26 d’agost del 2012

Tortosa fa un tast de la Cinta 2012 i la reprendrà a partir del 30 d'agost



TORTOSA (Baix Ebre).- El seguici festiu de Tortosa ha tingut, una vegada més, un paper fonamental durant el primer acte oficial de la Cinta 2012. Les cucaferes, els gegants i la resta del bestiari tradicional han acompanyat les pubilles i les pubilletes, a més dels representants de les entitats i les diverses autoritats, des de la plaça de l'Ajuntament fins al parc municipal Teodor González. I és que el passeig central del parc ha estat aquest dissabte al vespre l’escenari de la proclamació de les pubilles i del pregó, amb motiu de l'acte preliminar d'una festa major que Tortosa no començarà oficialment fins al proper dijous, 30 d’agost. La Reina de la Cinta 2012 és Mar Audí Serret, de l’Agrupació de Veterans de Futbol Tortosa, mentre que la Reina Infantil és Paula Miravalls González, de l’Associació de Veïns de la Simpàtica. Per la seua banda, el pregó ha anat a càrrec del president de la Fundació Casa d’Acollida i expresident de Càritas Interparroquial de Tortosa, Lluís Lamote de Grignon.

7 comentaris:

  1. Algú pensa que això del "pubillamen" és un menyspreu a la dona, usada a la manera feudal gairebé?
    Disfressa i uniformitat.
    Totes a fer "lo paperina" marcat?
    De la mà dels líders (en masculí) d'una societat classista.
    Ho sento, em surt de la meva part femenina de l'ànima.
    Ja se que no canviaré el mon, però, no puc menys que expressar la divergència amb els usos i costums.... com si no canviessen o puguessen canviar.

    ResponElimina
  2. Pots pensar el que vulgues però la decisió de ser pubilla és una decisió lliure i voluntària. Si la teva filla o neta vulgues ser pubilla, li soltaries tota la teua parafernàlia classista també?

    ResponElimina
  3. Home Pauper...ne fas una mica massa, com diu lo Guti si no s'hi volen fer que no s'hi fiquen, també podriem dir que los mascles estem discriminats perquè no hi han "pubillos" ni mos donen l'ordre de l'Atxa que fa tant de goig...ara, que també els nomenaments de pubilles aquí Tortosa sovint van units al patriciat econòmic i social, així que una mica de tufillo a ranci en algunes coses si que fan...

    ResponElimina
  4. Requisits per ser pubilla, o pubilleta:

    1er. El cap de família ha de pertànyer a una de les associacions de la ciutat i ser-ne influent-implicat.
    Contem que Tortosa te una gran quantitat d'associacions(més de 50).

    2on. La família te que tindre ganes, sobretot la mare, d'implicar-se en tot el rebombori de la pubillarquia. Tant a nivell social com econòmic.

    Només si 1 y 2 pot ser:

    3er. Que la candidata estigue en edat (cada cop més jóvens) i aspiració social d'implicar-se (presentació pública i social de la candidata).

    Tots aquests elements estan en funció d'un ritus que s'alimenta d'una disposició social ben establerta i jerarquitzada. I, com a tal ritus, te com a funció principal la de reforçar, amb la seua repetició, una estructura de poder de base profunda catòlica (S'ha d'anar als principals ritus eclesiàstics: misses, ofrenes, processons); y política-social, ja que s'ha de estar dintre dels cercles de poder.
    Evidentment, la majoria de la població és perifèrica a tot aquest muntatge, solent ser un determinat nombre de famílies les que alimenten tot el procés, les que volen rellevància social.
    Per tant és un fenomen classista, etc, etc,...
    No oblidem tampoc que l'apel·latiu de Reina, està implicat amb el poder i la seva procedència divina. Encara que en aquest cas surti d'una mena d'aristocràcia social i sigue temporal. Els paral·lelismes estan en els noms:
    Reina... no cal dir res més i
    Pubilla=hereva.
    Que és el que es reprodueix en aquest fenomen?
    La impregnació dintre del poble de les estructures polític-religioses establertes i dominants: Divinitat, Monarquia, Aristocracia, Burgesia.
    Bla, bla, bla... i no hem tocat el cas del sexe. Llavors n'hi ha per llogar cadiretes i pensar en allò dels "bons partits".

    ResponElimina
  5. Bàsicament, el comentari de Pauper és una anada d' olla, prenent el rave per les fulles. Una rauxa dil·letant típica. És reversible, però el pronòstic dependrà de la dieta d' hàbits de l' individu.

    ResponElimina
  6. Bàsicament, el comentari de Pauper és una anada d' olla, prenent el rave per les fulles. Una rauxa dil·letant típica. És reversible, però el pronòstic dependrà de la dieta d' hàbits de l' individu.

    ResponElimina
  7. Ja, ja, ja Joan Francesc!
    Molt assabentat et veig en dietètica i filologia.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta