31 d’octubre de 2012

Tortosa celebra diumenge el festival FutbolNet de la Fundació FC Barcelona


TORTOSA (Baix Ebre).- El proper diumenge 4 de novembre, a partir de les 10 del matí i fins a les 14 hores, Tortosa acollirà el festival FutbolNet, que organitza la Fundació FC Barcelona. Durant tot el matí, el passeig central del Parc Municipal Teodoro González serà l'escenari de tallers i activitats adreçades als joves. FutbolNet és un programa que, mitjançant l'esport com a eina principal, pretén fomentar el desenvolupament dels joves i els valors de la tolerància, la convivència i el treball en equip, entre d'altres. La Fundació FC Barcelona ha escollit Tortosa, junt a altres municipis catalans per dur a terme aquest programa. Els beneficiaris són adolescents d'entre 12 i 16 anys seleccionats pels propis instituts de la ciutat. El festival FutbolNet d'aquest diumenge està obert a tota la ciutadania. Els parlaments d'autoritats es faran a les 11.30 hores.

FutbolNet és un projecte basat en la metodologia Futbol3, una eina d’intervenció social nova a Catalunya, d’èxit reconegut en experiències a Colòmbia i a Alemanya. És un mètode innovador que reeduca a través de l’esport i permet treballar amb grups de joves temes com la convivència, la discriminació, el gènere... La clau per a FutbolNet és el diàleg. A través d’aquesta eina, els jugadors i jugadores no només entren en una relació de respecte i enteniment mutu, sinó que també adquireixen confiança en si mateixos i sentit de responsabilitat.

El projecte s’aplica durant la temporada 2012/13 a 21 localitats catalanes, en col·laboració amb els seus ajuntaments, i permet treballar en diferents barris amb diverses metodologies d’intervenció segons entorns i destinataris. Els beneficiaris del projecte són grups d’infants i joves d’entre 8 i 16 anys, seleccionats per les entitats del territori que col·laboren en la implementació. La Fundació del FC Barcelona disposa de dos Centres ‘FutbolNet’, un a Santa Coloma de Gramenet i l’altre al barri d’El Carmel (Barcelona) on, a més d’aquesta metodologia, s’ofereix reforç escolar als beneficiaris. FutbolNet també s’aplica a Rio de Janeiro, a les faveles del Complexo do Alemão, amb la col·laboració de la Prefeitura de Rio i la Fundación MAPFRE.

Imatge FutbolNet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta