3 de gener del 2007

Blocaires Ebrencs engega un butlletí electrònic i organitza el primer EBREBLOC

El col·lectiu Blocaires Ebrencs us anunciem que ja tenim gairebé a punt L'EBREBLOC, la primer edició de la Trobada de Blocaires Ebrencs, que es farà el dissabte 3 de febrer a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. En els darrers dotze mesos, ha acabat d'enlairar-se a les Terres de l'Ebre un important moviment de blocs, llocs d'Internet en què qualsevol ciutadà pot escriure i expressar-se periòdicament, alhora que pot integrar-se en una veritable comunitat en línia, la blocosfera. Al territori també s'ha produït aquest fenomen, amb desenes de blocs que s'han connectat més o menys densament a partir de la mútua lectura, participació i referència dels seus autors. Les temàtiques són diverses i les característiques i interessos dels autors també són molt diferents, però la blocosfera ebrenca està formada actualment per més de 80 blocs, que parlen de qüestions territorials i també d'altres temes nacionals i globals, sempre amb una òptica ebrenca.
És per fer un taller sobre com es fa un bloc, analitzar l'escenari actual i debatre sobre els reptes del futur
que un grup de blocaries de les Terres de l'Ebre volem fomentar encara més aquest fenomen cultural que apropa les noves tecnologies als ciutadans i promou la seua participació. Blocaires Ebrencs ja tenim alguns ponents confirmats, que ja us anunciarem en el seu moment, perquè la nostra intenció és mantenir-vos permanentment informats de les novetats que es vagin produint en relació a la trobada. De fet, per difondre l'actualitat de L'EBREBLOC i de la blocosfera ebrenca també hem creat i hem començat a difondre un
butlletí electrònic, que ja s'ha enviat a alguns blocaires, institucions, entitats, associacions i mitjans de comunicació d'arreu del territori. Al primer número del butlletí podreu trobar més informació sobre la trobada i sobre l'organització del Bloc&Beer, que serà el principal acte lúdic de L'EBREBLOC. En aquest sentit, els interessats a participar en el Bloc&Beer, però sobretot en el dinar de germanor que farem en algun restaurant de Tortosa, ja poden inscriure's en l'adreça blocairesdelebre@gmail.com. El primer butlletí de L'EBREBLOC es completa amb un article en exclusiva sobre la presència de la blocosfera ebrenca en els preparatius del I Congrés Internacional sobre Cultura i Identitat Catalanes a l'Era Digital, que està organitzant un centre de la University of London, i també amb una selecció dels millors titulars de la blocosfera ebrenca durant el passat mes de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta