4 de gener del 2010

El conflicte entre Tortosa i Amposta per la capitalitat de l'Ebre passa desapercebut a TV3 i Catalunya Ràdio


Ni TV3 ni Catalunya Ràdio han esmentat el conflicte entre Tortosa i Amposta per la capitalitat de la futura vegueria de les Terres de l'Ebre, en les informacions que han fet aquests últims dies sobre la nova divisió territorial de Catalunya. Ahir, el Telenotícies Migdia de TV3 va emetre una peça informativa que recentrava el procés de creació de les vegueries, així com les diferents polèmices que l'avantprojecte de llei ha generat en els diferents territoris del país. Així, en el vídeo es deia que les Terres de l'Ebre seran una de les set vegueries que ha previst la Generalitat amb la nova llei, però després no s'incloïa la disputa per la capitalitat que existeix entre Tortosa i Amposta. L'explicació més plausible és que potser des de Barcelona això es veu com una fase del debat ja superada (de fet, en l'avantprojecte de la llei de vegueries només hi figurava Tortosa, com a capital única). En canvi, entre els conflictes oberts sí que van aparèixer la polèmica entre Tarragona i Reus per la capitalitat de la vegueria del Camp de Tarragona; la demanda de la Vall d'Aran; la situació de l'Osona, i la reivindicació del Penedès per aconseguir també una vegueria pròpia.

El mateix esquema l'han seguit aquest matí a Catalunya Ràdio. En el programa El Matí de Catalunya Ràdio, conduïnt per Manel Fuentes, han tractat abastament la polèmica per la creació de les vegueries, amb intervenció en directe dels alcaldes de Tarragona, Reus i Lleida. De fet, no només no hi havia cap representant de l'Ebre, sinó que han obviat completament el ressorgiment de la polèmica sobre la capitalitat en el nostre territori. Podeu escoltar la taula rodona clicant aquí. Tot seguit, també teniu el vídeo de TV3 del qual parlàvem més amunt...



+Més informació:
-Batalla pel calendari de les vegueries (Avui.cat)
-Els alcaldes de Tarragona i Reus mostren obertament les seves discrepàncies sobre la vegueria (Avui.cat)

[marfanta.com] 4 de gener de 2010

5 comentaris:

  1. Per mi també ha passat desapercebut...

    ResponElimina
  2. Potser perquè no existeix com a tal ?

    ResponElimina
  3. Conflicte d k??. Això es per distreure al personal i per acabar fent lo de sempre, res de res!!!.

    "Pan i circo!", encara k de pa mon fa falta, però de Circ...uooohhh, sóm tot un exemple!!!.

    Fum fum fum!!, visca el Nadal, i per a Reis La Vegueria ajajajaja.

    ResponElimina
  4. Segur que de l'arribada,aquesta tarde,de les copes del Barça faran mes resó.Hi ha folclore que ven mes a TV3 i aquest es un d'ells

    ResponElimina
  5. Tampoc han dit res del conflicte Vic - Manresa, ni Tremp - La Seu d'Urgell - Puigcerdà. Ni tampoc que hi ha gent de la Ribera i de la Terra Alta que vol ser de Reus, ni de que Cervera recel·la de Lleida, etc. Si haguessen de dir tots potser necessitarien 3 hores de telenotícies. En tot cas reconeixer que des d'aquí baix foten més soroll el delegat i els "reis mags", que los que estan en contra.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta