2 de març del 2007

Urbanisme aprova el parc eòlic de la Fatarella, Corbera i Vilalba dels Arcs

La central de Copcisa concentrarà una tercera part dels 180 aerogeneradors previstos a la Terra Alta

La comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre va fer ahir l'aprovació inicial del parc eòlic que la promotora Copcisa ha projectat construir als termes municipals de Vilalba dels Arcs, la Fatarella i Corbera d'Ebre. De fet, els respectius ajuntaments no han pogut aprovar el parc eòlic perquè es tracta d'un projecte supramunicipal, que correspon tramitar a la comissió d'Urbanisme. La central eòlica, que ja té una declaració d'impacte ambiental favorable, tindrà un total de 64 aerogeneradors d'uns 80 metres d'alçada, amb pales de 95 metres de diàmetre. Segons Urbanisme, Copcisa preveu fer una inversió d'uns 85,5 milions.

El director general d'Urbanisme, Joan Llort, va recordar que l'aprovació inicial del futur parc eòlic de la Fatarella, Vilalba dels Arcs i Corbera d'Ebre és competència de la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, ja que es tracta d'un projecte que afecta més d'un municipi. Llort va detallar que la tramitació es troba ara en la fase inicial, i que Urbanisme es dirigirà al Departament de Medi Ambient perquè redacti el document de referència, un text que marcarà allò que caldrà exigir a la promotora i també com han des ser les consultes prèvies als ajuntaments veïns i als col·lectius proteccionistes. «Per tant, abans de sotmetre el projecte a exposició pública, encara ens fan falta un parell de documents», va advertir Llot. De fet, també va explicar els passos administratius que seguirà el projecte, abans d'estudiar les al·legacions i la seua aprovació provisional. Finalment, Llort va informar que el projecte de Copcisa preveu instal·lar 21 molins a Vilalba, 21 aerogeneradors a la Fatarella i 22 molins més a Corbera. En total, seran 64 molins d'uns 80 metres d'alçada, que afectaran una superfície de 158 hectàrees per produir uns 150 megawatts. A més, el director general d'Urbanisme va explicar que el projecte ja té una declaració d'impacte ambiental favorable, i que Copcisa té previst fer una inversió d'uns 85,5 milions d'euros.
Segons Llort, la promotora podria sol·licitar la llicència d'obres abans de final d'any, «si la tramitació administrativa és prou àgil». La central eòlica de Copcisa concentrà una tercera part dels 180 molins autoritzats a la Terra Alta. La societat Aerta, que agrupa les empreses eòliques que han de construir la línia d'evacuació de l'energia que es generi als parcs, espera començar abans de l'estiu la construcció de les centrals, que finalment podrien reduir el nombre de molins fins als 130 aerogeneradors.

El Punt (2-Març-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta