15 de maig del 2008

L'Ebre es veu així des del despatx del delegat de Cultura

Una frase feta és que les coses del territori es veuen molt diferents des del despatx. Ara que les aigües de l'Ebre baixen revoltes per la polèmica de la sequera i el transvasament a Barcelona, i que la pressió social i mediàtica augmenta perquè els dirigents del tripartit al territori facen un cop de puny a la taula, ahir no vaig poder evitar prendre aquesta imatge des del nou despatx del director dels serveis territorials de Cultura. Així es veu el riu Ebre des de la finestra de Xavier Vega, a les noves dependències que la delegació de Cultura ha llogat a la seu de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, al Palau Montagut. En aquest sentit, els regants de l'Esquerra són els únics que s'han oposat frontalment a la interconnexió de xarxes, amb l'únic vot negatiu a l'assemblea de la Federació de Regants de la Conca de l'Ebre en què es va acordar estalviar 1,5 metres cúbics per segon per cedir-los debades a l'àrea metropolitana de Barcelona. Esquerra, no els regants sinó el partit polític, intenten nedar i guardar la roba, mentre els seus representants a l'Ebre fan tot el que poden per aguantar el xàfeg. Ahir, Vega i el mateix delegat a l'Ebre, Lluís Salvadó, van mirar-se bocabadats el pas del riu sota la pluja, des de la finestra de la seu provisional de Cultura. L'escena em va fer pensar que els alcaldes d'ERC han signat un manifest propi i molts han confirmat que aniran a la manifestació d'Amposta, però que ningú va aixecar la veu quan Carod-Rovira va dir al Delta que la canonada s'ha de construir perquè som un país seriós. En un país seriós no caldria fer transvasaments d'emergència ni portar aigua en vaixells per poder regar jardins i omplir piscines amb aigua potable. Potser si el despatx de Montilla, Carod i Saura tinguessen aquesta fantàstica vista de l'Ebre, ho tindrien tot una mica més clar.

12 comentaris:

  1. Estem a la espera...
    Hora clau, les tres de la tarda.
    Lloc: L'Ampolla.

    ResponElimina
  2. Com pretenen assistir a la manifestació i no moure ni un sol dit per evitar l'espoli permanent que pateixen aquestes terres?

    Callen i abaixen el cap davant els interesos dels poderorsos com han fet Saura, Baltasar i Carod davant Montilla.

    No val l'excusa que han de dimitir els transvasistes. Són ells qui poden i han de fer-se sentir. Són ells qui han de plantar cara i defensar el territori que els ha dipositat la seva confiança.

    Si volen manifestar-se en contra d'aquest nou menyspreu cap a les nostres terres, primer dimiteixin, no per dignitat, doncs han demostrat sobradament que l'han perduda. Dimiteixin per coherència, perquè no es pot estar a missa i tocar campanes.

    Si no ho fan així, no els estranyi la reacció del poble el proper diumenge en veure'ls arribar a la capital del Montsià.

    ResponElimina
  3. Com pretenen assistir a la manifestació i no moure ni un sol dit per evitar l'espoli permanent que pateixen aquestes terres?

    Callen i abaixen el cap davant els interesos dels poderorsos com han fet Saura, Baltasar i Carod davant Montilla.

    No val l'excusa que han de dimitir els transvasistes. Són ells qui poden i han de fer-se sentir. Són ells qui han de plantar cara i defensar el territori que els ha dipositat la seva confiança.

    Si volen manifestar-se en contra d'aquest nou menyspreu cap a les nostres terres, primer dimiteixin, no per dignitat, doncs han demostrat sobradament que l'han perduda. Dimiteixin per coherència, perquè no es pot estar a missa i tocar campanes.

    Si no ho fan així, no els estranyi la reacció del poble el proper diumenge en veure'ls arribar a la capital del Montsià.

    ResponElimina
  4. Perdoneu.
    Hora clau les 5 de la tarda.
    Per cert, emprenyat del sud, lo senyor delegat territorial ja fa temps que va anunciar que no assistiria a la manifestació. Va ser més o menys al mateix temps que va decidir que es baixava els pantalons davant del Sr. Carod.

    ResponElimina
  5. ... i plou que plou (mira la predicció de La Marfanta). Només espero que estan contant els llitres d'aigua que estan entrant els embassaments (per no parlar del des-gel) .. quan volien? ah, si, uns 30 hm. I ja està, despres tenen la desalintzador en marxa i a marejar el perdiu per un altre costat.

    Hora clau part 2 ; diumenge a les 12.00 - aqui si que som natros responsables de les nostres accions. Hem de ser una gentada !!

    No serà com abans, no vindran els autocars dels tri-partits, pero es igual - més val 4 persones que estem convençuts del que fem que 40.000 que venen a por la bocata!

    Per anar calentant el cos, també hi haurà "ambient" al mercat de Tortosa dissabte sobre 12.00 endvant.

    ResponElimina
  6. Apreciat Gustau; tinc que felicitar-te per la sensibilitat que demostres en el teu darrer paràgraf.
    I es que les coses canvien molt depenent “del cristal con que se miran” ...Però també he de dir-te que es obligació, ara mes que mai; dels politics d’aquestes terres, el estar a l’alçada de les circumstàncies i sobre tot amb el poble al que representen. Es complex ; ja ho sé...La gran majoria del nostres representants (excepte els partidaris recalcitra’ns del “tubet”) desitgen unes TTEE cohesionades , i si per ells fora estic segur que rebutjarien frontalment el projecte de transvasament . El dimitir en aquestes circumstancies no es fàcil per ningú. I no parlo per l’afany de conservar un estatus. Estic segur que molts d’ells se reincorporarien al seu mon professional i no passaria res...Entre els nostres politics també hi ha gent honesta i avui he volgut parlar d’ells i dir-los que puc arribar a comprendre les contradiccions que han de assumir, però també advertir-los de que s’allunyin de qualsevol servilisme polític ... El poble els hi agrairà.

    ResponElimina
  7. El Consell de Govern extraordinari per la sequera, en veu del Conseller Francesc Baltasar confirma la derogació del decret de sequera anterior, basat en les reserves dels pantans de conca i revocant l’automatisme en la qualificació del grau d’excepcionalitat....
    El nou decret de sequera, es basarà, segon ell, amb l’anàlisi de variables com els volums de reserves dels pantans,el grau d’explotació dels aqüífers, la demanda d’aigua etc ...
    L’ACA publicarà diàriament les reserves dels pantans i setmanalment els nous paràmetres de les variables introduïdes, i en funció de les quals el Govern decidirà el grau d’excepcionalitat que pertoca....
    La DISCRECIONALITAT MES ABSOLUTA ha fet aparició en l’obra de Govern de la Generalitat de Catalunya!!

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Però no es preocupeu, perquè el senyor Carod Rovira ha inaugurat avui una delegació de la Generalitat de Catalunya a London....

    ResponElimina
  10. M’acaben de notificar que els hi fa falta personal....

    ResponElimina
  11. Les autoritats catalanes volen tenir contactes directes amb el Foreing Office
    Amb l’absència del ambaixador Carlos Miranda, que va excusar-se per motius d’agenda, el vicepresident de la Generalitat de Catalunya Carod Rovira va inaugurar ahir la nova delegació de la Generalitat a Fleet Street de Londres. La resta d’invitats que composaven la delegació diplomàtica, varen enviar a funcionaris de rang inferior. Van assistir representants d’Alemanya, Andorra , Illes Feroe i Mozambique.
    Amb independència del pronunciament del Tribunal Constitucional Espanyol sobre la obertura d’aquestes “delegacions”, s’ha de fer esment de que en el cas de Londres encara manquen els permisos municipals, i l’acte va tenir lloc a un cèntric hotel de Londres.

    ResponElimina
  12. El Departamento de Salud de la Generalitat de Cataluña ha desembolsado 42.000 euros por adelantado en concepto del coste total de dos informes que todavía no existen en su totalidad. Las personas que debían elaborarlos aún no los han entregado al Gobierno catalán, pese a haberlos cobrado ya.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta