11 de juliol del 2008

El conseller Tresserras serà el pregoner del Renaixement

Tortosa espera que la Generalitat s'impliqui més en la Festa del Renaixement. En aquest sentit, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, serà el pregoner d'enguany. El pregó es farà durant la cerimònia inaugural, just després de l'obertura de portes i de l'entrada de les banderes de la Ciutat i de la Vegueria a la Tortosa del segle XVI. Amb tot, enguany el pregó no es farà al pati dels Reials Col·legis, que havia estat l'escenari habitual, sinó al carrer Sant Domènec, el renovat accés al conjunt renaixentista. D'altra banda, la directora general de Comerç de la Generalitat, Gemma Puig, serà l'encarregada d'inaugurar, divendres al matí, l'activitat Lo Taulell al Carrer, al centre comercial de la ciutat.

El Punt (11-Juliol-2008)

4 comentaris:

  1. Com? L'inepte que ha deixat perdre TV3 al País Valencià (amb els seus companys ministres catalans Clos i Montilla) ve a la cruïlla dels Països Catalans? No sabia amb qui negociava quan li van pendre el pèl (i TV3)? O deu pensar que el que parlen 30 Km al sud ja no és cosa de la nostra cultura? Conseller de cultura i mitjans de comunicació!!

    ResponElimina
  2. A aquestes alçades de la pel·licula ( o vodevil)encara no tinim clar els criteris per a escollir els pregoners de les festes, saraus i celebracions?. A tall d'exemple:
    - Es convenient que el convidat/da sigue de la mateixa corda politica del que l'invita,( encara que hi poden haver excepcions).
    - Es relativa la relacio del pregoner/a amb l'esdeveniment a commemorar, inclus pot ser inexistent.
    - Si es una persona amb dimensio mediatica millor que millor ( teoricament). A Tortosa un any va ser-ho Josep Cuni, i en aquest darrer episodi d'intent de transvasament..el mes calent era a l'aigüera.
    - S'ha de procurar que la persona en qüestio tingue poder executiu i "mando en plaza".
    -S'ha d'obsequiar amb un/s regal/s al pregoner/a ( llibres, placa etc.), encara que despres no sapigue on posar-ho, pero que s'enporti un bon record. Tampoc esta de mes un bon sopar, o dinar.

    No obstant, i com en tot, no cal ser exesivament dogmatic, i per tant, es poden saltar aquest principis. Sense anar mes llun, tenim dos exemples ven a prop en el temps i geografics: A Roquetes, encara que no s'envan escapar del tot de fer la pilota a un "forani" amb "mando en plaza", si que van apostar per una persona del poble i amb poc poder i molt de mereixement. L'altre exemple el tenim a Jesus: Van convidar al vicepresident del congres ( si, aquest de Madrid, ves per on), en aquest cas si que es dona la circumstancia de ser de la corda (de CIU) ara, de "mando" i poder executiu poquet, pero va prevaldre mes el partidisme i qui sap si la devolucio o intercanvi d'algun favor de partit que no pas l'interes del poble.

    ResponElimina
  3. Uauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!

    ResponElimina
  4. Tres "R" son moltes erres ehhhhhhh??

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta