11 de desembre del 2007

Cal un boicot ebrenc a Canal 9?

Ahir ens vam despertar amb la notícia del tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta, una mesura que representa el tall de les emissions de Televisió de Catalunya en una part important del sud del País Valencià. L'entitat Associació Cultural del País Valencià (ACPV), que des de dilluns passat té el suport de l'Ajuntament de Tortosa per afrontar una sanció econòmica (la Generalitat Valenciana ja li ha imposat una multa de 300.000 euros), ha fet una crida a la mobilització pel que considera un atemptat "contra la democràcia i la llibertat d'expressió". La reacció del govern català ha estat més aviat tèbia, per no estripar la negociació amb la Generalitat Valenciana, tenint en compte que teòricament hi ha unes converses obertes per arribar a un acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9, per aconseguir l'emissió regulada dels canals de les diferents televisions en els territoris veïns, a través d'un tercer múltiplex de la televisió digital terrestre (TDT). De totes maneres, tot apunta que el proper repetidor que tancarien serà el de Bartolo, a Benicàssim, que cobreix part de la província de Castelló. Mentrestant, a les Terres de l'Ebre continuem mirant Canal 9 a través del repetidor de Mont Caro, i a la zona sud del Montsià fins i tot és possible la recepció de Punt Dos, el segon canal autonòmic de Radiotelevisió Valenciana. La invasió de l'espai radioelèctric català per part de Canal 9 és un tema del qual no se'n parla gaire, però és més seriós del que sembla. En primer lloc, perquè des de fa més de quatre anys venim patint la propaganda transvasista del govern de Francisco Camps, que ens falta el respecte contraposant les imatges de sequera al País Valencià amb les filmacions d'arxiu de les riuades de l'Ebre (però ahir el riu baixava amb un cabal de 94 metres cúbics per segon, per sota del cabal mínim, i no vaig veure cap unitat mòbil de Canal 9). En segon lloc, perquè alguns dels continguts de Canal 9 (sobretot sèries estrangeres i pel·lícules) representen una clara competència comercial per a TV3, que és el canal que paguem amb els nostres impostos. Si la Generalitat Valenciana ha optat per la via de tancar repetidors, el més lògic és que la Generalitat de Catalunya fes algun gest en la mateixa línia, potser apagant la freqüència que Canal 9 té al 33 de l'UHF. Però pel que sé, sembla que això no ho faran... Personalment, jo fa anys que evito Canal 9, però fins i tot m'animaria a esborrar-lo del dial de la tele, si algú convoqués una protesta d'aquest tipus. Ha arribat l'hora de fer boicot a Canal 9?

27 comentaris:

  1. Jo fa molts anys que no miro Canal 9. És una televisió partidista (del PP) i demagògica. Per "acalorar-me" sentint segons quis comentaris, dic: NO GRÀCIES!!

    ResponElimina
  2. Jo també fa anys que no miro Canal 9, però estaria totalment en contra de continuar aquest joc. El tancament dels repetidors de TV3 és un atemptat a la llibertat i a la democràcia. No podem entrar en el mateix joc, el què em de fer és lluitar per a que no tanquin aquests repetidors.

    ResponElimina
  3. no puc veure canal 9, o tinc prohibit pel metge. Broma a part, la beritat es que en tot això del PHN, i la manipulació ferotja del PP, jo no miro aquet canal.

    miro més TTV, que aquest canal.

    Això demostra que el PP, es igual que Chaves, els dos tanquen televisions.

    ResponElimina
  4. Ancara surt algú dient que TV3 i Catalunya Ràdio són la crosta nacionalista, quan s'ha demostrat que es la Televisió publica amb més pluralitat. aquest s'enyor del PSC domés li demano que no facin amb els mitjans públics de Catalunya el que van fer amb RTVE (se la van carregar).

    ResponElimina
  5. Per què el govern català, no tanca l’emissor de Canal 9 al Mont Caro.

    ResponElimina
  6. jo penso que seria millor un boicot a la cassolana, com diu Gustau, desintonitzant el Dial a les nostres televisions, o deixant-lo de veure (qui ho vulgue o no li agrade, no s'obliga a ningú), perquè encara crearíem a nivell de governs més tensió i aquestos peperos quan peten ja tenen la rabieta i la raó idònia per continuar amb la seva croada INQUISITÒRIA.

    Molts, però que molts valencians, treballo amb molts valencians aquí a l'Ebre i tinc molt família a la falda del Bartolo i a la Plana, i allí sense dir-los res, s'estimen TVC i sobretot la demarcació de Castelló té molta cosa a dir en contra del que ells diuen MIG-OUETS, perquè se senten discriminats pels valencians i alacantins, o sigue, que no se'ls traguen, ja voldrien alguns fins i tot separar Castelló de la resta de fatxosos blavers.

    En això que cadascú faigue lo que vulgue, jo proposo el boicot a la cassolana, per no crear i tancar la porta a la possible RECIPROCITAT, però TVV saben que són més els que miren TVC allà que no TVV aquí,... la ràbia se'ls menja per dins.

    ResponElimina
  7. Per part meua no cal fer cap boicot, només lo veig en lo moment de fer zapping. Total, per a la porqueria que posen... Lo que no estaria malament és que des de les televisions catalanes se fes algun tipus de resposta a les fastigoses campanyes de propaganda trasnvasista que emprenen los valencians, que de veritat, fan bullir la sang.

    ResponElimina
  8. crec que aquí no hauríem de tancar els repetidors, ja que si ho féssim actuariem igual que aquest desastre de peperos. Crec que està bé veure canal 9 de tant en tant perquè veus tota la manipulació que utilitza el PP i la falsa publicitat que posa que fa bullir la sang.

    ResponElimina
  9. Si fos valencià, tindria molta vergonya. I la veritat és que no m'agradaria fer el mateix que han fet ells com a venjança perquè em semblaria caure massa baix, en canvi no trobo millor manera d'expressar-los la ràbia que sento; en tot cas: algú sap si les antenes prenen en lo foc?

    ResponElimina
  10. La televisió culturitza. Canal 9 no.

    PS: I a més, al futbol, diuen "baló" i "servici de banda". No m'agrada, i que no em vinguen amb lo valencià. Això és xarnego i prou.

    ResponElimina
  11. Jo prefereixo mirar Tortosa Televisió: es ilegal, avorrida, passa mil vegades els actes de CiU i molta missa, pero no diu res del transvassament.

    Es la filial de Canal 9 a l'Ebre, però en versió tortosina-quinta provincia-blavera.

    ResponElimina
  12. Penso que amb Canal 9 s'hauria de fer el mateix que amb el títol de català a les oposicions. Deixant clar que és per culpa de la postura del govern valencià, no permetria veure Canal 9 a Catalunya i no convalidaria títols de valencià per als opositors del País Valencià que vénen a Catalunya a fer punts. Ho sento molt per ells però, són els valencians qui permeten que estigui passant el que passa allí. Les majories absolutes del PP no surten del no res.

    ResponElimina
  13. Es penos i, pitjor, molt greu el que estan fent. però jo no tancaria res de C9 ni hi impediria mai. que es puguen veure la major numero de canals possibles, aixo es la llibertat per a mi; despres que cada u ho miri o no es un altre pregunta - jo potser ho miro tant com al TV3, o sigui, 1 hora a la setmana ben just, pero no voldria que ho prohibissin ni tancat.
    (pero si que faria un boicot ebrenc a James Bond si ve a donar publicitat del SpyLand Casinos dels Monegros com es diu!)

    ResponElimina
  14. Crec que aquest no és el camí a seguir, tot això és obra del partit que mana al país valencià. Us sona la expressió: "Divideix i venceràs"?

    ResponElimina
  15. TV3 es molt bona y C9 no val res. Això es diu mirar-se el melic.
    Aquest esperit expansionista de alguns que busquen la creació d’uns països catalans grans i lliures fa tan de mal a fora, com els comentaris pro transvasament dels de fora poden fer aquí. Sigueu una mica autocrítics.

    ResponElimina
  16. Jo vaig deixar de mirar-la quan van fer la paella a favor del transvassament. A partir d'aquí, va ser quan el govern valencià i central van subvencionar amb diners de tots aquestes manifestacions i concentracions

    ResponElimina
  17. Fa anys que no la sintonitzo, només pots veure horterades i fer-te mala sang.

    ResponElimina
  18. Que canal 9 és una porqueria està CLAR COM L'AIGUA! LLAVORS PERQUÈ MIRAR LA PORQUERIA QUE CANAL 9 LLENÇA AL MAR (RADIOLECTRIC). No només podem veure canal 9 a Tortosa sinó que també a Castella la Manxa tal i com vaig veure en un bar d'un poble destí a Toledo.

    ResponElimina
  19. Gustau, no estic d'acord amb la mesura, fer com fan no es correcte.
    Jo lliurement ja fa molts anys que he decidit no mirar canal 9 però no pel fet d'anar contra algú sino perque els continguts d'aquest canal son pèsims.

    Als de la crosta, ara la culpa serà del PSC faltaria més. Mira jo sols demano imparcialitat i et posaré un exemple, vau escoltar ahir L'Oracle?, dons mira si es van passar que fins i tot el Xavier Grasset i el Manel Cuyas van haver de sortir a defensar a Montilla i Clos. En aquest sentit us recomano l'article del diumenge de l'Enric Marin a El Periodico, la crosta existeix i la butxaca també.

    Pel que fa a Tortosa Televisió, estic en la mateixa linia del Canal 9, simplement vaig deixar de mirar-ho fa molt temps son dos canals que atempten a la inteligencia de les persones.

    Salut a tots.

    ResponElimina
  20. No al transvassament!!!! Valencians ue voleu l'aigua per fer Marinador Golf i Marinador Esquí????? Això és una vergonyaaaa! com podeu demanar aigua si la voleu per a fer pistes d'esquí artificials? molt fort molt fort

    Lo canal Valencià només serveix per veure com Zaplana fa el 'pardillot' per Espanya.....

    Visca Tortosa i el riu se queda a casa company!!!!!!

    ResponElimina
  21. no cal fer boicot, natros som millors que ells, per altra banda des que va deixar de sortir Joan Monleon jo ja no miro canal9

    ResponElimina
  22. jo penso el mateix que Fenix mind... cadascú que fasse el que vulgui desde casa... i hem de procurar no involucrar a tots els valencians amb lo que està passant ja que n'hi ha molts que opinen igual que natros i estan indignadíssims amb tot això.

    ResponElimina
  23. I de la invasió de l'espai radiolèctric tortosí d'una televisió (TTV) que censura descaradament opinions i que és un greu atemptat contra la professió peròdística, què n'hem de fer, la boicotegem? Com diu un anònim més amunt, en un comentari força encertat, no es poden boicotejar mitjans, simplement cal saber escollir. Jo també crec que hi ha mitjans que atempten contra la intel·ligència i que l'únic que fan és fer el seguidisme de qui paga, del PP i CiU en els casos esmentats, adornant-ho amb una programació que, tret de casos aïllats, simplement, ofén.

    ResponElimina
  24. jo estic amb la Maria Luisa Medina, i sobre tot la llibertat i la legalitat.

    ResponElimina
  25. hui sí, estos valencians que mos volen fotre l'aigua per a fer camps de golf!!! k dolents k són; però trankils k los camps de golfs ials farem akí no???

    Prou d'hiprocresia i lo dissabte a la manifestació!!!!

    ResponElimina
  26. Socorro!!! A les Terres de l'Ebre diemen PROU!
    Prou al NO-DO de CiU que és Tortosa Televisió
    Prou a la telebasura
    Prou a fotre-se'n de la intel·ligència dels tortosins i les tortosines.
    Prou de pseudoperiodistes.
    Per una professió digna, diem prou!!!

    ResponElimina
  27. Soc valencià, d'Alacant, i teniu una impressió equivocada d'ací. Ací no "Els valencians som de X forma", no. Ací hi han 2 tipus de persones, els valencians i els "valencianos". De voler aigua, hauriem de demanar-la a Castella La Manxa que 4 terratinents reguen més que tots nosaltres.

    Ah, i com a valencià, no he desintonitzat C9, he desendollat la televisió i a prendre pel cul.

    No tots els valencians som com diuen C9! Alguns som veritablement valencians, un salut des del sud.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta