26 de setembre del 2008

Les noves piscines de Tortosa vestiran d'arquitectura la façana de l'estadi

Ferran Bel confirma la construcció d'un pàrquing subterrani de 350 places i la renovació de la plaça

L'Ajuntament de Tortosa aprofitarà la reforma de les piscines per transformar la façana de l'estadi municipal i reurbanitzar la plaça Joaquim Bau, al subsòl de la qual es construirà un aparcament amb unes 350 places. L'alcalde, Ferran Bel, va anunciar ahir l'adjudicació de la redacció del projecte al despatx barceloní Alonso, Balaguer y Arquitectos Asociados, que ha dissenyat un complex esportiu i de salut que ocuparà uns 8.700 m². El projecte inclou una piscina coberta de 50 m i diferents zones d'aigua i de gimnàs per fer-hi activitats d'esport i de salut, així com una cafeteria, una ludoteca i una àrea de comerços.

Bel va remarcar ahir que la importància del projecte va més enllà de l'esport, ja que el nou complex també transformarà l'urbanisme d'aquest sector del barri de Ferreries. La previsió del govern és que el projecte estiga redactat d'aquí a quatre mesos, per adjudicar les obres durant el primer trimestre del 2009 i poder enllestir el complex en dos anys. L'alcalde va afegir que l'operació podria tenir un cost de 10 milions d'euros i que les obres del complex es faran al mateix temps que la reurbanització de la plaça i la construcció del pàrquing subterrani, tot i que seran dos projectes independents. Així, Bel va recriminar que el PSC digués que el projecte de reforma de les piscines no preveia el pàrquing, ja que sota el nou edifici hi haurà una connexió amb el nou aparcament subterrani.

De fet, sense haver de sacrificar el velòdrom municipal, una qüestió que va centrar una intensa polèmica política i ciutadana durant el mandat anterior, el govern de CiU i ERC ha previst una reforma de les instal·lacions de l'estadi que ja ha començat durant l'estiu, amb la construcció del segon camp de gespa artificial i d'una pista d'atletisme d'entrenament. El projecte que redactarà el despatx Alonso, Balaguer y Arquitectos Asociados tindrà un pressupost de 360.000 euros. Per la seua banda, l'arquitecte Lluís Alonso va afirmar que van presentar-se al concurs perquè van «olorar» que Tortosa volia fer un projecte «engrescador i emblemàtic», amb conceptes arquitectònics innovadors.

El Punt (26-Setembre-2008)

4 comentaris:

  1. centre de salud ... ja sabeu quin "exercici" diuen que és molt bo per a la salud, i gratis si tens parella - pos, potser en comptes de gastar tants de diners, podrien instal·lar uns banquets més per tota Tortosa (donat les possibles usos dels bancs que van sortir a la noticia d'ahir)
    :)

    ResponElimina
  2. Hola a tothom.
    Respecte a la notícia espero que això no sigue fum d'aquell que es disolt com los macro projectes de centres comercials, parcs temàtics i un llargíssim etc.
    Quan ho veigue m'ho creuré. Fins allavons, la foto molt bonica, i ja està.

    ResponElimina
  3. Pero les rodes de molí de la plaça que no les toquen!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta