26 d’agost del 2011

Lo Carrilet tornarà a les vies de Deltebre


Ferrocarrils de la Generalitat tanca un acord amb l’Associació d’Amics del Carrilet per implantar un tren turístic entre la Cava i Jesús i Maria ·

Lo Carrilet podrà tornar a circular a Deltebre, amb la possible posada en funcionament d’un ferrocarril turístic que unirà els nuclis de població de la Cava i de Jesús i Maria. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha anunciat este divendres, a través d’un comunicat, que ha tancat un acord de col·laboració amb l’Associació d’Amics del Carrilet del Delta de l’Ebre, per a la recuperació d’un tram del traçat d’esta línia de ferrocarril de via estreta que unia Tortosa amb la Cava. Lo Carrilet va fer el seu primer trajecte l’any 1926, i va ser un dels principals mitjans de comunicació entre Tortosa, Amposta i les poblacions del Delta. Ja durant el franquisme, la competència del transport per carretera i l’aturada de les subvencions de l’Estat van provocar el tancament de la línia. L’últim viatge del Carrilet va ser el 31 de desembre de 1967.

En este sentit, l’acord entre Ferrocarril de la Generalitat i l’Associació d’Amics del Carrilet preveu la construcció de rèpliques de les antigues estacions i la reforma de la nau central, que servirà de cotxera i de taller de reparacions. Durant els propers cinc anys, Ferrocarrils de la Generalitat facilitarà a l’entitat els materials ferroviaris que ja no estiguen en servei, i que puguen servir per als treballs de recuperació del Carrilet. Per exemple, Ferrocarrils de la Generalitat cedirà a l’Associació d’Amics dels Carrilet vies, peces de recanvi o altres components rodants. La relació entre les dues entitats es remunta a l’octubre del 2007, quan l’Associació d’Amics del Carrilet va comprar una locomotora per restaurar-la. Este va ser un primer pas en la relació de col·laboració per protegir i recuperar el patrimoni històric i ferroviari.

L’objectiu final és que, un cop acabada la rehabilitació, Lo Carrilet puga tornar a circular i que esdevinga un ferrocarril turístic. A Catalunya hi ha diversos models a seguir, com ara el tren del Ciment, al Baix Llobregat, o el tren dels Llacs, entre Lleida i la Pobla de Segur.


1 comentari:

  1. És una notícia molt bona!!! Tant de bo hi haguessen més iniciatives d'este tipo al territori. Això només pot ser positiu per al territori i no té res de negatiu. Feliciats a qui està al capdavant d'esta iniciativa!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta