23 d’agost del 2006

Abandonar els excrements costa diners

Tortosa sanciona amb 460 euros la propietària d'un gos perillós que anava sense lligar i havia defecat al carrer

L'Ajuntament de Tortosa ha imposat fa poc una multa de 460,60 euros a la propietària d'un rottweiler, que passejava un menor i no havia recollit els excrements del gos. A més, el noi portava el gos sense lligar, sense assegurança i sense tenir la llicència municipal de tinença d'animals perillosos. La regidora de Governació, Consol Cordero, va recordar que Tortosa té una ordenança que prohibeix deixar les defecacions dels gossos a la via pública, però va admetre que normalment no s'apliquen les sancions establertes. De fet, la regidora de Medi Ambient, Jana Muñoz, és partidària d'aplicar multes, ja que les campanyes de conscienciació no són prou efectives. A Amposta ja ha endurit les sancions, que en els casos més greus poden arribar als 1.500 euros.

A Tortosa és habitual veure excrements de gossos i gats a les voreres, a les jardineres públiques i també a les zones de terra d'alguns parcs infantils, una situació que preocupa l'Ajuntament. Per tant, el govern de Tortosa estudia seriosament la necessitat de començar a aplicar multes als propietaris que no recullin els excrements que els seus gossos facin al carrer. En aquest sentit, la regidora de Governació, Consol Cordero, va remarcar que l'Ajuntament ja té una ordenança que prohibeix expressament que les persones abandonin a la via pública les defecacions de les seues mascotes, però també que la gent deixi al carrer aliments per als gats i els gossos. Cordero va precisar que actualment Tortosa està desenvolupant diferents campanyes per mantenir neta la via pública. A més, l'àrea de Serveis ha contractat dues educadores cíviques que també informen la gent de com cal utilitzar les bosses de plàstic que hi ha als expenedors de les trenta papereres noves instal·lades en diferents punts de la ciutat. «La gent gran i els adults estan més conscienciats, però ens preocupa l'actitud de la gent més jove, perquè alguns no recullen els excrements quan treuen els seus gossos a passejar», va afegir-hi.
La regidora de Governació va explicar que fa poc l'Ajuntament ha sancionat una veïna amb una multa de 460,60 euros. El seu fill, menor d'edat, portava un rottweiler sense lligar i sense morrió pel passeig de l'Ebre, on el gos també havia defecat. Segons Cordero, agents de la policia van presenciar els fets i van comprovar que l'animal no estava censat ni tenia assegurança, i per tant tampoc tenia la llicència municipal que regula la tinença d'animals considerats perillosos. «Com que la multa era una sanció tan important hem hagut de fer una tramitació molt complexa, i va haver de ser aprovada a través del ple», va dir Cordero. Amb tot, la regidora va reconèixer que l'Ajuntament no aplica tota la força de l'ordenança, ja que abans de sancionar cal continuar durant un temps més amb la conscienciació ciutadana i la prevenció. Per la seua banda, la regidora de Medi Ambient, Jana Muñoz, va ser més contundent a l'hora de reclamar l'aplicació de sancions als propietaris d'animals que no recullin els excrements. «Insistir a fer més campanyes és perdre el temps, perquè hi ha coses que clamen al cel i hauríem de començar a posar més multes, quan un tema no se soluciona», va remarcar. Muñoz va recordar que recollir els excrements dels gossos és «molt fàcil», i que l'Ajuntament només ha volgut fomentar un bon hàbit.

> Fins a 1.500 euros a Amposta

El regidor de Governació, Manel Ferré, va explicar ahir que l'Ajuntament d'Amposta ha endurit les sancions als propietaris incívics de gossos i altres animals de companyia. Ferré va remarcar que Amposta ha començat a aplicar les sancions, especialment als parcs públics i als llocs de lleure infantil, després d'haver fet una campanya de sensibilització. Segons Ferré, a partir d'ara les sancions lleus i greus podran ser de fins a 300 i 600 euros, mentre que les faltes molt més greus es castigaran amb multes de fins a 1.500 euros. El regidor de Medi Ambient de Móra d'Ebre, Joan Baptista Montagut, va explicar que també han iniciat una campanya de conscienciació, i que fins més endavant no començaran a aplicar sancions, que podrien arribar als 200 euros.

El Punt (23-Agost-2006)

2 comentaris:

  1. Ho trobo perfecte!! potser així serà la única manera que la gent recollirà les caketes dels seus animalets!!! hi ha puestos que és una vergonya i que sembla que facis un slalon gegant del campionat del món d'esquí!!

    ResponElimina
  2. Encara no he vist ningú que li possi el murrió al seu gos, gros o petit (que la mala llet no coneix d'estatura). Es diu que cal censar els animals: Potser cal identificar els amos dels animals, exigir-los psicotècnic, com amb els altres tipus de permisos: conduir, armes, etc. A més, com que tenir un animal no deixa de ser una mena d'adopció, potser caldria una mena de legislació similar a la de les adopcions (humanes). QUe és massa bonic tenir un gossot i amollar-lo pel carrer, el caminal o la platga i que vagi emprenyant el personal, solament amb la seva presència ensumant-te els turmells!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta