19 de novembre del 2009

'De pas per Tortosa', el documental d'Oriol Gracià sobre la Casa d'Acollida de Tortosa


Una de les millors coses de la blocosfera és que es retroalimenta. Avui, després de llegir el nostre article sobre la siutació de la casa d'acollida de transeünts de Tortosa, el blocaire campredonenc Oriol Gracià ha penjat al seu bloc un apunt en què fa memòria sobre el documental De pas per Tortosa, realitzat l'any 2005 per repassar les històries de la gent que hi passava i en especial de les quatre monges que la regenten. En aquell treball, Gracià volia posar de relleu la feina humil d’aquesta comunitat religiosa, "aliena a la mala destresa dels qui governen l’Església". "Certament, era una llàstima que la seua feina passés desapercebuda i espero haver contribuït una mica al seu reconeixement", explica el director del reportatge. Aquell documental, d’uns 15 minuts, va guanyar algun premi (per exemple, el I Premi Diputació de Tarragona a la creativitat audiovisual) i es va emetre a la xarxa de televisions locals de la demarcació de Tarragona. Mesos més tard, va penjar un resum a You Tube. Aquesta tarda, recuperant aquell extracte, hem pogut constatar que les germanes de la Caritat treballen amb el mateix esforç i gairebé amb els mitjans que l'any 2005, tot i que la situació ha canviat. Ara ja no ofereixen menjars al migdia, i la casa d'acollida només funciona a les nits. A banda, la casa s'ha traslladat a l'antic convent de la Puríssima. Però aquest resum del documental d'Oriol Gracià complementa la nostra notícia d'avui, i és també un reconeixement a la feina que fan les responsables de la casa d'acollida de Tortosa.

2 comentaris:

  1. Impressionant lo que fan estes dones, pero no he acabat d'entendre què pintaven els gitanos. Perquè de transeunts no feien massa pinta.

    ResponElimina
  2. Noi no t'enteres,el "momento gitano" esta fet per que al ser penjat a YOUTUBE l'incluisquen en la seccio "gitanos aburridos en Tortosa" a mes es la nota folclorica que tot documental ha de tenir,es com a les pel.licules de Joselito,Marisol,o Manolo granera,l'Oriol es aixi de Kumbaya.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta