8 de març del 2006

Paquita Aliern publica "Sabó moll"

El portal llibresebrencs.org, que ja està celebrant el seu primer aniversari, ens informa de la publicació del nou llibre de la xertolina Francesca Aliern. La novel·la es titula Sabó moll, i la sinopsi és la següent: En els anys cinquanta del segle passat, la industrialització d’Espanya durant la postguerra va fer que milers de famílies emigressin dels seus pobles per no morir de gana. A les Terres de l’Ebre, aquest fet es va veure reforçat pels efectes devastadors de la gelada del 1956; llavors, un gran nombre de fills d’aquesta terra amarada pel riu van emprendre nous camins que van causar traumatismes latents en aquella societat plena de misèries i banalitats. Sabó moll és la història d’una obsessió, però sobretot és el perfum d’una època, retratada magistralment per l’autora en una novel·la plena de passions molt humanes. En realitat, Sabó moll és el segon títol de la trilogia sobre les dècades dels 40 als 70. En el primer llibre, El pont de la solitud, Paquita Aliern explicava una bellíssima història d'amor enquadrat entre els anys 40 i 50.
Francesca Aliern, nascuda a Xerta, és una novel·lista compromesa. La seua obra, amb un llenguatge proper, es basa en fets reals i quotidians; la vida li ofereix prou material humà perquè fuja de la invenció. Guardonada amb diversos premis literaris, la majoria de les seues novel·les han estat reeditades, fet que demostra la gran acceptació de la seua prolífica obra: Xerta. Recull popular (1995), Records i memòries al voltant d’uns murs (1996), Un otoño, toda una vida (1997), No llores, Laura (1999), El batec de l’aigua (2000), La canela (2001), Misererenobis (2002), La menestrala (2003), La historia innecesaria (2004) i El pont de la solitud (2005). Col·labora habitualment en la premsa comarcal i participa en obres col·lectives, com ara els reculls de narracions El brogit de l’Ebre (2003) i Otras voces (2003, traduït al francès).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta