22 de juny del 2008

«Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos)» passa del bloc al paper i es presenta a Tortosa

La història del llibre Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos) és sobretot la història d'un bloc d'internet. Ahir, els seus autors, Mir Roy i Manel Riu, van presentar la novel·la, editada per Cossetània Edicions, a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, en un acte organitzat per l'associació Blocaires Ebrencs. La protagonista, Mireia Galindo, va ser la primera musa eròtica de la blocosfera catalana, amb un bloc molt popular perquè parlava de política, d'educació, de viatges i sobretot de sexe. Com deia en el primer escrit del 21 d'abril del 2006, a Mireia li agradava «la política, la fideuada, el sexe, llegir, votar Esquerra a les autonòmiques i Convergència a les generals». El punt de vista era el d'una noia d'uns 25 anys, professora d'institut, que escrivia amb sentit de l'humor, faltes d'ortografia i amb una innocència intencionada, explicant les seues experiències, fantasies i pensaments més íntims. Només més endavant va saber-se que Mireia Galindo era, en realitat un personatge de ficció, creat a quatre mans per un matrimoni de professors de secundària de Benavarri, a la Franja de Ponent.
El bloc va deixar d'actualitzar-se amb noves històries ara farà un any, el 25 de juny de l'any passat, però Manel Riu i Mir Roy van continuar molt actius a internet, a través d'un compte al servei d'internet Twitter. A més, tant Riu com Roy van participar el febrer d'enguany en el dinar de germanor de la segona edició de l'Ebrebloc, i és per això que l'entitat Blocaires Ebrencs van decidir convidar-los ahir a presentar el seu llibre. Mireia Galindo també va tenir una rèplica al territori, el bloc Diari sexual d'una ebrenca a la ciutat, que fa pocs dies ha deixat de publicar.

El Punt (22-Juny-2008)

2 comentaris:

  1. Una presentació animada que va tenir continuïtat al dinar.
    Aquest llibre é suna bona mostra dels nous horitzonsd que ens permeten les tecnologies com el blog, sobretot quan es posen a mercè de la nostra imaginació.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta