7 de juliol del 2011

L’heliport de Móra d’Ebre, endavant


El consistori ja tramita el projecte del nou heliport d’emergències de l’hospital comarcal ·

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ja està tramitant el projecte del nou heliport de la població, que ha de servir com a base d’operacions a l’helicòpter medicalitzat de l’hospital comarcal. L’empresa pública Gestió d’Infraestructures, que depèn de la Generalitat, ha presentat a l’Ajuntament la llicència urbanística per a la construcció del nou heliport, una de les obres més esperades a la capital de la Ribera d’Ebre. A partir d’ara, els afectats per les obres tenen el termini d’un mes per examinar el projecte i presentar les reclamacions que consideren pertinents.

Móra d’Ebre té un heliport del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) des del 2003, amb un helicòpter que cobreix les Terres de l’Ebre i algunes comarques del Camp de Tarragona i del sud de Lleida. L’anterior govern tripartit va anunciar la construcció del nou heliport i l’ampliació de l’hospital de Móra d’Ebre per al 2009. Però el projecte es va retardar i al març d’aquell any, a instàncies del grup de Convergència i Unió al Parlament català, el tripartit es va comprometre a tenir enllestit el projecte de l’heliport en un termini màxim de sis mesos. Per tant, les obres haurien d’haver començat cap al març del 2010. Segons han recordat fonts del govern, en pressupostos anteriors el nou heliport de Móra d’Ebre tenia una partida reservada de 410.000 euros.

En aquest sentit, CiU considera “molt important” -per a la Ribera d’Ebre i les comarques veïnes- que Móra d’Ebre puga tenir un heliport d’emergències amb totes les condicions. L’heliport de Móra d’Ebre està inclòs en el pla d’aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya, que la Generalitat va aprovar al gener del 2009.

Imatge: Javier Ortega a Flickr

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta