10 de juny del 2010

Sant Carles de la Ràpita destinarà més de tres milions d'euros al nou auditori

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha aprovat, amb els vots favorables del govern municipal (PSC i ICV), ERC i UMdC, i l’abstenció de CiU i el PP, el projecte executiu del nou auditori auditori municipal. Un projecte elaborat per DOPEC, adjudicatària del concurs públic convocat amb aquesta finalitat, i que té un pressupost de més de 3,1 milions d'euros. L’Ajuntament finançarà l’obra amb fons propis, amb la partida resultant de la modificació de crèdit d’una subvenció del PUOSC desafectada i, també, un cop aprovat el Pla local d’Equipaments Culturals que s’està elaborant, confia a obtenir subvencions del Departament de Cultura.

El termini d’execució del projecte, en principi fixat en 16 mesos per DOPEC, dependrà de les condicions finals del concurs d’adjudicació de l’obra i l’alcalde, Miquel Alonso, confia que l’auditori puga estar enllestit a finals del 2011. “En els propers mesos traurem l’obra a concurs per adjudicar-la i, tot i que amb la nova llei de contractes s’han ampliat els terminis dels tràmits administratius, pensem que a finals d’any ja podran començar les obres”, apuntava Alonso. L’edifici de l’auditori disposarà d’una superfície construïda total de 1.742 m² i anirà ubicat en la zona d’equipaments del sector Aiguassera. Concretament, en una illa delimitada pels carrers Val de Zafan, Aragó, Arxiu de Simancas i Rosselló, que està situada entre la llar d’infants municipals i el solar destinat al futur hospital de dia i centre de rehabilitació.

Segons l'Ajuntament, el futur auditori municipal de Sant Carles de la Ràpita serà "un edifici de gran modernitat", marcada per l’enginyosa intersecció dels tres volums que el formen. L’espectacular coberta corba del volum més rellevant albergarà l’espai principal de l’edifici i la sala d’espectadors, que amb la seua forma de cunya ressaltarà encara més l’edifici. La responsable d’aquesta forma tan especial serà una doble pell metàl·lica, què aporta un extra d’aïllament tèrmic i acústic a l’edifici. En l’altre volum corbat, el més baix, hi haurà els camerinos i la zona de “bambolines”. L’auditori rapitenc es completarà amb l’aparició d’un tercer volum, un prisma rectangular que alberga la caixa escènica, espai de gran alçada que serveix per recollir decorats i escenografies.

D'altra banda, l’interior de l’edifici es dividirà en dues zones, la zona pública (carrer Val de Zafan) i la zona privada (carrer Arxiu de Simancas). L’accés principal per Val de Zafan desembocarà al vestíbul principal, la zona noble de l’edifici que disposarà dels serveis principals: taulell de recepció, bar, guarda-roba i lavabos. Hi haurà dos accessos laterals a la sala d’espectadors, de la qual sorprendrà la gran alçada de més de sis metres i el sostre acústic format per planxes de fusta. L’auditori disposarà de 360 butaques, incloent les adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Un dels grans encerts del projecte és la flexibilitat que aporten les grades retràctils que, quan estiguin recollides, permetran alliberar tot l’espai de la sala per a realitzar qualsevol altra activitat. Des del vestíbul principal s’accedirà a la primera planta, on hi haurà l’amfiteatre i les oficines de l’auditori. La planta soterrani estarà dedicada a emmagatzematge, instal·lacions i una sala d’assajos per als artistes.

La construcció d’un auditori municipal que pogués dignificar la vida cultural de la Ràpita i dotar-la d’unes instal·lacions de qualitat ha estat un dels projectes més reivindicats en els últims anys per la societat rapitenca. L’Agenda 21 Local de Sant Carles de la Ràpita, aprovada el 2006, ja proposava transformar el municipi en una ciutat dinàmicament cultural. "En moltes ciutats que travessen períodes de canvi en les seues estructures productives tradicionals, el turisme cultural i congressual suposa un motor de desenvolupament que pot completar altres esforços dirigits cap a la millora de les bases socials i econòmiques”, afirmava Alonso. Així, el futur Auditori de Sant Carles de la Ràpita s’ha de convertir, segons els objectius del consistori, en un motor cultural per a la ciutat que, alhora, contribueixi al desenvolupament del sector de serveis.

Foto: Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita

1 comentari:

  1. Ai collons! No han pogut fer la fira aquest any , i ara pretenen fer aquest “cargol” d’auditori? Aquí alguna cosa no quadra...
    Sigueu prudents, que al final tot passa factura, i sobre tot no us deixeu portar pels “Emprenedors Rapitencs Consorciats”.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta