25 de setembre del 2008

Tortosa recupera els bancs de la plaça de l'Àngel després de la queixa del PSC

El govern de Bel assegura que s'havien retirat només per repintar-los i que no preveia eliminar-los

La plaça de l'Àngel de Tortosa, a la cèntrica zona de vianants del carrer Sant Blai, va recuperar ahir els bancs que l'Ajuntament havia retirat fa uns dies. Els operaris de la brigada municipal van tornar a instal·lar els bancs gairebé a la mateixa hora que el grup del PSC anunciava que havia presentat una moció al ple de l'octubre per reclamar la seua reposició. El socialista Joan Sabaté va assegurar que havia rebut la queixa de nombrosos veïns i que els bancs s'havien tret sota el pretexte que eren utilitzats per «persones que no complien la llei». Amb tot, fonts municipals van aclarir ahir que els bancs només s'havien retirat per pintar.

Els socialistes van advertir fa dies que l'Ajuntament havia eliminat els bancs de la plaça de l'Àngel, que formaven part del mobiliari urbà des de la creació de la zona de vianants del carrer Sant Blai. Ahir, l'exalcalde Joan Sabaté va afirmar que havia rebut la queixa de molts veïns, sobretot de gent gran, que l'havien aturat pel carrer per demanar-li explicacions i exigir la reposició dels bancs. En aquest sentit, Sabaté els va dir que la mesura ja no depenia d'ell, però que es comprometia a presentar una moció al ple de l'Ajuntament, que el grup del PSC va registrar el 22 de setembre per reclamar la reposició dels bancs. «La nostra sorpresa ha estat comprovar que la brigada municipal els està reposant aquest matí», va concloure.
Segons Sabaté, tots els indicis assenyalaven que el govern de CiU i ERC havia retirat els bancs per les queixes d'alguns veïns i comerciants, ja que «en alguns moments del dia eren utilitzats per persones que no complien la llei». El portaveu del PSC no va concretar quin tipus de delictes s'hi cometien, però va confirmar que hi ha veïns que havien denunciat la pràctica de la prostitució als bancs. «En qualsevol cas, l'Ajuntament ha de tenir altres mecanismes per actuar, com augmentar la presència policial, ja que tothom vol tenir més tranquil·litat», va precisar. Sabaté també va explicar que, des de la desaparició dels bancs, hi havia veïns que havien baixat les cadires de casa per poder seure a la plaça de l'Àngel.
Per la seua banda, fonts municipals van deixar clar ahir que els bancs no s'havien eliminat, sinó que només s'havien retirat temporalment per poder-los pintar. «És una polèmica estèril, perquè en cap moment ningú havia dit que els bancs es traurien», van assenyalar les mateixes fonts. Però els socialistes ja s'esperaven ahir aquesta resposta i van advertir que no és habitual traure els bancs de cop per repintar-los, sinó que se'n deixen uns quants perquè la gent puga utilitzar-los. Sabaté també va constatar sobre el terreny que els operaris ja havien tapat amb ciment els antics forats dels bancs. A més, va apostar per abaixar els pilons per permetre la circulació de vehicles fora de l'horari comercial, per millorar la seguretat ciutadana.

El Punt (25-Setembre-2008)

7 comentaris:

  1. Sembla que ara el sr. Sabaté recupera el que en temps de la seva alcaldia va perdre, el contacte amb el carrer. Crec que la vida quotidiana és la que importa a la gent de la ciutat, els bancs, els paviments en mal estat, la deixadesa en la recollida de brosa...Sense oblidar les grans actuacions per a fer una ciutat més gran i important, aquests petits fets son els que marquen la qualitat de les persones en la quotidianitat. Si perdre l'alcaldia li ha servit per recuperar el contacte amb la gent i els seus problemes, benvinguda sigui. Només així, es podrà combatre la gairebé segura pròxima majoria absoluta del sr. Bel executant de manera òptima projectes d'anteriors governs d'esquerra i de projectes de l'actual govern de la Generalitat. Cal recordar el "bo" del sr. Aznar sense majoria absoluta i en que es va convertir quan es va treure la careta quan va aconseguir majoria absoluta.

    ResponElimina
  2. Rectificar es de sabis, pero enganyar al poble no, sempre he vist pintar los bancs al seu lloc.

    ResponElimina
  3. La mare que em va pari!!!!!!Pos no es Jimenez Losantos el de la foto de dalt?. Amigo?, amigo de que?

    ResponElimina
  4. Pos, que voleu que digui, mirant a la foto, no sé si son prou comodes per a practicar la prostitució (o altres actes il·legals) ... no hi ha res com un bon llit d'aigua i llançols de seda :)

    ResponElimina
  5. prostitució...acte il·legal? potser si, en public, però no per prostitució sinó per l'acte no?.
    I la tant "cacareada" ordenança de civisme no ho contempla i ho reprimeix això? o el que contempla es allo del gos i la rabia?
    Així els empresonats ( que no es que siguen il·legals, han comes il·legalitats) no en tenen de cadires ni bancs?. Quines coses mes estranyes se senten dir, no?

    ResponElimina
  6. El Sr. Sabaté diu, ara, que han de circular vehicles per la nit per evitar inseguretat ciutadana?

    Ai, mare meva, si parlés en Josep Borrell.El que hem de sentir.

    ResponElimina
  7. pos home ja que no parlava quan estava d'assessor, que parle ara.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta