5 de febrer del 2007

Polèmica per l'inici de les obres de la residència que el grup L'Onada preveu construir a Tortosa

L'ACA podria haver aturat els treballs perquè s'estan fent en terrenys inundables

Ningú ha pogut confirmar encara si l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha dictaminat la paralització cautelar de les obres de la residència geriàtrica que el grup L'Onada està construint a Tortosa. Segons un grup de veïns del barranc de la Llet, els antics terrenys municipals on s'està construint la residència són zona inundable, i l'ACA hauria paralitzat els treballs, perquè l'empresa encara no tenia tots els permisos. L'Onada projecta construir-hi un edifici polivalent amb 100 places de residència.

L'Ajuntament de Tortosa encara no ha rebut cap comunicat oficial de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) sobre la paralització cautelar de les obres que l'empresa L'Onada està construint al raval de Sant Llàtzer. La paralització dels treballs, que l'empresa tampoc ha volgut confirmar, s'hauria produït perquè les obres s'estan realitzant en una zona inundable i de domini hidràulic, sense el corresponent permís de l'ACA. Aquesta circumstància és el que, segons fonts veïnals, hauria motivat que l'administració haja obert també un expedient sancionador contra l'empresa, per falta administrativa. Per la seua banda, el Departament de Medi Ambient i Habitatge tampoc ha pogut verificar encara la paralització de les obres per part de l'Agència Catalana de l'Aigua.
Els terrenys del raval de Sant Llàtzer, que després d'un concurs públic van ser venuts per l'Ajuntament a l'empresa L'Onada, estan catalogats per l'ACA com a zona inundable amb un període de retorn de 100 anys. De fet, els terrenys ja van inundar-se pels aiguats de l'octubre del 2004 i del setembre del 2006, la qual cosa posa en dubte la idoneïtat d'aquest emplaçament per fer-hi una residència d'avis, sense les mesures correctores pertinents. De fet, un grup de veïns de la zona del barranc de la Llet van difondre la setmana passada un comunicat, a través de la revista gratuïta L'Estel, en què denuncien que la tala dels arbres i els moviments de terres van fer-se sense el permís d'obres de l'ACA. Segons els veïns, l'empresa tampoc havia posat el cartell en què s'especifica el tipus de projecte ni la llicència d'obres, i mentrestant l'Ajuntament «mira cap a l'altre costat i se'n renta les mans». En el comunicat, signat per Isabel Jordà i altres veïns afectats, s'afirma que el col·lectiu està «profundament» preocupat per les accions de l'Ajuntament, que «ha venut una part de la llera del barranc de la Llet per construir-hi un geriàtric privat». Els veïns afirmen que la construcció de la residència o algun altre edifici en aquest lloc podria desviar l'envestida del barranc cap a casa seua.

> Un edifici polivalent

L'Ajuntament de Tortosa va subhastar els terrenys del raval de Sant Llàtzer, amb l'objectiu de construir una residència per a la gent gran i un centre de dia. El consistori va decidir vendre el solar a un «preu polític» de 72.000 euros, per contribuir a pal·liar el dèficit de places de residència que hi ha a la ciutat. L'empresa L'Onada ha projectat la construcció d'un edifici polivalent que faci les funcions de centre de dia, amb 30 places; una residència assistida, amb un centenar de places, i habitatges tutelats, amb 12 places. L'edifici estarà dividit en planta baixa i tres pisos, que inclouran sala d'actes, menjador, cuina, infermeria i altres instal·lacions.

El Punt (5-Febrer-2007)


Per saber més:
-Geriàtric al barranc de la Llet (La Comedianta Tortosina)
-Han parat les obres del geriàtric per falta de permís (La Comedianta Tortosina)
-Així serà la futura residència de Sant Llàtzer (La Marfanta)
-
Tortosa tindrà una residència geriàtrica i un centre de dia al barri de Sant Llàtzer (El Punt)

10 comentaris:

  1. Una empastrada més de este flamant i magnífic alcalde, Este equip de govern és un desastre, sabate i sus muchachos no en donen una. Jose Martin .... sense comentaris

    ResponElimina
  2. El terme empastrada es queda curt. On ha estat l'oposició en aquest tema?

    ResponElimina
  3. Ahhhhh..... Quí pot contestar la darrera pregunta?

    ResponElimina
  4. Em referia a l'oposició política. D'oposició veïnal és clar que n'hi ha hagut per la tal.la d'arbres i per la construcció en zona inundable sense haver canalitzat el barranc de la LLet.

    ResponElimina
  5. No conec el projecte, vagi per davant la meva ignorancia, però això fa un tuff de que algú esta tocan el voraviu a prop de les eleccions.
    Perque de lo contrari jo proposo, TOMBAR TOTA LA RAVAL.

    O es que les cases que hi ha allí no estan en zona inundable?

    ResponElimina
  6. Anònim de la 1:02,
    jo també me referia a la oposició política que estan més calladets que un mort.

    ResponElimina
  7. Avans de tombar tot el Raval INFORMAT ,millor...Gràcies

    ResponElimina
  8. Aqui de Nerón ja en tenim un...En lloc de foc utilitza retroexcavadores...

    ResponElimina
  9. Jo no veig al polémica per en lloc...Simplement, qui es passa la llei pel forro, que apexugui amb les conseqüencies...I aqui no s'acabat tot.....El procés sirá moooolt llarg...

    ResponElimina
  10. You have sold the bear's coat before you've hunted it...!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta