15 de novembre del 2006

Els veïns forcen contactes polítics per evitar el nou traçat de l'eix de l'Ebre

La Plataforma Salvem lo Canalet estudia aliar-se amb altres col·lectius de Jesús i de Roquetes

La Plataforma Salvem lo Canalet, que agrupa els veïns afectats pel projecte de desdoblament de l'eix de l'Ebre (C-12) per l'oest de Tortosa i Roquetes, va entrevistar-se ahir al vespre amb el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Ferran Bel. L'objectiu de la trobada era buscar el suport del Consell Comarcal, ja que la direcció general de Carreteres ha previst un únic traçat durant la redacció de l'estudi informatiu de la variant. Els veïns reclamen que es tinga en compte la proposta defensada inicialment per Tortosa i Roquetes, que consistia a desplaçar la carretera encara més a l'oest, en paral·lel a l'antic canal Xerta-Càlig.

«Ens interessa molt el que ens puga dir Ferran Bel, com a president del Consell Comarcal del Baix Ebre i com a portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tortosa», va reconèixer ahir un dels portaveus de la Plataforma Salvem lo Canalet. De fet, els contactes entre els veïns i Bel ja s'havien produït en l'àmbit estrictament polític, fa unes tres setmanes, però les parts van deixar que passessin les eleccions al Parlament. «El que farem ara és traslladar la situació a tots els grups del Consell, per decidir si ens hem de pronunciar; però abans també volem saber quina és la posició de l'Ajuntament de Tortosa», va valorar Bel un cop acabada la reunió.
La plataforma també ha demanat una entrevista amb l'alcalde de Roquetes, Mariano Gil (PSC), i amb el delegat de la Generalitat a l'Ebre, el també socialista Miquel Castelló. De fet, la reunió amb Castelló, que a més de delegat del govern també és el regidor d'Urbanisme a Roquetes, ja està prevista per la setmana que ve. En aquest sentit, els veïns del Canalet saben que tindran més força si aconsegueixen la implicació de gent d'altres zones properes, i és per això que han iniciat contactes amb l'associació de veïns Jesús Catalònia i amb un col·lectiu ciutadà que va evitar l'expropiació d'uns pous a Roquetes. Així, la previsió de la Plataforma Salvem lo Canalet és definir l'estratègia d'acció més immediata durant l'assemblea que ha convocat per divendres, a partir de les vuit del vespre, al casal de Jesús.

>
L'EMD de Jesús tractarà demà de l'impacte de la variant

El president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, va confirmar ahir que demà, dijous, el ple de la junta veïnal debatrà l'impacte de la futura variant de l'eix de l'Ebre sobre els horts i xalets de les partides del Canalet i Sant Bernabé. «A més, també hem convocat una reunió a banda, per parlar del tema», va afegir Panisello, que havia explicat a la Plataforma Salvem lo Canalet que primer necessitava debatre-ho amb la junta veïnal, abans de fer públic un pronunciament oficial i consensuat de tots els grups de l'EMD de Jesús. «Hem de tenir en compte que l'urbanisme és una competència de l'Ajuntament de Tortosa, però realment el tema ens interessa, perquè no volem una barrera que ens parteixi el terme», va afirmar.

El Punt (15-Novembre-2006)

4 comentaris:

  1. Estic d'acord en tots els esforços que faci la nova Plataforma per preservar lo Canalet de l'impacte que suposarà el desdoblament de l'Eix de l'Ebre. Jo tambè firmo.

    Però no puc estar d'acord en el fet, que per defensar lo seu propossin que la C-12 vagi més amunt. Al traçat proposat per Tortosa i Roquetes l'impacte serà similar o més gran, d'entrada és 15 quilometres mes llarg, i els propietaris de les zones de les Parellades o dels Reguers són tan dignes com els del Canalet,i es deuen estimar les seves terres tan o més, encara que siguin terrenys que seguiràn sent rustecs i no hi hagi POUM pendent d'aprovació, que els transforme en terrenys urbanitzables com al Canalet...

    Lo que no vulguis per tú, no ho vulguis pels altres.

    ResponElimina
  2. La meva pregunta es, que pinta Bel en tot això, a banda de buscar notorietat politica en un tema que ni li va ni li be?

    ResponElimina
  3. Per favor: Un mapa de la zona.

    ResponElimina
  4. Vale, on posarem les coses que tots diem que necessitem?:
    -una variant (per estalviar embussos)
    -una presó (per tancar als malajes)
    -un abocador (per amagar bé la porqueria)
    -un parc eòlic (per fer energia neta)
    -?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta