14 d’octubre del 2013

La UOC, l'Oficina Jove del Montsià i els Mossos d'Esquadra organitzen una jornada sobre internet segura a Amposta



AMPOSTA (Montsià).- La sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià és aquest dilluns al vespre l’escenari de la jornada ‘Assugura el clic!’, sobre internet, xarxes socials, reptes i riscos del món digital. Es tracta d’una activitat organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l’Oficina Jove del Montsià i també els Mossos d’Esquadra, i la primera d’aquest tipus que s’organitza en el conjunt de les Terres de l’Ebre. Així ho ha explicat aquest dilluns durant una entrevista a Canal 21 Ebre la delegada de la UOC al territori, Teresa Nielles, qui també ha recordat que els Mossos també fan una tasca preventiva i divulgativa a les escoles i els instituts. Però aquesta jornada és una activitat adreçada també a les famílies i als educadors, amb l’objectiu de millorar i fer més segura la relació dels infants i adolescents amb les tecnologies de la informació i la comunicació. De fet, Nielles ha remarcat que cada vegada s’està avançant més l’edat amb què els xiquets tenen accés a internet i al món digital.

Un dels ponents de la jornada Assegura el clic! és el caporal Manel Carbó, responsable de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre. A la mateixa entrevista, Carbó ha destacat els avantatges d’internet, tot remarcant que la xarxa ha obert la porta al coneixement i permet una major socialització dels éssers humans. Però també ha volgut advertir dels perills d’un ús pervers de les eines d’internet, i de la necessitat de protegir els infants de continguts considerats nocius.

D’altra banda, Carbó també ha detallat què és el que cal fer quan algú es descarrega música o una pel·lícula d’internet, però el títol no es correspon amb el que finalment es troba quan obre l’arxiu. De vegades, els usuaris de les pàgines de descàrregues poden trobar-se pornografia o continguts sobre idees radicals o sectes, però amb el títol d’alguna pel·lícula de dibuixos animats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta