28 d’octubre del 2007

Últimes novetats a la blocosfera ebrenca

Aquesta setmana hem tingut tantes novetats a la blocosfera ebrenca que he quedat desbordat. Trobo que el millor hauria estat comentar-les d'una en una, cada vegada que la gent m'ha anat informant, però vaig pensar que el millor seria comentar-les totes de cop i ara segur que me'n deixo alguna... Comencen pel final. Enric Insa ha publicat al seu bloc, que encara no coneixia, la traducció al català del discurs d'Amos Oz en la gala dels premis Príncep d'Astúries.
D'altra banda, el sempre actiu Emigdi Subirats ens feia saber la creació del nou bloc Campredó Templer, que naix amb la voluntat de difondre el patrimoni històric d'aquest poble del municipi de Tortosa. Altres dos blocaires, el nou bloc Lo Sifó i el més veterà Lo Barber, s'han encarregat del disseny, mentre que el Grup de Recerca del Patrimoni Històric de Campredó farà els textos.
Des d'un altra pedania arriba La Veu de Vinallop, el bloc del CEIP Divina Pastora, de la ZER Mestral.
Una altra novetat és el nou bloc d'Emili Nieto, titulat Torre de Guaita, en què podem llegir les seues reflexions sobre política municipal i altres qüestions d'interès nacional. Dic que és nou perquè abans l'Emili ja gestionava el bloc Ventet del Sud, el qual també us recomano.
Per la seua banda, Carlos García m'escrivia un correu electrònic per anunciar-nos la creació del bloc Les TIC en la comarca del Baix Ebre, on el responsable del telecentre Baix Ebre Innova ens informa d'un interessant projecte per facilitar l'accés al teletreball a les persones amb discapacitat.
A més, l'ampostí Manel Zaera també ens anunciava la creació del bloc PLMontsià, que servirà per promocionar i difondre les jornades sobre programari lliure que es faran durant el novembre al Montsià. Zaera va explicar-me que fins ara les jornades s'havien celebrat cada any a Santa Bàrbara, però ara també els municipis d'Amposta i la Sénia s'han adherit a la iniciativa. A més, una altra novetat és el bloc de Bernats Pescaires, entitat que dóna suport a les jornades. L'organització de les jornades va a càrrec dels ajuntaments d'Amposta, La Sénia i Santa Bàrbara, de la UOC i dels Col·legis Oficials d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEIC i COETIC).
Finalment, us volia comentar la posada en línia el bloc Onze de Setembre, una de les novetats més interessants dels últims mesos a l'ebresfera. El bloc està gestionat per Mireia Consarnau i Robert Verge, i el lema Catalunya i el programariu sempre lliures ja diuen molt de les intencions dels seus autors.

3 comentaris:

  1. Gustau, una correcció. Les jornades no les organitza Bernats pescaires, sinó que hi donem suport oferint l'espai per al bloc. L'organització de les jornades va a càrrec dels ajuntaments d'Amposta, La Sénia i Santa Bàrbara, de la UOC i dels Col·legis Oficials d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEIC i COETIC).

    ResponElimina
  2. Gustau, un altra correcció. El Bloc "Campredó Templer" sí que és veritat que l'hem creat "Lo Sifo" i "Lo Barber" però simplement perquè som les dos persones que estem més al corrent del mon de la cració de blocs. A partir d'aquí, el bloc és d'un grup de persones que cadascú té la llibertat d'escriure el que vulgue i quan vulgue, i no solsament l'Emigdi. Aquest grup de persones és el que formem el "Grup de Recerca del Patrimoni Històric de Campredó", i concretament està format per 8 persones (si no recordo malament).

    ResponElimina
  3. Estem contents que hagis trobat interessant el nostre bloc, i l'hagi recomanat.

    Mireia i Robert.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta