31 d’octubre del 2012

Tortosa recupera els Plans Educatius d'Entorn a través del voluntariat

TORTOSA (Baix Ebre).- Un 25% de la població entre 6 i 16 anys de Tortosa té necessitats educatives específiques. Durant anys, aquestes s'atenien a través dels Plans Educatiu d'Entorn, finançats per la Generalitat i els ajuntaments. La falta de recursos econòmics, però, ha fet que aquests plans s'hagen suspès i, en el cas de la ciutat de Tortosa, es recuperaran a través del voluntariat. Sis entitats, Ajuntament, Generalitat, i les universitats han dissenyat l'anomenat programa socioeducatiu 6/16, que només comptarà amb el finançament d'un ajut concedit per la Fundació 'la Caixa'. Aquest programa anirà més enllà dels plans d'entorn, i incidirà en l'èxit escolar, les activitats extraescolars, i les famílies.

Més de 1.300 xiquets i adolescents i les seues famílies es podran beneficiar a Tortosa d'aquest programa, que neix amb la voluntat que puga tenir continuïtat i que és la clau perquè tinga èxit. Tal com ha explicat el responsable tècnic de l'àrea de serveis a les persones de l'Ajuntament de Tortosa, Ernest Valls, es tracta d'un projecte integral que pretén atendre els alumnes, però també les seues famílies.

Així, el programa 6/16 té tres línies d'actuació: l'èxit escolar, apostant per la formació i el reforç educatiu com a prioritat; la igualtat d'oportunitats oferint activitats extraescolars com a eina important per a la integració; i les famílies, on el programa també preveu intervenir.

Les activitats es desenvoluparan, d'una banda, gràcies al voluntariat que aportaran sis entitats que col·laboren amb el projecte: Càritas, Creu Roja, Atzavara Arrels, Obre't Ebre, Esplai Blanquerna, i ACISI; i de l'altra, a través dels estudiants de les universitats que també s'han bolcat en el programa: URV, EUSES, UNED, i UOC. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha mostrat orgullós pel compromís i il·lusió en què les entitats i administracions de la ciutat han posat per poder tirar endavant aquest projecte i continuar, així, la tasca iniciada a través dels Plans Educatius d'Entorn. De fet, aquest programa es va començar a gestar a partir de l'èxit aconseguit l'estiu passat amb l'organització dels campus d'estiu a través del voluntariat. "La iniciativa ha quatllat i ara l'hem ampliat en un programa molt ambiciós", ha afegit Bel.

En el programa col·laboren totes les escoles de la ciutat, tant les públiques com les concertades, que seran qui designaran quins són els alumnes que necessiten atencions específiques. Tot i que el projecte socioeducatiu partia de finançament zero, l'alcalde ha anunciat que aquest mateix dimecres han rebut la confirmació que el programa havia estat seleccionat en la convocatòria d'ajuts que atorga la Fundació 'la Caixa', que també col·labora en el projecte cedint les instal·lacions de l'esplai.

Via ACN (Anna Mayor)
Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta