13 d’abril del 2006

Tortosa estudia traslladar el recinte d’oci nocturn al sector del pavelló firal

Els empresaris locals diran el 25 d’abril si assumeixen per un any la gestió de Les Carpes del Riu

L’horta del Pimpí, al barri tortosí de Remolins, no deixa d’acumular projectes i pretendents. La construcció de l’edifici del nou campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) al Parc de la Fira afectarà l’actual recinte de Les Carpes del Riu, que haurà de tancar portes el 31 de desembre. El govern municipal ha negociat amb els propietaris dels pubs de Tortosa perquè assumeixin la gestió del complex d’oci nocturn durant aquesta temporada, ja que l’empresa Gurguis SL ha renunciat fa poc a la seua concessió. Si els empresaris locals accepten, l’Ajuntament els podria cedir uns altres terrenys, possiblement al nord del pavelló firal.

La regidora de Governació, Consol Cordero, va confirmar ahir que els propietaris dels pubs de Tortosa han de decidir abans del 25 d’abril si assumeixen la gestió del recinte lúdic de Les Carpes del Riu. Cordero va explicar que alguns empresaris són reticents perquè la concessió del complex d’oci nocturn només abastaria l’actual temporada, ja que Les Carpes del Riu seran enderrocades el 2007 per començar a construir el nou campus de la URV. «Però el que han de tenir en compte és que el govern municipal ja hem assumit el compromís polític per impulsar una altra zona lúdica molt potent, i que els podríem cedir els terrenys perquè poguessin construir-la, amb una concessió per gestionar-la durant trenta o quaranta anys», va remarcar Cordero. De fet, la regidora va explicar que els empresaris locals tenen l’última paraula. «Si els propietaris dels pubs no es posen d’acord ni accepten la nostra proposta, l’Ajuntament no tindrà altre remei que treure a concurs públic la gestió de Les Carpes del Riu, amb unes noves bases i un altre preu d’explotació», va lamentar. Finalment, Cordero va avançar que el mateix alcalde havia proposat als propietaris dels pubs la possible cessió d’uns terrenys «a prop del pavelló firal». La regidora va advertir que la proposta encara s’ha de concretar, però va destacar que el sector del pavelló firal podria esdevenir un pol d’atracció molt potent si també acumula el campus universitari, el tercer pont i la nova zona d’oci nocturn.

> La preocupació de l’arquitecte del pavelló era raonable

Fonts municipals van revelar ahir que la «preocupació» de l’arquitecte del pavelló, Mario Corea, sobre la convivència del recinte firal amb el campus de la URV estava perfectament fonamentada. Segons les mateixes fonts, l’arquitecte de la URV havia proposat un projecte per construir un edifici de tres plantes, amb una gran torre, en paral·lel al pavelló firal i més a prop de l’avinguda de Remolins que del riu. El govern municipal i el principal grup de l’oposició, CiU, van coincidir en la necessitat de proposar a la URV un emplaçament que no afectés excessivament ni la zona verda ni les virtuts arquitectòniques del pavelló. Després, la URV va acceptar la redacció d’un pla especial per reajustar el projecte del campus a l’espai.

El Punt (13-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta