Tortosa...

    ResponElimina
  26. A veure jo crec que el tendria que quedar clar es el territori de Campredó, i que com he dit, no te que incloure els poligons, ni la gestió, ni la propietat.
    Mira posaré un exemple, respecte a les preguntes, ara fa uns dies al barri del Temple ens han seccionat amb un carril bici, no creus que aquest carril bici hagues estat millor posarlo per tot el carrer R. Doncks i per la vora del canal fins a la Rotonda d'Angura, be si algun dia els interesos d'alguns ens ho permeten? ens donen arguments per demanar la segregació que actuen al barri sense més ni més?, i per supost sense preguntar res, o potser han parlat al president de AAVV i es aquesta la pregunta que havien de fer?
    La ciutat com a conjunt i tots els barris i pobles, formen part d'un tot i si algú pels motius legitims que vulguis vol segregar-se en te tot el dret, com te dit, peró sempre mirant pel be de tots, i també es be el que vull a Campredó demanant que no l'ofegen amb la gestió i propietat d'uns poligons.
    Crec que la qüestió no es menor i que l'Ajuntament de Tortosa, en cas de que els acords siguin que el territori de Campredó abarquen el dos poligons, tendria que fer una consulta popular a tots els tortosins i tortosines.
    Com he dit es un error que per populisme barato de l'alcalde de torn els tortosins i les tortosines veiem com es posa en qüestió el nostre futur i alguna cosa podrem dir nosaltres també, no et sembla?.

    ResponElimina
  27. Malauradament, Paco, de nou l'única preocupació és el polígon. No us ha d'estranyar gens que la majoria de la ciutadania campredonenca vulgui ser municipi, i que només traves legals ens ho hagin impedit.

    ResponElimina
  28. Home, tindreu tot el dret del mon a ser el que vulgueu, al menys en teoria, però no em negareu que el polígon importa, a uns i altres. O es que Campredo tindria especials possibilitats de riquesa i desenvolupament sense aquest polígon, que sembla que us molesta tant. També cal reconèixer que, per a qui hi treballe de Campredo, i pot anar a peu cosa que no passa amb la resta i te la seva importància. Per altra part, sorolls? contaminació?. Impossibilitat de créixer, en tant que barrera, si, però mes barrera representara l'autovia de l'interior si finalment passa per Font de Quinto. Per cert, no se si nomes amb l'oposició del poble de Campredo ens en sortirem. O no voleu que Tortosa si pose al cap davant?

    ResponElimina
  29. De les teves intervencions t'he de dir que tampoc hi veig res de nou, per altra part, com t'he dit, respecto moltissim les teves aspiracions segregacionistes i crec estar amb el dret com a ciutadà de Tortosa d'arribar a un acord que sigui satisfactori per ambdues parts, ja que jo estimo Tortosa, com tú estimes Campredó i el referendum sobre el tema, en el cas que t'he plantejat, tendria que fer-se a tot el municipi, jo vull poder manifestar la meva opinió al respecte, ja que tots som part afectada, per altra part, vull dir-te que les pudors de la celulosa arriben fins a Tortosa de fa molts anys.

    ResponElimina
  30. Cucafera, no em mentes l'autovia de l'interior que m'inflamo.

    Amb l'excusa del tema de Font de Quinto, el Ministeri de Foment no continua l'autovia A7 que va des de la central nuclear de Vandellós, fins passada Altafulla.

    Mentre a pagar autopista o a sofrir la N-340

    ResponElimina
  31. Paco, la Celulosa és terme municipal de Tortosa, no està al nostre terme de Campredó.
    Cucafera, sobre el tema de l'autovia és gravíssim per nosaltres, encara que veig que hi ha algú que s'altera. Quina estima al territori?

    ResponElimina
  32. Mira com tu vas a la teva jo faré el mateix.
    Reclamo a l'Ajuntament de Tortosa i a Bel en particular, que abans de deixar la ciutat en pilotes i sense els seus suats i molt treballats poligons, ens pregunti a TOTS els ciutadans quina es la nostra opinió pel que fa als limits territorials de la futura EMD de Campredó.
    Es de logica raonable que TOTS hi participem, no pot ser que un sr. per molt alcalde que sigui ens hipotequi el futur.
    Campredó es un Poble, peró els poligons son i han de ser titularitat de tots els ciutadans de Tortosa.
    Amb la creació de EMD de Campredó podem estar enterrant el futur de Tortosa i aixó es molt greu, de fet pot ser lo mes greu que li hagi passat mai a la ciutat.
    Una verdadera catastrofe economica.

    ResponElimina
  33. http://gallegoabogados.org/

    ResponElimina
  34. Darrerament estic observant un desplaçament de la política cap el populisme, dels deures cap els drets, i de la seriositat cap la disbauxa.
    Dic això conscient de que el debat sobre les segregacions/secessions es un tema fràgil i sensible, i de que els darrers fets posen sobre la taula un altre cop el “dret a decidir” i el referèndum, enquesta o sondeig que s’ha fet a Arenys de Munt ha fet de disparador d’altres reivindicacions no menys respectables però avui per avui inviables.

    ResponElimina
  35. Acabo de passar per l'autovia que va des de Altafulla a Vandellós i està molt i molt bé.
    No hi guanyaria el teritori si poguessem tindre l'autovia a les Terres de l'Ebre sense pagar un duro?
    Anar de l'Aldea a l'Ampolla per l'autopista cada vegada és més car. Ara ja costa 1'10.

    ResponElimina
  36. Paco senzillament no saps què dius, perquè no saps quin és l'acord que s'ha arribat amb Campredó. D'altra banda, amb la teua actitud encara ens dones més la raó a tots els campredonencs que volíem ser municipi.

    ResponElimina
  37. Paco, te semblaria bé que es consultés a la resta de municipis espanyols per la independència de Catalunya????

    Pos no et posis amb el referèndum de Campredó!

    I no et preocupes perquè Campredó no arribarà mai a ser poble per culpa de la merda de polígon! I no compares el carril bici del Temple perquè pixes fora de test!

    ResponElimina
  38. L'autovia la van fent a trossos, esperem que algun dia estigui acabada.

    http://es.wikipedia.org/wiki/Autov%C3%ADa_del_Mediterr%C3%A1neo

    Els pillos d'ACESA la indiquen com a E15, tontos no son !

    ResponElimina
  39. He dit i ho torno a repetir, entenc i respecto les vostres aspiracions segregacionistes, peró desitjo que vosaltres també entengueu i respecteu el meu neguit.
    Jo el que plantejo es que el tema dels poligons sigue debatut i acceptat per tots els tortosins, no si Campredó ha de ser Poble o no , que per altra part penso que ja ho es.
    Tortosa no pot cometre un error tan gran com aquest i Campredó tampoc.
    Algu em diu que no se de que parlo doncs pels comentaris de la gent de Campredó crec que el que no saps de que va cosa ets tu.
    El fet es molt important i gravissim per al nostre futur, tan debó estigui equivocat i els limits territorials de Campredó no abarquin els poligons de tota la ciutat.
    Si aquest es l'acord es un dolent, dolentissim acord per la ciutat.

    ResponElimina
  40. Paco, l'acord a què hem arribat no podia ser mai dolent per a Tortosa. Senzillament, perquè manen des de Tortosa, no manem els campredonencs, i no ens donarien res per damunt del que ells podien. En aquest cas, no has de patir.
    Gràcies en tot cas per l'interès que demostren amb el tema. Ja veuràs com l'acord et complaurà, més que a molts campredonencs, per a desgràcia nostra.

    ResponElimina
  41. Doncs sí, ERC Campredó. Tan amor al territori com vosaltres.

    O es que he dit que el traçat tingui que ser el que va dir Fomento?

    Una mica menys de cera a les orelles i lleganyes als ulls.

    O és que per demostrar amor al territori s'ha de dir que no es faci l'autovia i tinguem pagar peatges? Apa, nois. Menys mirar-se el melic i més mirar pel territori.

    ResponElimina
  42. De totes maneres continues sense contestar al que per a mi es l'important o dit d'un altra manera el quid de la qüestió, Campredó als acords que heu arribat comptarà amb els territoris que ocupen els poligons, si o no?
    Es que com sembla que per ara els campredonecs sabeu més del nostre futur que el propis tortosins doncs tu pregunto.
    Clar de ser així doncs no torno ha explicar lo nefast que es per al futur tant de Tortosa com de Campredó Poble.

    ResponElimina
  43. Canalero, tu t'has parat a pensar per on va aquest traçat de foment? T'importa el que suposa per a nosaltres? Et convidem, els membres d'ERC, un dia a ensenyar-t'ho, i si ens tens una mica d'estima te n'adonaràs del que suposa. A més, de cap de les maneres creiem que la nostra actitud perjudiqui que es faci l'autovia. Em sembla dramàtic que opineu tan lleugerament.
    Paco, veig que no ens entendrem. L'acord, et repeteixo, afavoreix el qui mana, i no som els campredonencs. No és que els campredonencs sàpiguen a hores d'ara més que els tortosins, ni molt menys, passa que nosaltres som part implicada en la negociació com a partit polític. Crec que és normal. I et contesto allò que preguntes, tot i que no d'una forma tècnica, i no voldria causar confusions per no expressar-me massa tècnicament: el territori del polígon és de Campredó, l'administració és de Tortosa.
    Espero que això calmi les teues inquietuds...

    ResponElimina
  44. Que Campredo es quedi el 3% del poligon, que es aproximadament el pes relatiu demogràfic respecte el total de Tortosa.

    ResponElimina
  45. Lluís, no sé si ho has dit seriosament, però ens dol veure aquesta insensibilitat amb Campredó, quan les nostres demandes són justes com a poble. I ens dol, entre altres comentaris, aquest teu, ja que no sembles una persona llunyana dels posicionaments d'ERC, en altres àmbits òbviament. Ens agradaria sentir veus sensibles amb la nostra problemàtica per part de ciutadans de Tortosa.

    ResponElimina
  46. ERC Campredó: la teva demanda es absurda, dons es com si demanessis complicitats a Madrid per d’independència de Catalunya.

    ResponElimina
  47. Mc Calan, ja saps que en el procés de l'estatut s'esperava que certa intel·lectualitat espanyola, teòricament més progressista, donés suport a les demandes catalanes, i ha causat decepció que no hagi estat així. A mi, també me'n causa veure aquesta insensibilitat, i que només es parli del polígon, quan hi ha una realitat que és un poble. Veig, però, que és impossible... però no deixar de doler-nos.

    ResponElimina
  48. Que esperaves ? La virtualitat, la probabilitat, la especulació, la hipòtesi si les tradueixes a possibilitats, la frustració esta cantada.

    ResponElimina
  49. ERC Campredó. Podeu llegir amb major ateció?

    Per tercer cop. On he dit que l'autovia ha d'anar pel trajecte que proposava Fomento?

    Però puc reclamar a Fomento que faci l'autovia, no?

    O és que hem d'oposar-nos a un traçat demanant que no es faci l'autovia?

    ResponElimina
  50. En compte de marejar tant la perdiu agafeu de les orelles als vostres companys de Tortosa, si tant descontents esteu?. De moment el retard que porteu en relació a les promeses de CIU a les eleccions es considerable i vergonyós.
    Parlant de no marejar, per a vatros el Polígon ha estat positiu o negatiu per a Campredo? En qualsevol cas, creieu que amb Campredo independent, s'hagués instal·lat al mateix lloc? .
    Jo em penso que no.

    ResponElimina
  51. Cucafera, amb Campredó com a poble, t'asseguro que el polígon no estaria on està... quedaria sí dins al territori de Tortosa però lo suficientment lluny per a poder donar possibilitat de créixer a la ciutat i alhora minimitzar els efectes negatius que comporta el dia a dia d'un polígon (males olors, possibles accidents, fums, contaminació, sorolls, pas de camions, etc.).

    Es va fer a Campredó per això, era territori de Tortosa, no molestava gaire als tortosins i alhora es rebien moltes retribucions a Tortosa.

    M'explico, no?

    No us cal patir, tal i com apunta ERC Campredó, Tortosa surt guanyant amb l'EMD. Els beneficis que comporta el polígon continuaran sent per al govern municipal.

    ResponElimina
  52. home, a veure si ens aclarim, el que jo volia donar a entendre es que si el polígon es va fer al MUNICIPI de Tortosa ( no voldràs que es fes al costat del 13 de Gener ) el que no es lògic es que anys després, si es planteges la hipòtesi d'una segregació del lloc on esta físicament el polígon, els beneficis d'aquest, que, per lo vist nomes genera inconvenients, es quedin exclusivament al terme on està el polígon.
    I parlant de quartar el creixement etc, que no es podia créixer cap a l'Aldea? .
    Respecte a que si " Tortosa " surt guanyant amb les EMDs, no se que dir-te, segons i com, perquè de moment el que si s'incrementa son els funcionaris i personal laboral ( sense que això vulgui dir menys personal a l'Ajuntament de Tortosa, per cert ), però els beneficis per al poble, ja m'ho contareu; l'avantatja que si tindreu i es bo si la sabeu aprofitar es que podreu adreçar-vos directament com a ens local a la recerca de subvencions i altres beneficis. Peró també heu de tindre en compte, amb tots els respectes, que Campredo no es Jesús.

    ResponElimina
  53. Cucafera, us mengeu la bola. No demanem tots els beneficis del polígon, ni tampoc no ens els donarien que no manem nosaltres. Hem acordat un 3'2% de l'iva recaptat al terme de Campredó! alguna cosa hem de rebre de tenir un polígon que ens limita el creixement per diverses bandes. També l'haurien pogut posar al costat del Temple (quin nom has posat!), per què és diferent a Campredó, que ens el podien posar tocant al camp de futbol.
    Quant a Jesús, l'emd funciona bé perquè té un molt bon alcalde, que aconsegueix tirar endavant projectes importants. A nosaltres ens costarà moltíssim, òbviament, tenir un alcalde amb la carrera política del vostre, perquè no hi ha grans estructures de partit i perquè no hi ha cap polític de pes. Però ho intentarem. De moment des d'ERC podem oferir treball i motivació, i això no ens ho pot negar ningú. No podem oferir un gran bagatge polític o una gran influència polític, sobre això d'acord amb el que dius.

    ResponElimina
  54. He posat 13 de gener perquè es el nom oficial, nom que ERC no va voler que canvies l'Ajuntament.
    El Temple a mes seria una altra zona on no hi ha possibilitat física.
    A Campredo es una mica diferent per les reals i objectives potencialitats de creixement. O ens voleu dir que si no hagués estat pel polígon, ara, serieu 10.000 habitants?. home......
    En qualsevol cas gracies per participar-nos el percentatge, es el que volia. No em sembla injust.

    Ah, per cert, m'ubiqueu a Jesus; jo soc de Jesus de Campredo del Reguers de Vinallop i de Bitem ( Tortosa )
    I també de Roquetes.

    ResponElimina
  55. No seríem deu mil, però potser seríem uns quants més. El fet de tenir-lo al costat mateix és una barrera terrible, com ho ha estat que l'hagin deixat passar a l'altre costat de l'autovia, que des d'ERC de Campredó havíem acordat que el Consell Assessor s'hi posicionés en contra. No va servir per a res, manen uns altres. No sé si és just o no el percentatge, no hi havia molta més maniobra de pacte, ja que qui mana mana, és així. Ho agafes o ho deixes. T'ubico a Jesús, sí...
    Quant al nom del 13 de gener, si hagués estat per ERC de Campredó el nostre vot hauria estat molt diferent. I no ens vam callar, vam expressar el nostre disgust públicament.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta