26 d’agost del 2011

Lo Carrilet, present a la nova plaça del Carrilet de Tortosa


L’empresa que ha construït el nou aparcament soterrat ha inclòs imatges antigues de grans dimensions en la reurbanització de la plaça del Carrilet ·

Lo Carrilet també estarà ben present a la nova plaça del Carrilet, que Tortosa té previst inaugurar el proper 1 de setembre. L’empresa Obredisa, que ha construït el nou aparcament soterrat de la plaça del Carrilet i ha reurbanitzat la plaça, ha aprofitat les xemeneies del sistema de ventilació del pàrquing per instal·lar una sèrie de plafons amb imatges antigues del Carrilet. En este sentit, Canal 21 Ebre ha pogut confirmar que l’objectiu de l’empresa i de l’Ajuntament havia estat traslladar l’antiga locomotora del Carrilet que des de fa uns anys ocupa un espai privilegiat al parc municipal Teodor González, just al costat de l’avinguda de la Generalitat.

Però el trasllat de la màquina del tren no era recomanable des del punt de vista tècnic, ja que la locomotora es troba en un estat de conservació molt dolent i primer caldria restaurar-la. De fet, la recuperació de l’antiga màquina del Carrilet era una dels actuacions previstes durant el mandat anterior en el pla d’acció municipal (PAM) de l’Ajuntament de Tortosa. A banda, fa uns mesos, quan el consistori va enllestir les obres de reforma del parc municipal, l’alcalde Ferran Bel va explicar que l’Ajuntament volia estudiar quina era la millor manera de recuperar i dignificar l’antiga locomotora del Carrilet.

2 comentaris:

  1. Que li donen una ma de pintura a la locomotora del Parc, que fot fàstic i es cau a trossos del rovell!

    ResponElimina
  2. Jo li posaria rodes de goma i plaques solars i serviria de Mas-mòbil per a la professó. Fem-ho bé! Fem-ho solar! I que construeixi algú alguna cosa. Un mas, per exemple. "Lo Mas dels Catalans". Hi podrien posar una altra oficina de turisme inútil.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta