29 de maig del 2007

Ferran Bel: «Vull que el nou govern siga eficaç i proper a la gent, sòlid i estable»

El guanyador de les eleccions a Tortosa vol un traspàs de poders «assenyat i transparent», no ha descartat governar en solitari i anuncia que les noves piscines seran una prioritat

Ferran Bel explicava ahir que ja havia assimilat la victòria electoral, ja que feia dies que pronosticava el triomf de CiU a Tortosa. Bel ha aconseguit deu regidors i aquesta setmana començarà els contactes per lligar el nou govern tortosí, «segons les coincidències programàtiques, les visions sobre la política municipal i les afinitats amb altres formacions polítiques». Amb tot, Bel no va concretar si prefereix formar govern amb ERC.


-Ha parlat ja amb l'alcalde en funcions?
-«Vam parlar la nit electoral breument. Em va felicitar i vam quedar que ens tornaríem a parlar.»

-Com voldria que fos el traspàs de poders?
-«Amb la màxima normalitat possible, assenyat, clar i transparent, i amb la màxima col·laboració.»

-Què és el primer que pensa fer quan s'assegui al seient de l'alcaldia?
-«Hem d'acabar de meditar algunes mesures. A més, signarem els decrets pendents i reorganitzarem alguns àmbits de l'Ajuntament, però sobretot farem un repàs de tots els temes. Alguns ja els coneixem, però segur que altres hauran de ser atesos de manera urgent o concreta.»

-S'ha plantejat governar en solitari?
-«No ens esperàvem un escenari tan bo, i aquesta és una possibilitat que no ens havíem plantejat. Al Consell Comarcal hem governat quatre anys sense majoria absoluta, i el 99% dels projectes s'han aprovat per unanimitat. La nostra preferència és formar un govern més ampli, sòlid i estable.»

-Però ERC no està d'acord amb el complex turístic de Vinallop. Com els convencerà?
-«No només intentaré convèncer ERC, també ICV. El projecte té un gran consens a la ciutat, i també al nou consistori.»

-Què demanarà als regidors del nou govern?
-«Una implicació màxima, proximitat a la gent i a la realitat de la ciutat. També una gestió eficient i eficaç, com ja sé que saben fer. I els diré que hem de governar per a tota Tortosa, perquè ens ha votat gent de tot el municipi.»

-Fins a quin punt caldrà retocar el nou pla d'ordenació urbana?
-«Caldrà fer modificacions puntuals, però farem tot el possible per desenvolupar-lo el més ràpid possible. És un instrument imprescindible.»

-Hi haurà nous centres comercials als terrenys de Renfe i Ferreries?
-«Això és el que se'ns permet. Però el projecte a l'horta de Sant Vicent està en un moment delicat, i encara no tenim el coneixement exacte de la situació, tot i que la nostra voluntat és tirar-lo endavant. Als terrenys de Rente plantegem una zona comercial.»

-Tindrem llars d'infants públiques?
-«Aquest mandat serà un dels nostres objectius, i la intenció és que hi hagi tres escoles bressol, una a Ferreries, una altra al marge esquerre, i l'altra a Campredó. Seran llars d'infants públiques, amb preus i gestió públics.»

-Com planificarà la millora de les instal·lacions esportives?
-«La prioritat serà la reforma de les piscines. Tot seguit, o potser simultàniament, farem el cobriment del velòdrom, perquè caldrà fer un pla especial de reforma per saber com s'han de fer les obres, i el pàrquing subterrani a la plaça Joaquín Bau. L'altre serà a la zona del mercat, perquè el pàrquing ha de tenir un accés directe si no volem que el mercat desaparega en cinc anys.»

-El nou hospital es farà a la Farinera?
-«Explicarem les nostres consideracions, però si la consellera de Salut i el departament ens diuen que hi ha prou terrenys, no perdrem ni un minut.»

El Punt (29-Maig-2007)


48 comentaris:

  1. Aixo faltaria Sr. Bel, que no governes per a tot el municipi. Pero em preocupa una cosa de la seva resposta. Quan diu que ha de governar per a tots perque l'ha votat gent de tot el municipi, està dient que si alguna part del terme no l'hagués votat majoritariament no governaria per a ells i els exclouria? Ho pregunto perque després diuen que no son sectaris els de CIU i a mi em sembla que se li veu una mica el "plumero".

    ResponElimina
  2. ,Que facin un pacte ciu-erc-icv , de centre esquerra com al país basc. ´total bel és una persona més d'esquerres que sabaté tan per com governa com per les seues idees i el que ha fet al consell comarcal

    ResponElimina
  3. Anims als que espere-ho un lloc de treball ( i sou de CIU, es clar ) s'anuncien tres nous llars d'infans municipals.

    ResponElimina
  4. Enhorabona, Ferran Bel

    ResponElimina
  5. A l'anonim de les 9'37
    Crec que Bel es referia a com ha estat governant Sabate aquest darrers anys, tenint olvidades a les pedanies que no el votaben.
    A Sabaté a les pedanies l'han botat...

    ResponElimina
  6. No soc de CIU, mai els he votat i mai els perdonaré lo del riu.

    Però només per perdre de vista als Socialistes i al Sabaté ja em va bé que hagin guanyat.

    ResponElimina
  7. Ja que no hu diuen els seus, hu dire jo: A Jesus guanya Pere Panisello, no CIU, i m'hi jugo el sopar de tots els que frequentem el bloc, que si es presentes pel PSC, tambe guanyaria.
    I respecte al que ha fet Sabate pels barris, no conec els altres, pero respecte a Jesus, per exemple, a augmentat molt mes del que hu feia CIU els diners que tots els anys es traspassen a l'EMD.
    El que si que no ha fet Sabate, es prodigarse i " vendres " constant i matxaconament com fan els altres, que no s'els escapen ni els enterraments; cosa que per una altra part, la gent valora ( jo tambe )i premia.

    ResponElimina
  8. SAbaté ha donat més diners a Jesús!??!? deu ser a la teua butxaca...xq lo q és al poble...a Jesús l'ha tractat molt mal!! i lo poble l'ha castigat! CIU 7 regidors!! PSC 2!!! i los altres sense representació!!

    ResponElimina
  9. caray sociates, com dol la derrota, que passa que no sou democràtics i no accepteu el joc de la democràcia. Per cert, a l'anònim de les 11.01, que els sociates no han possat a ningú a dit i en sou milionaris, a veure si tu en siras un d'ells i et sap mal perdre el sou.

    ResponElimina
  10. Agradi mes o menys, la reacció del poble ha estat un revulsiu al govern del Senyor Sabaté. Cadascú haurá tingut els seus motius i fará les valoracions pertinents. Amb el meu cas, penso que mai un equip de govern ha estat tant lluny del seu poble. La prepotència d'alguns edils han maxacat literalment l'obra de govern . El fet que la Generalitat de Catalunya estigui composada majoritàriament per les esquerres d'aquest pais, ha fet perdre el mon de vista als nostres governants locals..Aixó s'ha traduït en una forma de governar un xic barruera, on semblava que tot estaba justificat.... També determinades irregularitats d'ambit presupostari i fins i tot urbanístic, han evidenciat una forma prepotent de governar la ciutat...Com sempre,en democràcia; el poble té la darrera paraula...

    ResponElimina
  11. A l'anônim de les 12.10. Soc el de les 9,37.
    Sabaté ja no em preocupa. T'aseguro que em preocupaba i per això no el vaig votar. Pero, afortunadament, ja no em preocupa. Ha rebut de les urnes allò que mereixia. L'arrogància en política es paga cara. Tant com la incapacitat de formar equips presentables i coordinar-los i dirigir-los correctament.

    No obstant, això no vil dir que no em preocupi el que faci en endavant el Sr. Bel (a qui, al contrari que tu pel que sembla, tampoc vaig donar-li la meva confiança) que em preocupa i molt. I no tant per ell mateix com pel partit que representa, CIU, que ha donat bona mostra en el passat del que es capaç de fer en relació a la defensa del territori, per no parlar de pràctiques sectaries i clientelars de tots conegudes fonamentalment a les pedanies.

    Tant de bò sigui capaç el Sr. Bel de fer tot allò que ha promés durant la campanya aquí i allà. A la vista de la enorme quantitat i profussió de promeses que ha anat fent em temo, pero, que no serà aixi i que, llavors, la seva cacareixada eficacia com a gestor pùblic quedarà en entredit. Espero que, arrivat el dia, els votants el jutjin també amb severitat. Jo, no ho dubtis, ho faré. Tu no ho sé. Per cert, es legitima, faltaria més, la teva interpretació de les paraules de Bel. Cadascú interpreta allò que més s'escau a les seves posicions polítiques. Pero, més enllà de interpretacions personals, inclosa la meva, es el Sr. Bel qui ha de mesurar les seves paraules i explicar el que ha volgut dir, no creus?.
    Que tinguis un bon dia

    ResponElimina
  12. Al de la 1:40,
    M'he cuidat prou de no donar xifres i percentatges ( que tambe podria) però, que des de l'ajuntament s'han "donat" mes diners que mai a Jesus es un fet incontestable i riguros t'agrade o no.

    Una altra cosa -que sospito que ja hu fe-ho per provocar- si a Jesus CIU tindra 7 regidors, vol dir que tenim la primicia mundial - i la premsa sense saber-ho- de que al municipi de Tortosa CIU ha tret 17
    regidors (10+7)..total que, majoria absoluta...felicitats

    Al de la 1:42,
    Que, mes o menys subtilment, critique els hipotetics "enxufes" que vindran, vol dir necessariament que no critiques els altres?
    I finalment et dire una cosa, que si tu vols ,no te mes valor que el de l'anonimat (que es poc) no accepto cap lliço de pedigri democaratic.
    Primer la democracia, despres la ideologia.

    ResponElimina
  13. Esta clar que ens pot agradar mes o menys Bel com a candidat pero crec que ara te 4 anys per davant per demostrar que pot tirar la ciutat endavant.
    Crec que molta gent que ha votat Ciu ha votat més el projecte que portaba i la gent de la candidatura que no pas les sigles, per això ara es quan toca demostrar que ho poden fer be, i si a Amposta, Ciu ho ha fet prou be, o almenys això manifesta la gent donant-lis majoria, perque no ho poden fer a Tortosa.
    I si no ho fan be, d'aqui a 4 anys tornarem a votar canvi...

    ResponElimina
  14. A l'anonim socialista de les 2'43
    no se si saps que a jesus a part del govern municipal de Tortosa s'eleguia el de la EMD que es al que es referia el company, on Ciu ha tret 7 representants i el Psc 2.
    per no saber els socilistes no sabeu el que vol dir una EMD, així us han anat les coses a les pedanies...

    ResponElimina
  15. FELICITATS FERRAN BEL!
    FELICITATS PERE PANISELLO!
    FELICITATS ESTHER VIDAL!
    FELICITATS JOAN SANAHUJA!
    FELICITATS JOSEP CUGAT!
    FELICITATS JOSEP AUDI!

    AQUESTA VICTORIA ES PER VOSALTRES, ES EL Q EL POBLE VOL (encara q per aqui es nota algun resentit..pq sera...) ARA A FER-HO BÉ I A TREBALLAR QUE HI HA MOLTA FEINA A FER.

    FELICITATS AL COMANDO BEL, ALS 24! SOU UN GRAN EQUIP.

    ResponElimina
  16. Sr. Mc Calan,
    vostè que ara està tan content.
    Suposo que ara, el govern del Sr. Ferran Bel aturarà la construcció de geriàtrics a la llera dels barrancs, no?

    ResponElimina
  17. El de les felicitacions s'ha deixat Anna Alguero. expresament?

    ResponElimina
  18. Per al de les 2:55
    Axi m'agrada, representants, -o membres- no regidors ( d'això nomes n'he hi ha als ajuntaments), que si per una altra part es el que aspire-ho a ser, die-ho clarament i deixe-us de comèdies.

    Jo no se els socialistes, però jo, si que, com a mínim, se quins son els òrgans de govern, participació i/o consultius d'una EMD.
    Et sona President, Junta veïnal, membres, Consell de participació ?

    Amb una mínima repassada a l'historia recent, te n'adonaries de qui ha defensat de sempre la EMD, i a mes a mes qui -com alcalde accidental ho va defensar al mateix poble fa 15 anys en nom de l'ajuntament.

    ResponElimina
  19. En resposta a La Comedianta, li voldria fer notar,que jo procuro estar sempre content, governi qui governi...I que una cosa es L'ACA, es a dir Generalitat de Catalunya; i l'altra molt diferent L'Administració Local.Com vosté sap , aquesta obra segueix aturada cautelarment als efectes de presentar les mesures correctores adients i l'informe de sostenibilitat ambiental que haurán d'esser beneïdes o no, per l'Organisme competent..

    ResponElimina
  20. MENTIDER !!!

    No fa gaires dies deies, amb la boca plena, que no hi havia terreny per fer l'Hospital a la Farinera.
    Ara, de cop, s'ha eixamplat la zona por obra i gràcia de l'espitiu santo ?

    Que jo sàpiga els metres quadrats són els mateixos ara i fa un mes.

    com canvien les coses, eh noi ?

    ResponElimina
  21. Sinyor Mc Calan,
    vostè no deia ans que no hi havia permís de l'ajuntament?
    Pos ara també ´se deu necessitar el permís, no? O és que ara l'ajuntament ja no te res a vore?
    ai,ai,ai... això ja ho va fer Pilatos, no?
    I és que alguns tenen les mans tan brutes que potser se les tindran de rentar...
    Pense que lo que deia vostè ans, ho tinc tot per escrit.

    ResponElimina
  22. Si vosté , com a part afectada , té per escrit tot el procés, es perque li vaig facilitar jo mateix. Alli li reflectía la llicència d'obres que va autoritzar el seu dia l'Ajuntament, i molts de detalls mes...Pero ja sap que de sempre, un dels seus hándicaps, es que no més llegeix el que l'interessa...Pot èsser que ja li hagi arrivat el moment de renovar les ulleres...

    ResponElimina
  23. Per cert: quans vots a acconseguit amb la seva candidatura?

    ResponElimina
  24. PACTE CIU-ERC-ICV, lo millor per Tortosa.

    Socialistes i pp a l'oposició perquè acabin de caducar-se!

    ResponElimina
  25. Quanta rao te l'anònim de les 4:31 PM. I, per cert, que no ho sap el Sr. Bel si hi han o no terrenys per fer l'hospital a la Farinera que li ha de preguntar a la Consellera? Jo tenia entés que lo dels terrenys es cosa de l'Ajuntament. Mira que ben informat que està el proper alcalde!!! Esgarrifadet estic.

    ResponElimina
  26. Puja d’impostos, contribucions especials, despeses de personal, no executar obres, no optar a subvencions, dedicacions exclusives, etc, etc... tot són assumptes criticats per vostè, senyor Ferranbel, fins a l’extenuació. I sempre falsejant la realitat.

    M’agradarà sentir les explicacions que s’haurà d’inventar, donat que a l’oposició ha demostrat tenir una bona inventiva i imaginació, per justificar-ne l’aplicació quan això passi, perquè passarà senyor Ferranbel, i li recordaré.

    ResponElimina
  27. Sinyor Mc Calan,ha de saber que jo no soc part afectada. Los meus veïns sí, ja que estan al costat mateix del gratacels que el ajuntament ha donat permís per a fer a la llera del barranc, en una zona que estava destinada a serveis.
    Un permís que segons vostè no estava en regla i que igual que es va donar, se pot traure, perquè com s'ha vist, no era de rebut donar-lo.
    O és que ara vostè pensa diferent?
    Pot o no retirar lo permís l'ajuntament de Tortosa per a no fer un geriàtric a la llera del barranc sinyor mc Calan?

    ResponElimina
  28. Comendiantaaaaaaaa!! si no ets part afectada, per a que collons vols tanta informació? Au! ves al Ajuntament Nou de trinca; que allí t'informarán!!!

    ResponElimina
  29. Anònim de les 7:44,
    clàssic! sinó ets part afectada, per a què preocupar-te de la teua ciutat i dels teus veïns?

    ResponElimina
  30. Als anònims de les 4.31 i les 6.31, el que interpreto de les paraules de Ferran es que preguntarà a la consellera si vertaderament cap allí el nou hospital.
    Com se nota que hi ha gent que no a paït el resultat, perquè encara no es alcalde i ja el critiquem.
    I per cert he votat a Ferran Bel però no sóc convergent, al igual que fa vuit anys vaig vota Sabaté per un canvi!
    I per últim a l’anònim de les 6.47 dir-li que: els impostos no els pujarà per un motiu, perquè estan al MÀXIM que permet la llei, pel que fa a la resta de coses esmentades ja o veurem no critiquem, quan encara no es ni alcalde.

    ResponElimina
  31. Resposta al anónim de les 6:35.
    -Qui fa el projecte ?
    -Qui paga l'obra ?
    -Qui va triar la ubicació?
    -Vosté té altres alternatives ?
    -Pot començar a escriure....

    ResponElimina
  32. No Comedianta, NO...Lo teu es pura xafardería crónica. Mou-te i pregunta on has de preguntar i deixans tranquils, per xerrar de les el.leccions, i no del que tu vols.

    ResponElimina
  33. Comedianta, de tot cor....No volem que et preocupis per nosaltres...Gràcies xata.

    ResponElimina
  34. Mc Calan, amb independència de qui faci l'obra i pagui el projecte, que será el departament de Salut de la Generalitat, els terrenys els aporta l'Ajuntament, per la qual cosa el Sr. Bel, com a regidor que ha estat fins ara, hauria de saber si son suficients o no sense preguntar a la Consellera perque, d'una banda, el Departament ja va xifrar en 40.000 m2 la superficie necessaria, i, d'altra, el sol disponible per a construir l'Hospital resultant de les cesions obligatòries que han de fer esl propietaris es conegut ja que consta al POUM, un document al que el Sr, Bel s'ha referit amb insistència.
    Pel que fa a la ubicació em sembla perfecta. Al que no li semblaba bé avans era al Sr. Bel, segons va manifestar públicament apostant per un altre lloc.

    Mc. Calan, Mc Calan, al que no s´hi val es a mentir i manipular per criticar a l'adversari i després fer justament el que l'adversari havia proposat. I això es que acaba de fer el Sr. Bel.

    Com veu, no em sap greu escriure.

    Au!!! Que pasi un bon dia.
    El que no val es mentir

    ResponElimina
  35. sinyor mc calan,
    com canvien les coses!
    Estic molt decebuda de que el dia després de les eleccions, vostè haigue canviat lo seu discurs tan radicalment!
    Ara sí que vorem com és de veritat, ara que s'ha tret ja la careta!
    A vostè tan li feia lo geriàtric, tan sols volia desgastar l'ajuntament, no volia defensar als veïns!
    Quina traïció més manifesta, sinyor mc Calan, suposo que en propers dies, encara verem coses més grosses.

    ResponElimina
  36. Em plau está d'acord amb vosté pero parcialment..Miri: Per mí la ubicació del futur hospital no es la mes idonea per molts de motius. El primer es que estrangula el creixement potencial de la ciutat, crea urbanísticament una separació entre els TTMM de Tortosa i Roquetes. La segona es que abans de començar l'obra ja s'ha fet petit en quan als equipament i places d'aparcament (mentre no el facin subterrani, i de pagament). En quan a comunicacions, está aparentment molt ben comunicat, per el tram de l'Eix de l'Ebre que creua la ciutat...Pero la densitat de la circulació , com vosté sap, cada cop es mes gran. Un gran hospital de referència hauria d'anar a la periferia i no al vell mitg de la ciutat.Es molt mes operatiu. També , com vosté sap tenim inundacions periodiques sota el pont a la alçada d'Orujosa. Les bombes d'extracció mai estan operatives i la via es colapsa sovint..En fi; no ho vull fer massa llarg pero per mi no es una ubicacio massa encertada. Pero diuen que qui paga mana no?

    ResponElimina
  37. Efectivament Mc Calan, qui paga mana. Estem d'acord. El que pasa es que això val sempre i per a tots, no només per justificar el camvi d'opinio del Sr. Bel.

    Le repeteixo: que pasi un bon dia!!!

    ResponElimina
  38. axi, aixi, anonim anterior, al mig del cap.

    ResponElimina
  39. Pos jo lo que penso és que ja podrien començar a traballar.
    Per exemple que treguin los cartells de les faroles, que me fot molta rabia vore segons quin careto que ja ha passat a la història (macabra per cert).

    ResponElimina
  40. Sabeu alguna del pacte que ja han signat a Roquetes ?

    Tots (ERC+CIU+Alegret+PP) contra Castelló

    ResponElimina
  41. Comedianta i Mc Calan a la UVI!
    Pesats!
    Egotics!
    okupes!
    poseu algun nuset als dits i a l'orgull, fale?
    i piqueu-vos en privat que estu més vistos que la cara del Sabaté!

    ResponElimina
  42. Jajaja tinc un amic que tindrà que canviar lo color del mapa de Roquetes!
    jajaja Castelló a fer-li companyia a Sabaté, jajajajajajajaja

    i sense tenir a Jose Martín a la llista!

    ResponElimina
  43. Collons, lo dels terrenys del hospital te tela, ara encara s'ha d'informar Bel, si hi han metres suficients? Llavors perque ho criticaba a l'oposició? Si no s'habia informat be.

    Cal dir que segons previsions el pont de l'Orujosa va fora, i s'anivella el terra, osigui que indunacions no hi han d'haber més.

    De les poques coses que m'alegro que hagi plegat l'equip de Sabaté, es perque no tornarem a tenir un regidor, que pels seus collons no parlaba en catalá, hem refereixo com no a Martin, tin tin. El castellanuflo inadaptat.

    Hi ho dic jo que soc inmigrant Andalús.

    ResponElimina
  44. Vaja, semblo l'inadaptat jo, quin mun de faltes.

    ResponElimina
  45. ...Efectivament Comedianta...Veurem coses més grosses

    ResponElimina
  46. La política espanyola está "embarassada"...L'experiment de Walker i Roca es va anticipar en el temps...Esperem que sigui nen o nena; vingui bé...

    ResponElimina
  47. Good bye PSC/PSOE...

    ResponElimina
  48. Good bye Tripartit...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta