29 de setembre del 2011

Tortosa no té 4.400 pisos nous per vendre, sinó només 438


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va comparèixer aquest dimecres a la tarda davant dels mitjans de comunicació per aclarir que el municipi té 438 habitatges nous a la venda -el 2,5 % del total-, i que aquest és un dels estocs més baixos de Catalunya. En total, Tortosa ciutat i els cinc pobles tenen 17.509 habitatges. Amb aquestes dades a la mà, Bel ha volgut sortir al pas de l'informe del sector immobiliari residencial d'Espanya, un estudi fet per Catalunya Caixa amb el servei d'estudis de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

De fet, aquest informe afirma que l'àrea de Tortosa té una oferta d'habitatge nou a la venda de 4.400 unitats, un 9,11% d'un parc total de 48.298 habitatges. Bel considera que fer pública aquesta informació, sense precisar que els 4.400 habitatges que l'estudi atribueix a l'àrea de Tortosa corresponen, en la seua majoria, a altres municipis, "ens està fent molt mal com a ciutat, perquè es projecta la imatge que a Tortosa el mercat immobiliari està col·lapsat, i això és rotundament fals".

A més a més, l'alcalde va explicar que mesos enrera va comunicar als autors de l'estudi la seua disconformitat per la metodologia emprada a l'hora de distribuir per àrees urbanes l'estoc d'habitatges. "Suposa tenir una concepció absolutament metropolitana del país. L'àrea de Tortosa a què es refereix l'informe supera l'àmbit comarcal i per definir-se com a tal empra un estudi de fa deu anys sobre mobilitat obligada del mercat de treball. Això pot tenir sentit a l'àrea metropolitana de Barcelona, però no a la resta del país", va afirmar Bel. Bel va afegir-hi que ja ha parlat amb els autors de l'estudi, i que ho tornarà a fer personalment en breu. Segons l'alcalde, la confusió que implica atribuir un estoc de 4.400 habitatges pendents de vendre a Tortosa perjudica les empreses que volen tirar endavant els plans parcials que hi ha en marxa a la ciutat. "Tortosa no es va beneficiar del boom immobiliari perquè estàvem tramitant el pla urbanístic i no podíem desenvolupar els plans parcials. Com a Ajuntament volem incrementar l'estoc actual, un dels més baixos del país, i generar activitat econòmica a la ciutat", ha conclòs Bel. Els 438 habitatges nous que hi ha actualment a la venda al municipi de Tortosa inclouen també pisos no acabats i altres que estan en lloguer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta