11 de desembre del 2007

El pla del Camí de Roquetes tindrà 473 pisos i obre la porta a la llar d'infants

Tortosa estudia diverses opcions a partir de la cessió de 12.000 metres quadrats de terrenys públics

El pla parcial del sector Camí de Roquetes, que comprèn els terrenys situats entre la zona de Quatre Camins, a Ferreries, i la frontera amb la població veïna de Roquetes, podria ser un dels primers a posar-se en marxa dels diferents àmbits d'actuació previstos al nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM). La majoria dels propietaris ja han creat la junta de compensació del pla, que l'Ajuntament encara ha d'aprovar inicialment. El sector del Camí de Roquetes té 73.285 metres quadrats, i el seu desenvolupament representarà la construcció de 473 habitatges, així com la cessió a l'Ajuntament d'una important peça de sòl públic.

La junta de govern local de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat inicialment les bases i els estatuts de la junta de compensació del pla parcial del sector Camí de Roquetes, presentats per la promotora valenciana Carrasco Pizarro SL, que ja és la propietària de més del 50% de la superfície total de l'àmbit d'actuació. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va explicar que l'Ajuntament encara ha d'aprovar el pla parcial del Camí de Roquetes, però va precisar que la creació de la junta de compensació és un tràmit independent de l'aprovació del pla. De fet, en el cas del pla parcial Temple Sud, impulsat per l'empresa Subirats Berenguer SA (Subesa), s'ha fet al revés, ja que primer va aprovar-se inicialment el pla parcial, i ara també ha estat aprovada la creació de la junta de compensació.
El pla parcial del Camí de Roquetes és un dels més importants del nou POUM de Tortosa, però també un dels que han passat més desapercebuts. Amb una superfície total de 73.285 metres quadrats, el seu àmbit d'actuació és superior al del sector dels actuals terrenys de Renfe, amb 56.196 metres quadrats, i gairebé tan gran com la superfície del sector del pla Temple Sud, que té 77.272 metres quadrats. Segons va confirmar Roigé, el desenvolupament urbanístic del pla Camí de Roquetes permetrà la construcció de 473 nous pisos, dels quals un 30% seran habitatges de protecció oficial. En aquesta línia, el web de Carrasco Pizarro SL ja anuncia la propera urbanització del sector, comprès entre la carretera que uneix Tortosa i Roquetes i el camí del Lloron, que dóna continuïtat al sector de Quatre Camins al darrere del Caprabo.

> Millorar la connexió amb Roquetes

La promotora valenciana Carrasco Pizarro SL ja ha fet altres actuacions al barri de Ferreries, com el conjunt residencial Jardins de Tortosa, a la plaça Francesc Macià. En aquest cas, el pla parcial Camí de Roquetes haurà de cedir una àrea d'espais lliures que formin un passeig de continuïtat amb la zona verda de Quatre Camins, a la rambla Pompeu Fabra. De la mateixa manera, també haurà de resoldre la connexió amb Roquetes, amb una estructura viària que enllaci amb les principals vies del municipi veí. A més, hi haurà una reserva del 38% de sòl públic, amb una cessió d'uns 12.000 metres quadrats de sòl públic, preferentment destinats a la construcció d'algun equipament de caràcter esportiu o educatiu. En aquest sentit, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va confirmar que han iniciat converses amb diferents departaments de la Generalitat, per decidir el futur equipament.

> Un compromís electoral de Bel

La regidora d'Urbanisme va reconèixer que la construcció d'una llar d'infants municipal és una de les opcions que té més força, a l'hora de decidir l'equipament que s'instal·larà als terrenys d'ús públic del pla parcial del Camí de Roquetes. En aquest sentit, la fitxa urbanística del pla estableix que els propietaris hauran de cedir al consistori una àrea per fer-hi equipaments esportius o educatius, però Meritxell Roigé va precisar que l'Ajuntament podria impulsar una modificació puntual del POUM per emplaçar-hi un altre tipus d'equipament. Tot i així, la regidora d'Urbanisme va admetre que la llar d'infants té «molts números» per acabar construint-se al sector. De fet, la construcció d'una llar d'infants a la zona de Ferreries, d'una segona guarderia municipal al marge esquerre del riu i d'una altra a Campredó, és un dels compromisos del govern de Ferran Bel. Fins ara, Tortosa només té llars d'infants públiques als pobles de Bítem i de Jesús.

El Punt (11-Desembre-2007)

7 comentaris:

  1. A nivell informatiu dir-vos que la llar d'Infants "l'Espurna" que hi ha a l'EMD de Jesús, no depèn de l'Ajuntament de Tortosa sinó de l'EMD que és qui la va construir amb l'ajut de la Generalitat, qui la gestiona i qui a hores d'ara assumeix les seves despeses i contractacions.
    Es tracta d'un servei emplaçat a Jesús i que en depèn completament,ja que per llei, una de les competències que l'EMD té assumides és la d'educació.
    Dolors Queralt

    ResponElimina
  2. Dolors, segur que ens posariem d'acord en moltes coses.
    Pero d'això se'n diu pixar fora de test.

    ResponElimina
  3. -pobreta, es que s'ho creu,
    -és inocència o l'altre?
    -mira lo millor és lo de sempre " pan y circus".

    ResponElimina
  4. -pobreta, es que s'ho creu,
    -és inocència o l'altre?
    -mira lo millor és lo de sempre " pan y circus".

    ResponElimina
  5. ondia dos per un, ole Gustau.

    ResponElimina
  6. GUSTAU, GUSTAU! Prou de parlar de cases, pisos i plans parcials que portem 9 anys així. LA NOTICIA D'AVUI és lo que se mou al govern al respecte la llei electoral. Què ens volen encolomar 2 diputats territorials!!! I ja ho sabeu res que no siguin un total de 7 diputats quasibé garantits!.VISCA LA VEGUERIA, NO AL TRANSVASAMENT!

    ResponElimina
  7. Uffffff, Dolors, dolors... que tan xafat lo callo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta