4 de gener del 2011

Sancho deixa l'alcaldia de l'Ampolla per ocupar un alt càrrec a Salut

L'exdelegat de la Generalitat a l'Ebre serà nomenat avui secretari d'Estratègia i Coordinació, el número tres del conseller Ruiz · Abandonarà l'acta de diputat, però es planteja continuar de regidor ·

El diputat de CiU i alcalde de l'Ampolla, Frances Sancho, serà confirmat avui com a nou secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut. El nomenament de Sancho, el primer ebrenc que ocupa un alt càrrec en el govern d'Artur Mas, ha de fer-se oficial després de la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts, al costat dels de Xavier Crespo (Seguretat), Jordi Cuminal (Comunicació) i Antoni Castellà (Universitats). En canvi, alguns problemes d'última hora han obligat el govern a retardar com a mínim una setmana el nomenament del nou delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Tot i això, el més ben situat per ocupar el càrrec continua sent l'alcalde d'Arnes i diputat de CiU, Xavier Pallarès.

Sancho haurà de coordinar l'estratègia sanitària del govern de Mas i la seua estructura; coordinar el cap de gabinet del conseller Boi Ruiz; dirigir la comunicació de Salut, i establir les relacions institucionals del seu departament amb el Parlament. La primera conseqüència del nomenament serà que Sancho haurà de renunciar avui mateix a l'acta de diputat, obtinguda contra pronòstic el 28 de novembre, ja que l'alcalde de l'Ampolla ocupava el novè lloc en la candidatura de CiU per Tarragona. El seu escó l'ocuparà la fins ara diputada d'Unió Meritxell Ruiz, número 10 de la llista. La reusenca havia desaparegut dels llocs de sortida pels equilibris territorials, però ara repetirà al Parlament.

En canvi, Sancho no haurà de deixar per obligació legal l'alcaldia de l'Ampolla. “Els dos càrrecs no són incompatibles, ja que durant l'etapa del tripartit es va reformar la llei i es van equiparar els secretaris amb els delegats del govern”, va aclarir ahir Sancho. Tot i això, la seua intenció és deixar l'alcaldia i potser quedar-se com a regidor de l'Ajuntament, tot i que és una decisió que ha d'acabar de madurar després de parlar amb el seu equip de govern a l'Ampolla. “Aquest nou escenari de no incompatibilitat jurídica ens permet fer els canvis de l'Ajuntament amb més tranquil·litat, al nostre ritme”, va admetre Sancho, que va donar per fet que deixarà l'alcaldia per responsabilitat. “Un regidor pot fer gestions des de Barcelona; però un alcalde ha de poder viure el dia a dia del poble, perquè al final és el poble qui se n'acaba ressentint”, va assenyalar. Sancho no ho va anunciar, però qui té més números per substituir-lo a l'alcaldia és el regidor Francesc Arasa. El que Sancho té present és que conduirà un dels “transatlàntics” de la Generalitat: “El repte és reduir la despesa, sense perdre qualitat en el servei”, va dir.

Publicat a El Punt

15 comentaris:

  1. Primer que res, enhorabona, clar que sí.

    Ara, això dels càrrecs, funcions, dedicació etc. es fa anar tal com interessa a cadascú i en cada moment. No és pot ser alcalde des de Barcelona, diu Sancho; no es pot ser sinó ho ets d'Arnes o de Prat de Comte, o al seu moment d'Amposta, clar.
    Sigui com sigui un exsocialista serà alcalde de l'Ampolla ( ja li tocava potser ) i un ex-psuc serà el que ens haurà de "vendre" el co-pagament a la sanitat publica.

    I ves per on, quan arribi la inauguració del nou Hospital de Tortosa, podrà fer allò que reivindicava per a ell i CIU, en la inauguració del pont de Deltebre/Sant Jaume. Veurem.

    ResponElimina
  2. Inauguració del nou Hospital de Tortosa ???? On? Quan?

    ResponElimina
  3. A la farinera, entre Tortosa i Roquetes. ( allí on Bel deia que no cabia ) El Setembre de 2016.
    O, parlant de sanitat, en cures en salut ?

    ResponElimina
  4. Efectivament, cucafera, em curo en salut...

    ResponElimina
  5. Pues cúrense, cúrense, pero algunas veces la demagogia y los insultos son recompensados. Solo falta haber seguido de vez en cuando los "comentarios" del blog "EBREDIPUTATS" durante la travesía del desierto ...

    Y ahora los dos componentes, altos cargos ??? del nuevo gobierno ....

    De todas maneras, mis felicitaciones, sobre todo porque podrían haber sido peores los nombrados ...

    ResponElimina
  6. ja era de preveure, tot i que jo pensava que seria el conseller de sanitat. per cert sóc l'antic roquet, que després d'una temporada desblocat, torno a la càrrega des d'un bloc

    ResponElimina
  7. Santificat, lo del bloc EBREDIPUTATS, si tenim en compte que es tracta ( ara veurem si a partir d'ara haurem de parlar en passat ) d'un bloc de dos persones amb càrrec d'important representació, en més d'una ocasió, el que allí s'amollat ha estat més prop de l'insult que de la opinió i discrepància.
    Per cert, santificat, al dir "comentaris" suposo que et refereixes a les entrades o posts no als comentaris dels lectors.

    Així se les gasten ( gastaven ? ) al respectuós bloc de Sancho i Pallares. Res de semblant en qualsevol altre bloc de qualsevol altre polític de les nostres terres, des de Muñoz a Sabaté, passant per Salvadó o Forcadell.
    Sembla extret de l'extinta gallina, pos no es d'EBREDIPUTATS i no fa gaire temps.:

    "No espero del rostre de Montilla cap explicació, cap indici. No mereix perdre ni un moment, ell ha portat al país a una ruïna moral i econòmica. Ell intentarà allargar la situació i portar a tots a compartir la seva irreversible agonia. És el rostre de Montilla i la seva veritable (mesquina?) categoria moral.

    De Montilla..."La seva arma és la disciplina de partit, el silenci dels militants, dels ventres agraïts, de les cadires llogades. La llibertat, el debat, la paraula, les idees, la gestió, la política (en majúscula) el deixen en evidència. Lo seu és la ideologia , l’aparença .
    Montilla és el sectarisme . Montilla és el caos."

    ResponElimina
  8. Jotabe potser no te'n recordes del blog de la Gallina, dels amics de Sancho amb els cavallers de la "llum" (ells) i de les ombres (tota la resta, socialistes, membres de la PDE)
    De totes formes aquest càrrec estava cantat. Jo també penso que tenia possibilitats de ser fins i tot conseller.
    Pel que dieu, Paco Arasa alcalde? Efectivament, després de tants d'anys de fidelitat ja li tocava...

    ResponElimina
  9. A salut de qui es deixa el càrrec?
    .....
    Veurem com cau Hipócrates del pedestal?
    .....
    Auuuuuuuuuuuu! "Hermano Lobo".

    ResponElimina
  10. Només de pensar-ho ja me poso malalt...

    ResponElimina
  11. El President Senyor Mas de fet ha suprimit la Conselleria de Sanitat i la ha substituït per la de Santedat, molt menys deficitària i mes agraïda. Es que en francès Salut es Santé, i ja se sap…

    ResponElimina
  12. Pos m'alegro que marxe cap a les barcelones, hi ha gent que com mes lluny, millor!!!!

    ResponElimina
  13. Jotabe, ya decía que los insultos y la demagogia son recompensados en este caso ...

    Y has puesto dos ejemplos... pero podías haber puesto más de veinte, incluso más "descalificantes" ...

    Pero lo cierto es que los dos "nuevos altos cargos ???" se lo han currado ... con muy malas artes, pero currado al fín y al cabo ...

    ¿¿ Se puede decir lo mismo de otros parlamentarios de las comarcas del Ebro ?? ...

    Ah, y mi vaticinio para 2011 .- EBREDIPUTATS desaparecerá, como en su día LA GALLINA dejó de poner ... Cumplido el objetivo ... ( muerto el perro se acabó la rabia, no ?? )

    ResponElimina
  14. El Sr. Sancho ( el més polític -juntament amb Roig- de tots el polítics de tots el que es fan i desfan de CIU ) abans de les eleccions es feia el màrtir i sacrificat tot dient que era molt difícil que surtis diputat, anant de novè a la llista. El que no deia és que tenia un alt càrrec assegurat, si, com tothom sabia, CIU guanyava les eleccions.
    Quant a EBREDIPUTATS, quan van començar a aparèixer comentaris crítics, van censurar-los i posar-hi el filtre.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta