7 de maig del 2008

La plataforma denuncia la línia eòlica de la Terra Alta a la fiscalia

La Plataforma en Defensa de la Terra Alta ha presentat un requeriment davant la fiscalia de Tarragona, per denunciar el començament prematur de les obres de construcció de la línia que ha d’evacuar la producció energètica dels parcs eòlics de la comarca. Segons la plataforma, les obres s’haurien iniciat el mes de març al terme municipal de Gandesa, però la societat promotora Aerta hauria començat els treballs sense respectar una de les clàusules establertes al pla especial urbanístic de la línia i a la declaració d’impacte ambiental de la mateixa infraestructura. En aquest sentit, una de les condicions establertes era respectar el període de nidificació d’algunes espècies protegides, delimitat entre els mesos de febrer i juny. En declaracions a Diari de Tarragona, fonts d’Aerta van rebre amb sorpresa la presentació de la denúncia per part de la plataforma de la Terra Alta.

>Acció a la Fatarella
D’altra banda, l’Associació en Defensa de la Terra i el Vent de Tots, de la Fatarella, va fer dissabte una «acció de resistència pacífica» contra la construcció del parc eòlic de la Fatarella i la línia d’evacuació. L’entitat va penjar pancartes a les màquines que estan fent els treballs, ja que ni la Delegació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre ni la Comissió Territorial d’Urbanisme han respost encara a les seues queixes «per la invasió de les finques i per l’inici de les obres sense permís». «Sembla que les empreses eòliques poden entrar a les finques i fer obres sense autorització, i passejar-se per despatxos oficials com si fossin els amos», lamenta l’associació en un comunicat. A més, hi afegeix que mentrestant continuen els processos de declaració d’utilitat pública dels diferents parcs eòlics, així com les expropiacions de les finques. De fet, en els últims dies la Generalitat ha publicat els anuncis de declaració d’utilitat pública dels parcs de la Tossa del Vent (Prat de Comte), Coll del Moro (Gandesa) i Torre Madrina (Batea), segons va advertir l’entitat.

Foto: Associació en Defensa de la Terra i el Vent de Tots

3 comentaris:

  1. Hem fa molta gràcia que els de la plataforma en defensa de la Terra i Vent de tots, que cal diferencia de la plataforma de la Terra Alta, s'amaguin darrera de les pancartes i no tinguin els collons de donar la cara, que potser amaguen alguna cosa aquests, quin és el seu objectiu veritable??? Ara volen defensar la no implantació eòlica, mentre fa uns anys la defensaven amb el cap vent alt. Total que qualsevol acte cívic de protesta és respectable, però surrealista en aquest cas, sols cal veure la imatge, tots amagats i el pobre conductor que devia "flipar".

    ResponElimina
  2. I tu, anònim de les 8:04, per què t'amagues i no dones la cara ? Dis ben alt qui ets, perquè tothom sàpigue que tu tens molts collons... Vaja impresentable que ets, dient allò de "que negre que ets...". Per cert, per quants euros t'has venut la terra, el vent i la dignitat a les empreses eòliques ?

    ResponElimina
  3. friki ànònim de les 8:04 que potser fliparas quan estigui tota la Terra Alta enfarlopada de la ferralla dels molins?
    S`ha de ser molt venut i estimar-se molt poc la teua terra per dir aquestes ximplades.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta