24 d’agost del 2013

Tortosa talla un altre pi de l’antic escorxador després que la caiguda d'una branca afectés cinc vehicles

TORTOSA (Baix Ebre).- L’Ajuntament de Tortosa ha hagut de tallar aquest divendres un dels quatre pins gairebé centenaris que encara quedaven al costat del complex cultural de l’antic escorxador. El regidor de Serveis, Domingo Tomàs, ha explicat que just aquesta setmana va caure-hi una branca de prop de 200 quilos de pes i que va afectar cinc vehicles. Segons el regidor, els serveis tècnics municipals han supervisat l’estat de l’arbre i han conclòs que tallar el pi era la mesura més recomanable per evitar problemes en el futur. De la mateixa manera, Tomàs ha afegit que de moment no tenen previst tallar més arbres en aquesta zona habilitada com a aparcament des de fa anys.

Els pins del costat de l'antic escorxador de Tortosa es van plantar durant una Festa de l'Arbre, l’any 1924, amb la participació de més de 1.500 alumnes de Tortosa. En aquella diada es van plantar 150 arbres, però els darrers anys només havien sobreviscut una vintena de pins. La tala recent dels últims pins de l’antic escorxador i d’altres arbres en altres espais de la ciutat ha estat motiu de controvèrsia política a l’Ajuntament de Tortosa, després de les queixes expressades per grups de l’oposició com ara el PSC i Iniciativa.

3 comentaris:

  1. Tortosa es desertifica, qui la desendesertificarà?
    El desendesertificador que la desendesertifiqui bon desendesertificador serà.
    I afegeixo:
    A la deixalleria CiU pot anar.
    Ja que no sap lo verd guardar.
    Quin mal ha fet este poble per tenir tan pèssims tècnics i governants?

    ResponElimina
  2. Al Parquet de l'Escorxador s'hauria de mirar de plantar arbres adequats a l'ús que se'n fa o que es pensa fer, perquè això pinta a racó pelat.

    ResponElimina
  3. Al igual que el passeig de les bicicletes del parc T.G. son zones que els cotxes han ocupat inadequadament. Ambdós zones verdes que una estranya civilització alienant, com la nostra, condemna a ser aparcaments.
    Francament, uns pins de quasi cent anys per que es poden substituir?
    Talment les destruccions fetes i programades del casc antic. Semblem màquines excavadores, només ens manca alimentar-nos de gasoil i oli de motors, encara que als "súpers" els derivats del petroli ja invadeixen los aparadors embolicant tots els aliments.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta