27 d’agost del 2013

La Subdelegació del govern espanyol reclama a l'Ajuntament de Tortosa que complisca la llei de banderes oficials, sense motiu

TORTOSA (Baix Ebre).- La subdelegació del govern espanyol a Tarragona ha reclamat a l'Ajuntament de Tortosa un informe per demostrar que compleix la normativa relativa a les banderes oficials que onegen del balcó de la casa de la vila. El subdelegat accidental, Carlos Miranda Ruiz de Gordejuela, justifica el requeriment arran la recepció d'una "comunicació" on s'assegura que al consistori "no onegen les banderes oficials, incomplint la llei". Però l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha recordat que l'Ajuntament ha respectat sempre la normativa al respecte, mantenint la Senyera, la bandera espanyola i la local al balcó, i ha acusat la subdelegació de generar artificialment una "polèmica desafortunada" en "moments de dificultat".

La guerra de les banderes ha arribat, en ple mes d'agost, també a l'Ajuntament Tortosa. Segons Imagina Ràdio, el consistori va rebre el requeriment de la Subdelegació el passat 19 d'agost perquè en un termini de 20 dies trameti un informe justificant el compliment de la Llei 39/1981 que regula l'exposició pública d'aquestes insígnies als edificis consistorials, entre d'altres. L'administració espanyola justifica la seua actuació davant la seva voluntat de "comprovar" el respecte a aquesta normativa, després d'haver rebut una denúncia sense especificar-ne l'origen ni els termes.

La carta del subdelegat accidental ha causat estupefacció al consistori. L'alcalde, que l'ha qualificat obertament de "desafortunada", ha recordat que al balcó onegen permanentment les tres banderes oficials -la Senyera, la bandera espanyola i la local-, a excepció de la Diada de l'Onze de Setembre, quan només ho fa la Senyera de forma "simbòlica". "Sempre hem tingut molta cura que estiguin totes les banderes perquè ho marca la llei i no s'ha de generar polèmica. És lamentable que un Ajuntament que ha tingut cura no sabem per quina raó se'ns demana l'informe. La subdelegació hauria de tenir mitjans per fer una comprovació ocular o demanar el parer a gent de confiança", ha subratllat.

De fet, segons ha pogut comprovar l'ACN aquest dimarts al migdia, al balcó de l'Ajuntament es mantenen presents les tres insígnies. La possibilitat que la denúncia estigui motivada perquè les banderes es trobin durant bona part de l'any plegades al pal i sense onejar, "per evitar que el vent les malmeti", tampoc resulta convincent per a Bel. "Aquí fa molt de vent i ho fem per no haver d'estar pendents sempre. Si el problema és aquest, tots plegats ens ho hauríem de fer mirar. Si, més enllà que hi estiguin, el problema és que no onegin i hem de posar un ventilador al costat perquè ho facin resulta ridícul", ha abundat.

El mateix alcalde ja ha anunciat que respondrà la petició de la subdelegació del govern espanyol dins dels terminis establerts però no ha desaprofitat l'ocasió per desqualificar aquesta maniobra com un intent de "generar polèmica on no la hi ha", en moments "complicats i difícils per molta gent" i que visualitzen unes administracions interessades per temes "que no preocupen a ningú". "Tot això no hauria d'haver passat. Vull pensar que és un error o anècdota d'estiu. L'hi contestaré -al subdelegat- que és una llàstima dedicar el temps de funcionaris públics a temes que es poden resoldre amb una trucada per telèfon o una comprovació ocular", ha tancat. Tot plegat, ha afegit, en un moment polític "desafortunat": "estan fent tot el possible perquè la gent se senti més allunyada de l'Estat espanyol".

Via ACN

5 comentaris:

  1. I res, que el monstrument no el trauran del mig del riu, li ha mancat dir a l'alcalde.

    ResponElimina
  2. Tot plegat una mica surrealista, la veritat.

    Per una part, qui es creu que les banderes estiguin plegades perquè no es facin malbé pel vent ? Jo, no.

    Per altra part, la llei diu que han d'onejar. Doncs aquí, quan el vent faria que onegessin, les pleguem.

    I......el valent i independentista de l'alcalde, no té el valor de que només onegi la senyera i plega ( amaga ) totes tres. Si, el que tocaria a un militant independentista com ell, vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència, és col·locar l'estelada. ( Dodot, dodot )

    ( a Gallifa, per a que onegés, en van posar una de 10 centímetres )

    ResponElimina
  3. El dia del correfoc jo faria onejar la espanyola sola a vere que diuen de la subdelegació del govern si es crema la bandera espanyola...

    ResponElimina
  4. I quina gràcia......
    Visca la incoherència i el surrealisme !

    Cliqueu
    Autor: Pepo

    Cremem la bandera legal i deixem el monument. Es que em pixo amb segons quines coses.

    ResponElimina
  5. Has d'entendre a Pepo, Jotabé. Si l'alcalde no vol fer rés amb el monument, dic amen. Si l'alcalde se'ns fa "estelat", dic amen, amen. Si ma mare em diu jeu, jo diu amen, ave maria puríssima.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta