3 d’octubre del 2010

La nova comissaria de Tortosa, un exemple de sostenibilitat i estalvi energètic

La construcció de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre ha incorporat les últimes novetats en sostenibilitat i estalvi energètic. Així, l'edifici té un envolupant que limita la demanda energètica, i les instal·lacions d'il·luminació tenen sistemes de control que ajusten l'encesa a l'ocupació real de cada sector, així com un sistema de regulació que optimitza l'aprofitament de la llum natural. El complex també té instal·lacions d'energia solar tèrmica per escalfar l'aigua calenta sanitària. A més, s'han instal·lat panells solars per generar energia elèctrica. Finalment, les façanes tenen un sistema de control solar passiu per evitar la insolació; per exemple les lamel·les verticals de la façana oest que eviten l'entrada del sol a les hores de més calor. La nova comissaria té els serveis propis d'una àrea regional i d'una àrea bàsica policial, com ara una àrea territorial d'investigació i serveis especialitzats d'investigació i policia científica. A banda, també hi ha la unitat territorial d'informació, una assessoria jurídica i els serveis d'administració de la regió policial.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 02-10-2010 Pàgina 2

2 comentaris:

  1. Doncs ahir vaig marxar de Tortosa a la 1 i estaven tots els llums encessos, i a les 5 quan vai arribar encara hi estaven, quin concepte més banal d'estalvi que tenen aquesta gent ;)

    ResponElimina
  2. El mateix anava a dir, van estar molt dies els llums encesos quan encara feien les obres.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta