17 d’octubre del 2007

Tortosa ha de recuperar els diumenges

Tortosa ha de recuperar els diumenges. Aquesta és una de les frases que més em van agradar quan vaig fer-li la meua primera entrevista al candidat d'ERC a Tortosa, Ricard Forés, uns mesos abans de les eleccions municipals. El republicà ha tornat a Tortosa després de passar-se uns anys vivint fora, i suposo que el panorama que s'ha trobat és desolador. A Tortosa, també coneguda com Mortosa, fa temps que tenim aquest problema, però quan estàs vivint fora i tornes a casa te n'oblides, o potser penses que la cosa potser ha millorat. Ahir m'ho comentava un altre amic que té una filla adolescent. "És molt difícil gestionar un cap de setmana per a una xiqueta de 14 anys, jo em poso a la seua pell i se'm cauen els collons en terra". L'aposta d'enguany de l'Ebre Musik de programar un concert els diumenges a la tarda és un bon començament, però no podem pretendre arribar a Batea sense passar per Bot. Els diumenges de Tortosa fa molt de temps que són així, i necessitem més coses i sobretot un canvi de mentalitat per evitar que la ciutat continuï sent tan avorrida. Avui he vist aquest vídeo a You Tube, penjat fa just una setmana, en què un grup de joves troben que la millor manera de divertir-se és agafar un carret de la compra del supermercat Lidl, i enregistrar-se amb la càmera mentre giren i parlen pel telèfon mòbil. Quan no hi ha alternatives, t'has de buscar la vida pel teu compte...

13 comentaris:

  1. no tenim ni Cines!!!!!1

    I els diuemenges no hi ha res!

    ResponElimina
  2. S'hauria de recuperar també de dilluns a dissabte.
    Certament Tortosa és una ciutat que esta molt malament en quant a oci, però no serà que els avorrits som els tortosins i no la ciutat?
    A veure si millora l'oferta per poder fer alguna cosa, i a veure si les noves generacions de gent jove de Tortosa ja no tenen que marxar fora per poder xalar una mica. Ho veig dificil.

    ResponElimina
  3. Per tal de millorar l'oferta lúdica de Tortosa per a la gent més jove, l'Ajuntament podria agafar model d'Alcanyís. A l'antic mercat municipal han fet un casal jove que està realment bé. A banda de ser un punt de trobada, poden fer-se un munt d'activitats. Fins i tot hi ha un petit escenari per a fer concerts. Només cal anar-hi un dissabte a la tarda i veure el bon rotllo que hi ha.

    ResponElimina
  4. Difícil ho veig no no es porta una oferta lúdica adequada que fassi que els propis tortosins / nes es qudin al poble.

    ResponElimina
  5. Ja tinc 60 anys i Tortosa ja era avurrida quan jo era jove.Som natros.

    ResponElimina
  6. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Desprès de la aparició del 600 , i la conversió del treball d’una societat eminentment pagesa al mon dels serveis i la industria auxiliar va fer que les “montanyes” i els horts tinguessin que ésser atesos els caps de setmana. En molts de casos la “casa de apeos de labranza” es varen anar ampliant fins convertir-se en veritables segones residencies amb la corresponent “alberca para riego” convertida en esplèndida piscina, zona enjardinada i fins i tot gaudint de mes espai i comoditats que la primera vivenda a la ciutat. Tot això amb el beneplàcit dels corresponents ajuntaments sense tenir infraestructures suficients ni cap ordenació que ho emparés. Aquest fenomen va incidir molt amb transformació dels hàbits socials dels caps de setmana que contrasten molt d’aquella Tortosa dels Diumenges dels anys 50 on la gent es passejava pel Cervantes o el Parc Municipal i que fins i tot podia gaudir d’oferta de cinemes com el Goya, Coliseum , Niza, Fémina i de bars molt concorreguts. Hi ha molts mes factors que incideixen en l’ensopiment de la Tortosa dels caps de setmana. Mireu les condicions que hi posen les franquícies i es de fàcil deducció . El mercat mana.

    ResponElimina
  8. kè kollons voleu la joventut, beure i fumar? Teniu un munt de coses per poder fer però no voldreu que se us pagui el beure també. Només cal anar al PIJ i informar-se, nois. O també voleu que se us porti a kasa.

    ResponElimina
  9. És molt difícil trencar una din`mica així, però realment és llastimós, i fa certa vergonya trobar-te en diumenge algun turista vagant pels carrers, com anima en pena en una ciutat solitària.
    De totes maneres, tothom ha de fer autocrítica perquè, una de dos, ho aportes solucions, o formes part del problema.

    ResponElimina
  10. Molta gent es queixa que no es fa res. No es veritat. Hi ha gent que participa i organitza coses. N'hi ha altres que critiquen i no van enlloc. Són dos opcions respectables, però jo, entre els que fan i els que critiquen, m¡estimo més els primers.

    ResponElimina
  11. Tortosa, en diumenge la tarde em dona pànic!!!
    Encara pel matí pots donar una volta pel parc, o anar al poliesportiu si fan algun esport, però per la tarde, res de res…i crec que lo primer que s´hauria de començar a cambiar és l´ús del cotxe, que ens passa???el pont de l´Estat colapsat de cotxes i a peu ningú..i fa poc ja entenc perque, vaig veure una cosa impressionant…anant pel pont amb el meu bebe, vam trovar que venien de fora una grup de ciutadans extrangers, 4 o 5 amb una tele al coll, i quan estaven al mig del pont van llençar la tela de dalt a baix….encara em tremolen les cames…i clar com no hi havia ningú més pel pont a peu…
    A mi ja no em tornareu a trovar,en diumenge marxaré a passejar a l´Ampolla o Amposta que hi ha més gent...

    ResponElimina
  12. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. Els d'aqui no sé que fan, i els de fora tampoc hi tornaran - si fins i tot, l'oficina de turisme està tancada!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta