7 de juliol del 2011

La PDE sosté que els 5,7 milions del Xerta-Sénia evitarien les retallades a salut i ensenyament


La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i les juntes de personal d'ensenyament i de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa han unit esforços. Aquest dimecres, han reclamat al govern català una modificació del pressupost de la Generalitat per al 2011, i que els 5,7 milions d'euros previstos per al canal de regadiu Xerta-Sénia -una obra que la PDE considera un transvasament encobert- s'utilitzen per evitar les retallades en salut i ensenyament. Així, segons el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, les prioritats del govern català "estan mal marcades", ja que, mentre que es penalitza la població amb les tisorades en serveis públics "bàsics", estan afavorint "uns interessos econòmics que no s'acaben de conèixer". En aquest sentit, la PDE ha aprofitat per tornar a reclamar una auditoria del canal Xerta-Sénia, en què hi figuren les empreses que es beneficien amb l'obra i quants treballadors són de les Terres de l'Ebre. 

La PDE i els representants sindicals van fer la seua compareixença a les portes de l'hospital Verge de la Cinta. Tot i que Tomàs ha reconegut que és molt complicat aturar el canal des del punt de vista jurídic, ja que el Xerta-Sénia és una obra declarada d'interès general, sí que es podria redimensionar i ajustar-se a les veritables necessitats de regadiu del Baix Ebre i del Montsià. Per la seua banda, el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ja ha respost les crítiques de la PDE, i ha recordat que la majoria de les partides incloses al pressupost del 2011 són per pagar les obres i els compromisos adquirits pel govern tripartit anterior.

Imatge: Canal 21 Ebre

5 comentaris:

  1. Bé Pallarés, però sempre i a tots, no ho aconseguiràs. De moment ho vas resolent, ara, pensa que la delegació del govern de la Generalitat no és com el consell comarcal de la TA.

    ResponElimina
  2. Diu que estan pagant encara les obres de l'any passat - pero, i les preguntes de veritat? S'aturaran les obres? Es pot demostrar la viabilitat i necessitat d'aquestes obres? El Delegat, i els nostres alcaldes, pensen que aquestes obres son mes necessaris que serveis d'emergencia o instituts nous, per exemple? Algu de les TTE pensa porta una veu critica cap a Barcelona?

    ResponElimina
  3. Algú ja ha tret profit.
    Tant de cement, ferro, colles, subcontractes, etc.
    Lo que la penya tonta, tonta, no és.
    Tot just el Segarra Garrigues igual. Amb la denuncia de la UE.
    No el hi surten los contes i a pagar entre tots.
    Qui ha finançat el projecte?
    La Generalitat.
    Que volen, cobrar per un servei del que la gent disposa amb millor qualitat, o que no usa.
    Millor no segueixo.
    Mal de molts.
    Benefici de pocs.

    Només cal cercar el majordom. Sempre és ell.

    ResponElimina
  4. Brian: Resposta crítica a Barcelona? Però com estàs!!?? On s'ha vist!!! A callar!!! Ni els d'abans ni els d'ara aixecaran ni mitja paraula per a dir q les TE existeixen no només quan es pensa en aigua o energia. Les TE, com a bona regió tercermundista, té representants tercermundistes que s'omplen les butxaques amb les engrunes del pa i mos deixen al pacte de la gana, no sigue cas que l'amo es moleste una miqueta. Que un polític ebrenc tingue un discurs contundent i de territori, ara per ara és una utopia.

    ResponElimina
  5. D'home Arjub, si l'entrenen ... però, a la que els fas vius, foten lo camp de la política. I alguns entren en convents de clausura, fins i tot.
    Així està el pati. El "mesellisme" no es canvia en un segle i aviat en farà nou del bollo "català-aragonès-espanyol".
    Vade Retro!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta