31 d’octubre del 2012

L'ampliació de la via verda del Baix Ebre senyalitzarà 50 quilòmetres més a Tortosa, l'Aldea i Deltebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El Consell Comarcal del Baix Ebre i els ajuntaments de Deltebre i l'Aldea han signat aquest dimecres un conveni per poder tirar endavant una nova ruta turística per creuar la comarca en bicicleta. Amb el finançament del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, els ajuntaments cediran al consell del Baix Ebre una xarxa de camins municipals perquè l'ens comarcal s'encarregui de senyalitzar-los i adequar-los, tal i com va anunciar fa uns dies el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, durant una entrevista a l'informatiu matinal de Canal 21 Ebre. La senyalització i adequació d'aquest itinerari, de 50 quilòmetres, permetrà unir el Parc Natural dels Ports amb el Parc Natural del Delta, i es podrà anar en bicicleta des de la desembocadura fins a Arnes, així com vertebrar tota la comarca del Baix Ebre amb un nou actiu turístic. Tota l'actuació estarà acabada durant l'any vinent.

Aquesta actuació es farà en dues fases: el primer tram anirà des de l'antic pont del tren de Tortosa, recorrerà el passeig de Ribera, el camí del Mig, i per l'antiga via de Tortosa a València fins arribar a l'Aldea; i el segon tram unirà l'Aldea amb Deltebre. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que aquesta és una de les actuacions "fonamentals i urgents" que permetrà vertebrar i unir la comarca turísticament mitjançant una via cicloturística. Soler ha recordat el gran atractiu turístic que ja és la via verda, i que amb aquesta actuació es podrà perllongar i aprofitar. Per fer-ho, l'aportació econòmica del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha estat clau. A la signatura del conveni també han assistit el vicepresident comarcal de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, i el conseller comarcal de Turisme, Alfredo Ferré.

Per la seua part, els alcaldes de Deltebre, Gervasi Aspa, i el de l'Aldea, Dani Andreu, han agraït el treball i l'esforç del Consell Comarcal del Baix Ebre per fer possible aquesta actuació, que permetrà potenciar la dinamització turística de la comarca i del territori. A banda, Aspa ha reclamat al govern de l'Estat l'execució de la via verda que ha d'unir Tortosa i l'Aldea amb Deltebre i la desembocadura de l'Ebre, per la façana fluvial. A més d'adequar la xarxa de camins municipals i de la senyalització de la via, ara es farà una àrea de lleure a l'Aldea per als usuaris.




Imatge Consell Comarcal del Baix Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta