18 de maig del 2008

Vídeo de la manifestació d'Amposta contra el transvasament

Els carrers del centre d’Amposta s'han inundat aquest migdia amb un riuada de manifestants contra el transvasament de l’Ebre a Barcelona. Unes 30.000 persones han tornat a respondre a la crida de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), que havia convocat la protesta per reclamar al govern l’aturada de la canonada que ha d’unir la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) amb la del sistema Ter-Llobregat (ATLL). En aquest vídeo podeu veure alguns dels moments més interessants de la manifestació, incloses les actuacions dels grups Pepet i Marieta i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. A més, també podeu veure les fotografies que el blocaire ampostí Manel Zaera ha penjat al seu àlbum de Flickr.

7 comentaris:

  1. Sira que la Catalunya vella te cataractes? Felicitats a tothom per com s’ha portat la manifestació. Ha estat tot perfecte..

    ResponElimina
  2. Lluís Sunyer, cap de llista d'ICV a les darreres eleccions per les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, activista d'Alternativa del Baix Gaià, i solidari amb la nostra terra, ha escrit el següent text al seu bloc:
    "No hi han paraules per descriure tot el que s’ha viscut avui a Amposta, desenes de milers de persones mostrant el rebuig a l’interconnexió de xarxes. Les Terres de l’Ebre, però també persones de la resta dels Països Catalans i d’Aragó, units per reclamar justícia pel territori i justícia per les persones que hi viuen. L’actual model consumista d’aigua i energia s’ha de qüestionar, i les administracions no poden continuar treballant per afavorir els interessos del capitalisme agressiu. Cal gestionar els recursos que ens dona la terra amb cura i amb respecte, no podem acceptar la destrucció del nostre país i del món, per que uns quants continuïn augmentant els seus beneficis. ICV encara està a temps de rectificar, ICV té suficients arguments per desmarcar-se dels transvasaments, i ser l’organització que recuperi els valors de la nova cultura de l’aigua. No pot ser que gent combativa com la gent d’ICV de les Terres de l’Ebre, avui es sentin decebuts, no podem perdre el capital humà que lluita dia a dia per transformar la societat.

    Avui la veu de l’Emigdi Subirats ha estat contundent, NO ALS TRANSVASAMENTS, LO RIU ES VIDA!"

    ResponElimina
  3. M'agradaria felicitar l'organització pel seu gran treball, i també agrair la nombrosa assistència. Ha anat tot molt bé.
    Per a quant la pròxima?

    ResponElimina
  4. Per cert, a la pàgina de l'Avui hi ha una enquesta que hauríem de respondre tots.

    ResponElimina
  5. Bon vídeo Gustau!
    Ha sigut una Gran Manifestació, exemplar per on la mires. Tots ens hem tornat a posar la samarreta i l'Ebre tornat a ser un referent de la consciència popular en la Nova Cultura de l'Aigua.
    Sense cap partit parlamentari que ens donés suport integre, la PDE ha sapigut ser el conjunt d'ebrencs conscients que sempre hem volgut ser.
    I això pesa.
    I pesarà.
    La propera manifestació ebrenca serà a les Mores pel tema nuclear i la porqueria d'Ascó. I la PDE hi tenim que ser. Ascó beu quasi tanta aigua com Tarragona evaporant-la en la refrigeració de les centrals. La fàbrica de núvols. I és unca cafetera.
    Tenim tanta feina!

    ResponElimina
  6. Mario, m'interessa molt el tema antinuclerar. Em pots donar més informació?

    ResponElimina
  7. Alguna Emili.
    Envia'm un correu a sattva@tinet.org i m'ho contes.
    Recomanar-te també això
    ASSEMBLEA INFORMATIVA A LA FATARELLA
    DIA: 23 de maig de 2008
    HORA: 22 HORES, 10 DE LA NIT
    LLOC: CASAL DE LA VILA
    .........
    * Sergi Saladiè , geògraf , professor de la Universitat Rovira i Virgili i portaveu de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya ,que ens informarà de l'última hora de la fuga radioactiva de la Central Nuclear d' Endesa i Iberdrola i a Ascó i del cementiri de residus nuclears que hi volen construir.

    terraventdetots@gmail.com
    650110019- 619992439
    43781-La Fatarella

    La CANC també te estaà preparant actes a Flix i Tortosa.
    etc...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta