10 de gener del 2008

Puigcercós afirma que les vegueries entraran en vigor després de les municipals del 2011

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, va assegurar ahir que la nova divisió territorial de Catalunya entrarà en vigor després de les eleccions municipals del 2011. Segons Puigcercós, que era a Tortosa per pronunciar la conferència Nous reptes per fer funcionar Catalunya, el nou calendari de les vegueries garanteix la correcta transició amb les actuals diputacions provincials. «El país no podria resistir més administracions», va valorar el conseller, que va afegir-hi que el traspàs de Diputacions a vegueries només és possible després de l'elecció dels membres dels consells de vegueria. Amb tot, Puigcercós va precisar que l'executiu català està enllestint la nova llei de governs locals, el nou marc jurídic que definirà les vegueries i el seu funcionament. El conseller de Governació va remarcar que si hi ha una vegueria «inqüestionable» és la vegueria de les Terres de l'Ebre, i va assenyalar la importància de la llei, que evitarà els perjudicis d'una possible divisió de la Diputació de Tarragona per criteris de població. El president de la Cambra de Tortosa, José Luis Mora, va aprofitar per reivindicar la vegueria de l'Ebre durant la presentació de la conferència, en què Puigcercós va detallar un conjunt de propostes perquè Catalunya funcioni millor.


6 comentaris:

  1. Això ja mos ho van prometre a les anteriors municipals. Segons ells la vegueria era imminent. No tenen vergonya de fumar-mos lo pèl tan cínicament i quedar-se tan amples?
    Ja he repetit per activa i per passiva que amb lo ribot que li van passar a l'estatut, lo tema de les vegueries va quedar en mans de Madrid, com també el tema de possibles transvasaments d'aigua de l'Ebre.

    ResponElimina
  2. Aquest tema, sempre ha depengut una mica ( o molt ) de Madrid, la pregunta es: perque no ens ho dien clarissimament en compte de promete-ho tant alegrement?.
    Clar que, mentres poguesim fotre la culpa a l'enemic extern.....
    Si a madrid els unics que han sentit parlar de les Vegueries son els historiadors.
    Colla d'encatadors de serp!!!!!

    ResponElimina
  3. A que NO ?

    ResponElimina
  4. Tenir un cotxe espatllat (o aviat una tele sense TDT) no serveix de res. Es tracta de crear-ho amb garanties, crear complicitats, simplificar gestió, buscar finançament, potenciar l'atractiu del tema a Ribera i Terra Alta, etc.

    No oblideu la il·lusió que hi havia abans de crear els consells comarcals.

    ResponElimina
  5. Doncs a mi em va agradar molt el conseller Puigcercós (i que consti que no sóc d'ERC ni de cap altre partit), el vaig veure amb les idees molt clares i amb molta empenta. Si el lider d'ERC fós Puigcercós, millor els aniria.
    Respecte a les Vegueries, en tot moment va dir que l'última paraula la tenia Madrid (sempre l'ha tingut Nuria, doncs ha de substituir les diputacions que són òrgans estatals). I menys mal que és així; és a dir, us imagineu una nova administració? més funcionaris? més cost per als ciutadans? NO GRÀCIES
    Jo crec que el tema de les Vegueries comença a estar madur, i jo sí crec que hi podem confiar per al 2011.
    Per últim, voldria felicitar el president de la Cambra ja que, en totes les visites institucionals de membres del Govern de la Generalitat, ha reivindicat coses per al territori. Ahir, per exemple, apart de les Vegueries, va sol·licitar que la Riber d'Ebre i la Terra Alta passin a formar part de l'àmbit camaral de Tortosa, i no de Reus (que els tenen oblidats), tal i com sol·liciten tots els seus alcaldes i institucions.

    ResponElimina
  6. Visca les promeses!!! Gairebé 9 anys després de la creació de la "vegueria" de les Terres de l'Ebre, i després de 7 anys de govern tripartit, les vegueries seran "oficials" ????

    Pos quin gran treball !!!!

    I això sent optimistes i que al 2011 siguin una realitat, que faltarà veureu-ho

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta