29 d’abril del 2008

La nova plataforma del Delta reclama la dimissió de Montilla, Carod i Saura

El col·lectiu convoca una protesta per l'11 de maig i confia a poder refer la complicitat amb la PDE

La nova Plataforma en Defensa del Delta de l'Ebre (PDDE) va deixar clara ahir la seua oposició als transvasaments, i per tant també a la interconnexió de xarxes que la Generalitat i l'Estat han previst per resoldre la falta d'aigua a Barcelona. El col·lectiu, hereu de l'antiga comissió de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) que va propiciar la signatura del Compromís per l'Ebre, va declarar-se molt dolgut amb el govern català i va reclamar la dimissió de José Montilla, Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Saura, per haver vulnerat l'acord. La PDDE ja ha convocat la primera mobilització i espera tenir el suport de tot el moviment social.

«La unitat del moviment social contra el transvasament de l'Ebre s'ha de manifestar als carrers.» Amb aquestes paraules, el portaveu de la PDDE, Hernán Casanova, va deixar entreveure un intent per refer la «complicitat» entre la nova plataforma i la PDE. De fet, va assenyalar que el treball i la mobilització de la plataforma del Delta és «compatible» amb la línia d'acció de la PDE, ja que ara comparteixen «la mateixa causa i els mateixos objectius». Així, Casanova va remarcar que assistiran a la manifestació que la PDE ha convocat pel 18 de maig a Amposta, ja que la «indignació» del moviment social per la recuperació de la interconnexió de xarxes «és la mateixa». En aquest sentit, a la plataforma del Delta també esperen que la PDE i el conjunt del territori se sumen a la seua primera protesta: una cadena humana que es farà l'11 de maig al cor del Delta, entre Deltebre i Sant Jaume d'Enveja.
La també portaveu de la PDDE, Blanca Rullo, va precisar que l'acte de l'11 de maig es farà amb el lema Un pont d'honestedat, i que la cadena humana que embolcallarà el riu farà servir el pas de barca de Sant Jaume i Deltebre. En la mateixa línia, la plataforma està preparant una altra acció de protesta amb tota la pagesia del Delta, les cambres arrosseres i els propietaris de maquinària agrícola, que encara té la data per definir però que podria provocar un veritable col·lapse circulatori a la plana deltaica. La mesura és radical però el malestar de la PDDE també és important. Així, Rullo va lamentar que els membres del tripartit hagen comès un «engany flagrant al territori», amb jocs de paraules per «amagar el transvasament» i amb l'incompliment del Compromís per l'Ebre, document promogut per alguns dels membres de la nova plataforma quan formaven part de la comissió de relacions institucionals de la PDE. «El govern català no ha fet els deures per resoldre la falta d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona, després de quatre anys, perquè potser ha perdut el temps parlant de qüestions com ara la reforma de l'Estatut», va valorar Rullo. La portaveu de la PDDE va denunciar que l'Ebre haurà de pagar, «un altre cop, les conseqüències de la mala gestió dels recursos hídrics», i per això va demanar la dimissió del conseller de Medi Ambient. Però a més, Rullo també va reclamar la dimissió de Montilla, Carod-Rovira i Saura, just els representants del PSC, ERC i ICV que van signar el Compromís per l'Ebre amb la PDE l'octubre del 2003. De fet, la plataforma del Delta té previst presentar diverses queixes, i fins i tot una demanada judicial, pel que considera «el trencament d'un contracte electoral».

>Decepció amb el tripartit i oposició a la interconnexió

Un dels portaveus de la PDDE, Hernán Casanova, va negar rotundament que siguin «afins al PSC», com se'ls ha recriminat en algun moment, entre d'altres coses per haver regalat el pin d'or de la PDE a José Montilla. «Som antitransvasistes, estem en contra de la interconnexió CAT-ATLL i també som transversals ideològicament», va assenyalar Casanova. «Afinitats amb el PSC, cap ni una», va insistir-hi abans de destacar que si els membres de la nova plataforma fossin «servils» amb els socialistes, ERC o ICV, no estarien demanant la dimissió dels líders del tripartit. De fet, la també portaveu Blanca Rullo va relatar que només Joan Saura va acceptar reunir-se amb la PDDE, però que paradoxalment estava molest perquè volien oposar-se al transvasament. També van ser «decebedores» les trobades amb Joan Sabaté (PSC), que va fer una defensa «aferrissada» de la interconnexió urgent, i amb Marta Cid, «sense ànims que ERC deixés un govern transvasista».

El Punt (29-Abril-2008)

Més informació a El Punt:
-CiU rebutja una moció d'ERC a Amposta de suport a la plataforma
-Abstenció republicana sobre la fórmula estatal per executar el transvasament
-ERC vota a Tarragona contra una moció de CiU a què havia donat suport al Consell del Tarragonès
-Contra la sequera a contrarellotge
-Volen que s'investiguin les avionetes antipluja
-
Problema de credibilitat
-
Caldrà una «conjunció astral» política per fer-lo
-
El govern d'Aragó només recorrerà contra el decret si acaba afectant l'Ebre

18 comentaris:

  1. quin xiringuito...

    ResponElimina
  2. Aquests són del PSOE, i ja varen dinamitar la PDE l'altre cop. Demanaran la dimissió de tots, menys dels del PSOE.

    ResponElimina
  3. Ja han demanat la dimissió de Montilla. Què més vols?

    ResponElimina
  4. Quants més serem, més xalarem!
    Endavant les atxes!
    No al transvasament!

    ResponElimina
  5. A veure, si ens entenem.

    A l'acte del dia 11 de maig anirà la PDE? A l'acte del dia 18 de maig anirà la PPDE?

    ResponElimina
  6. A l'acte del 18, que jo sàpigue, la PDDE ja va confirmar la seua assistència.

    ResponElimina
  7. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  9. en qualsevol lluita important sempre són necessàries opcions que serveixin al poder per a controlar la situació.

    això ho podem vore a nivell sindical, a nivell de partits, d'organtizacions ecologistes... i ara amb la pdde.

    res de nou, és una estratègia vella

    ResponElimina
  10. Carod no se'n ha recordat de la dessalinitzadora de Cunit a la reunió de govern amb Montilla.
    Deu ser que quan va passar pel Coll de Balaguer la central nuclear de Vandellós li va borrar la memòria de tot lo que havia dit a Terres de l'Ebre.

    ResponElimina
  11. Atenció,

    la prioritat és aturar la canonada.

    estem davant del primer transvasament de l'Ebre dels tres que es plantejaran en aquesta legislatura.

    Per tant , els objectius han de ser molt clars : aturar tots els transvasaments començan per la interconnexió CAT-ATLL.

    hem de fer una gran mobilització ebrenca per a arribar al cor de les persones de la resta de Catalunya.

    Tot el que ajudi es bo, els objectius no s'han de canviar.

    ResponElimina
  12. no hi ha temps, o ho fem o ho fem ja.

    ResponElimina
  13. No sé si son socialistes o no, però convocar actes just abans de la que hauria de ser la mobilització de referència ho veig un intent saturar el moviment.

    ResponElimina
  14. Tanquem la Delegació del Govern de la Generalitat a Tortosa
    dissabte 3 de maig a les 19:00h (Delegació de la Generalitat a Tortosa, Carrer Montcada)

    no heu servit per defensar el territori davant els continus accidents nuclears
    no heu servit per a aturar els projectes especulatius que hi ha al territori
    no heu servit per a aturar la massificació eòlica
    no heu servit per a aturar la planta de gas
    no heu servit per a fer possible un futur per a la gent jove de les Terres de l'Ebre
    no heu servit per a plantar cara als transvasaments
    no només no heu servit per a defensar el territori, sinó que generalment vos heu posicionat a favor dels projectes que el condemnen

    com que és i ha estat la gent de les Terres de l'Ebre qui s'ha organitzat per a defensar el territori, hem arribat a la conclusió que:
    - no necessitem cap sucursal per a sentir de més prop el que decideixen a la Generalitat
    - ni ens representeu ni defenseu els interessos de la gent jove del territori
    - sou una despesa innecessària
    i per tant, hem decidit tancar la sucursal de la Generalitat a les Terres de l'Ebre

    no patiu, avui com ahir, serà la gent de les Terres de l'Ebre qui defensarà el futur del territori.

    Jóvens de les Terres de l'Ebre
    www.jovensebre.org jovensebre@gmail.com

    matxo que no fa fem
    fora del corral!

    --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
    [Jóvens Terres de l'Ebre]
    -~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

    ResponElimina
  15. Fem cas a Manolo, ell mos salvarà de totes les forces del mal. Ell i Millan tenen que fundar el partit de l'Ebre (amb lacol.laboració de Franquet que ja ho volia fer) i demanar que es constitueixque la Comunitat Autonoma de l'Ebre. Hem de tornar a l'ideari dels nostres iaios: ni catalans, ni valencians, tortosins (ebrencs).

    ResponElimina
  16. "arribar al cor de les persones de la resta de Catalunya" mare meua quant il·luminat, la plataforma s'assembla cada vegada mes a una secta. solidaritat per favor !

    un tortosi a bcn

    ResponElimina
  17. sera l'ideari de t'un iaio.

    ResponElimina
  18. La solidaritat és per a qui realment la necessita, que al món són molts de milions, no per als pijoprogres de Barcelona.

    Un tortosí a Tortosa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta