11 de setembre del 2007

Salvadó reclama la vegueria i anuncia un pla estratègic i econòmic a l'Ebre

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, va aprofitar ahir els actes institucionals de la Diada per anunciar que convocarà les diferents institucions i sectors del territori perquè participin en la redacció del futur pla estratègic i econòmic de les Terres de l'Ebre. Segons Salvadó, el nou pla permetrà vincular les diferents iniciatives i projectes amb una visió global, i serà una peça fonamental per impulsar la futura vegueria. De fet, el delegat va recordar que «la millor aportació del territori per reforçar la nació catalana és construir les Terres de l'Ebre», demostrant una major «capacitat de treball» i de «generar projectes». Les paraules de Salvadó, que també va afirmar que la reflexió posterior a l'aprovació de l'Estatut i el caos de les infraestructures han despertat entre molts ciutadans un «sobiranisme pragmàtic», van eclipsar la conferència de l'historiador Oriol Junqueras, que va repassar la Guerra de Successió i les darreres hores del setge de Barcelona. En acabar la conferència, que va fer-se a l'aire lliure a la plaça dels Dolors de Tortosa, la banda de música de la Lira Roquetense va oferir una audició, que també estava inclosa en els actes del centenari de l'entitat.
D'altra banda, el president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre, Valentí Faura, serà avui l'encarregat de pronunciar la conferència institucional que l'Ajuntament de Tortosa organitza cada any per la Diada. La conferència de Faura, que començarà a dos quarts d'una del migdia al saló de sessions de l'ajuntament, serà eminentment de caràcter econòmic, tot i que repassarà la relació del territori amb el riu, des de l'època dels ibers fins a l'actualitat. Per la seua banda, l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús ha convidat la delegada de l'Institut Català de la Dona a les Terres de l'Ebre, Lola Santacatalina. La conferència portarà per títol Polítiques i dones, i començarà a la sala multiús de l'EMD a dos quarts d'onze del matí. Tot seguit, el conjunt instrumental de l'escola de música de Jesús interpretarà l'himne d'Els segadors.

3 comentaris:

  1. Quants projectes econòmics i socials portem ja teoritzats a les Terres de l’Ebre ? Quants han estat els organismes creats a les nostres terres i que teòricament havien de fer-nos sortir del ensopiment econòmic i que al final per l’únic que han servit ha estat per crear mes despesa i sous agosaradament inútils ?
    Qui es creu que es pugui constituir la vegueria de les Terres de l’Ebre sense canviar com a mínim la llei electoral d’abast estatal...?
    Possiblement aquest nou projecte respon a altres finalitats a mig termini ? No puc creure’m que la redacció d’aquest projecte tingui per única finalitat elevar la moral d’un poble que mostra signes de cansament i desil•lusió. Fa unes setmanes que s’està parlant molt de refundar o redefinir el catalanisme polític . Famílies senceres de pensament aglutinades per un nou ideari.. Quan es compara Catalunya amb Escòcia o el Quebec fins i tot amb Flandes, ja sabem quin pensament redefinirá el nou catalanisme polític...Estem parlant d’independència . La recent creació de la Comissió d’estudi per la Sobirania i aquest projecte econòmic i social que ens anuncia el Delegat del Govern ;entre altres; dona peu per pensar que estem davant una operació de mes ampli abast que tot just acaba de començar.
    Les reaccions no s’han fet esperar... Una anticipada elecció de la candidatura de Rajoy per encapçalar la candidatura pel PP, que embolcallat amb la bandera “de todos los espanyoles”esta advertint amenaçadorament del perill de l’aventura secessionista.
    Els darrers episodis d’aquest estiu amb les deficiències de determinats serveis a Barcelona, ha obert la caixa dels trons.
    Com diria Groucho Marx “ La política es l’art de cercar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic erroni i aplicar desprès els remeis equivocats...”
    Que passeu una bona diada.

    ResponElimina
  2. A veure si al final resultara que voste i jo estarem mes d'acord del que em pensaba?

    ResponElimina
  3. SRr Mac Calan, crec que tots els projectes polítics, que tenen el dret d'anomenar-se així, han de de ser "operacions de més ampli abast" com diu vostè. Si no ho són, no són projectes polítics, són pa per avui, gana per a demà.

    Tenim por a ser lliures?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta