5 de març del 2012

La situació del barranc de la Llet arriba al ple de Tortosa

L'alcalde afirma que el camí és accessible i que han requerit a l'ACA la millora de les lleres dels barrancs ·

La situació del barranc de la Llet ha esgotat la paciència dels veïns del raval de Sant Llàtzer, i el tema arribarà al ple de Tortosa d’aquest dilluns a la nit, de la mà d’una moció del grup del PSC. La proposta dels socialistes reclama a l’equip de govern de CiU que actue immediatament al barranc de la Llet, per condicionar-lo tal i com estava abans de les pluges del passat 20 de novembre. És el mateix que han demanat els veïns amb l’entrega de 77 signatures a l’Ajuntament de Tortosa. De fet, la moció arribarà al ple a petició dels veïns de la zona del barranc de la Llet, per les dificultats d’accés que tenen als seus habitatges i pels incidents que ja s’han produït a causa del mal estat del camí.

Per la seua banda, l’alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, va remarcar divendres que el barranc de la Llet és accessible, tot i que el paviment siga de terra. Així, l’alcalde ha reconegut que l’Ajuntament ha fet diversos requeriments perquè l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) netege una part de les lleres dels barrancs que es van sortir de mare amb la tromba d’aigua del passat 20 de novembre. De fet, l’Ajuntament de Tortosa va actuar d’urgència en la part dels barrancs que és zona urbana. Però ni la Generalitat ni l’ACA han resolt encara la petició d’ajuts que va tramitar el consistori. Bel va deixar clar que la situació econòmica no fa possible que l’Ajuntament actue en aquelles parts del barranc que no són competència municipal. De fet, sobre la petició feta pels veïns del barranc de la Llet, l’alcalde va afirmar que els explicaran que l’Ajuntament ha actuat per garantir l’accés als habitatges, però que no s’ha pogut reasfaltar el camí per falta de pressupost.

6 comentaris:

  1. Home accesible accesible ho és, aixo si si vas amb 4X4 o algo semblant perque si agafes una pedra igual et quedes sense baixos.Si Bel hi pot possar zona blava segur que l'arregla i si em d'esperar a l'ACA amb el deute que te es poden esperar sentats els veïns

    ResponElimina
  2. Ay, lo que hubiese o hubiera dicho el Sr. Bel si el alcalde fuese el Sr. Sabaté o en Catalunya gobernara aún el tripartito ...

    Ya se sabe, todo es del color con que quiera mirarse ... pero los que viven por aquellos parajes, que se chinchen ...

    ResponElimina
  3. Ciertamente, Guerrero del Antifaz; todo es del color con que quiera mirarse, pero dependerá también de quien le meta mano (o en este caso el ojo al tema). El pacto firmado por el ACA y el Ayuntamiento de Tortosa para proceder a la construcción de las medidas correctoras correspondientes por todo el año 2011, dicen ahora que adolece de partida presupuestaria. El ACA en plena restructuración ( ERE ) con una deuda de más de 2000 millones, i un Ayuntamiento depauperado que por ahora solo puede hacer frente a sus nominas, imposibilitan una actuación en este sentido. Si a todo ello añadimos (según el propio Ayuntamiento) el mutismo de Adif en lo que respecta al permiso para ampliación del barranco debajo de la vía, es fácil deducir que nuevos episodios de lluvia torrencial afectaran igualmente al barrio, con la consiguiente perdida de bienes materiales, y la posibilidad de lamentar también desgracias personales.
    Aunque el tiempo transcurre implacable, nadie sabe todavia quien se chinchará más.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Facilitará el Ayuntamiento la licencia de actividad del citado geriátrico sin haber realizado las obras correspondientes a las medidas correctoras en el cauce del barranco pactadas con el ACA?.
    El mencionado edificio de pública concurrencia resistirá un protocolo de evacuación de las personas mayores teniendo en cuenta las características particulares del emplazamiento?
    Dados los plazos exigidos para su puesta en marcha (ver DOG y registro de la propiedad) cabe la posibilidad que dicha propiedad revierta al municipio?
    Preguntas que sería interesante formular en el Pleno…
    Quien?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo et signo la iniciativa popular. Més no puc McCalan.
      A n'este poble encara no nos hem assabentat que ocupem lleres de barranc i estos quan surten fan mal.
      Ja ho dic jo, no hem tingut sort amb els urbanistes!

      Elimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta