9 de setembre del 2014

L'ANC aclareix que l'estelada de Tortosa ha estat hissada en terrenys privats i que n'ha sufragat el cost


TORTOSA (Baix Ebre).- L'estelada que des del 5 de setembre oneja a l'entrada de Tortosa es va hissar en uns terrenys privats, amb el consentiment del seu propietari. Així ho ha volgut aclarir el coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Tortosa, Manel Casadó, després de la polèmica que va haver-hi durant els dies previs, pel fet que l'Ajuntament inclogués l'acte en el programa oficial de la Cinta 2014. En aquest sentit, el grup de Plataforma per Catalunya (PxC) va reaccionar-hi no assistint institucionalment als actes de la festa major de Tortosa, mentre que el PP de Tortosa també va denunciar que s'hagués inclòs la hissada de la senyera independentista en el programa de festes. Amb tot, el PP sí que va participar en les festes, per "no defugir" de les seues obligacions amb la ciutadania de Tortosa.

La plantada de l’estelada, que va comptar amb la presència de mig miler de persones, va estar acompanyada d’uns parlaments a càrrec de Manel Casadó, de Manel Alves (membre del secretariat nacional de l’ANC) i de Joan Panisello (ceramista i activista cultural), a més de la ballada del “Fandango Tortosí” per part de dos membres del grup Saragatona. Davant de la polèmica, Casadó va voler aclarir que l'estelada ha estat hissada en uns terrenys de propietat privada amb el consentiment del seu propietari, i que la totalitat del cost ha estat sufragat per la territorial de l’ANC de Tortosa.

D'altra banda, Casadó va explicar que la territorial de l’ANC de Tortosa estava a punt de completar el 14è autocar per anar a Barcelona el proper 11 de setembre, i que ja portaven 10 més que a l’any 2012. "Aquest fet denota que la V serà un èxit i que la Diagonal i la Gran via estaran a vessar de gent", va valorar. D’altra banda, Joan Panisello va fer parlament "molt emotiu i nostàlgic", tot recordant dues persones que portava dins del cor i que estarien molt orgullosos de viure l’actual procés sobiranista. Així, va encoratjar tots els assistents a participar en la V de l’11 de setembre. Finalment, Manel Alves va remarcar que l'Onze de Setembre d'enguany és molt important "per fer possible el 9 de novembre". "És per això que és necessari que tots aquells que encara us esteu pensant si hi anireu, hi anéssiu, perquè cada persona que hi sigui a la V serà una raó per poder votar el 9 de novembre”, va dir Alves. Un cop finalitzat els parlaments, l’acte va concloure amb el plat fort, la desplegada de l’estelada, que va ser realitzada per dos nens mentre de fons sonava el Cant de la Senyera.

Imatge ANC Tortosa

3 comentaris:

  1. Què vol dir l'ANC, amb l'aclariment, què si fos en terreny públic no seria correcte ?.
    Cal que us done espais o llocs públics on n'hi ha de penjades/plantades ? No cal, no ?....

    ResponElimina
  2. ...supongo que como partidos españolistas, han protestado por emplear el acto como principio de fiesta, han debido gastar dineros de los impuestos, dinero pagado por independentistas como de los que no son, se ha utilizado espacio de la calzada publica, segun los no independentistas, pues se aclara la situacion, los no independentistas se tendran que cerrar la boquita y no protestar como las antiguas plañideras...

    ResponElimina
  3. I desprès dinaret al Restaurant del Parque? Ai si alguns parléssin...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta