28 de novembre del 2008

El PSC votarà la moció d'ERC per aïllar la dreta defensant el monument franquista de Tortosa

El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va confirmar ahir que els socialistes donaran suport a la moció que el grup d'ERC ha presentat al ple de Tortosa, sobre el monument de la Batalla de l'Ebre. La moció insta el Departament d'Interior a costejar la retirada del monument franquista, segons l'oferiment rebut, així com la redacció del projecte per substituir el monument per una passarel·la de vianants. «El monument és un símbol de la victòria franquista, aixecat al mig del riu a Tortosa per a major glòria del dictador; però també entenem que hi haja gent que vulga mantenir-lo perquè forma part del paisatge urbà de la ciutat», va dir Sabaté. Així, l'exalcalde va valorar que ERC haja recuperat l'antiga idea de fer-hi una passarel·la de vianants, com havia proposat Sabaté en algun moment, i va destacar que ara hi haja l'oferiment de la Generalitat de costejar econòmicament la retirada dels símbols franquistes. D'altra banda, va recordar que també hi ha gent d'esquerres que pensa que el monument s'ha de conservar per raons històriques, i que és un tema que s'ha de resoldre amb el consens necessari. Amb tot, Sabaté va insistir en la coherència ideològica dels socialistes, i va remarcar que votaran al costat d'ERC, soci de govern de CiU. En aquest sentit, el portaveu del PSC va afegir que «no voldrien pensar que Esquerra ha presentat la moció sabent que no s'aprovarà», ja que CiU ja ha anunciat que els seus 10 regidors rebutjaran la moció, i que en tindran prou amb el vot de l'únic regidor del PP per tenir la majoria. De fet, també caldrà tenir en compte la posició d'ICV, que finalment també ha presentat una moció pròpia sobre el monument de la Batalla de l'Ebre. ICV proposarà obrir un procés participatiu perquè els ciutadans puguen decidir el futur del monument.

El Punt (28-Novembre-2008)


12 comentaris:

  1. Aquests dies hem estat discutint éls i les usuaris/àries de la Marfanta sobre el partidisme implícit en aquest tema del monument fatxa i d'altres. M'alegra que els socialistes s'afegeixen a la lluita per desfer-nos d'aquesta vergonya col·lectiva que és el monument. en canvi, és curiós quan l'exalcalde diu: "no voldria pensar que ERC saben que no s'aprovarà la moció". És una cosa que ho hem pensat tots i totes, i que entra dins del possible. A més, els socialistes estan ara a l'oposició i moltes de les mocions que puguin presentar entren en la possibilitat de no ser aprovades, no per això deixen de presentar-les. Si hi ha tacticisme per part dels qui hi votaran en contra, també n'hi ha dels qui hi votaran a favor. Jo vull que treguin el monument per higiene democràtica, no per aillar la dreta democràtica, aquesta només l'ha d'aillar els vots de la població. Cal aillar la dreta feixista...

    ResponElimina
  2. I això no ho podia demanar quan era alcalde de la ciutat?
    No manava també el psc a la Generalitat l'ultima legislatura?
    Emigdi entenc la teva postura que vulguis creure que es una maniobra no politica, però estic segur que si sumessin els vots necessaris per tirar endavant la mesura, el vot del psc en seria un altre, o potser el dia de la votació estarien absents.
    Es una maniobra per desgastar el govern de Tortosa, en un debat que s'ha creat interessadament per no haver de parlar de la gestió del tripartit, parlem de Franco i no parlessem de la dependencia o de la crisi...

    ResponElimina
  3. "votarà per aïllar la dreta", és un pensament teu Gustau, o ho han dit ells? Voldria pensar que voten per altres motius, pero, bueno, el resultat final es el que importa i no les paraules, per tant Anims nois!!
    Ni en futbol ni en politica hi ha res decidit fins l'ultim segon... i si a algun regidor li agafa la mal de panxa anomenat "PuigTransvasiste" o que alguns tinguen feina com va passar l'altre dia, o que hi hagi embus de trafic ....

    ResponElimina
  4. Josep Maria,
    No oblido el tacticisme perquè el practiquen tots i totes. No tinc cap simpatia pel PSOE, amb la qual cosa no seré jo qui els defensi precisament, ni sóc partidari del tripartit, malgrat que voti un dels partits que l'integra (jo sóc partidari del tripartit a la basca). Ja he dit que això d'aillar la dreta no és una frase afortunada quan es parla de partits conservadors democràtics, com és el cas de CiU. I tots són debats que es creen interessadament, Josep Maria, els que els creen aquells que ens agraden i els que creen aquells que ens desagraden.
    Sento que CiU no estigui per la labor de treure'ns aquest residu franquista. També és tacticisme, no m'ho pots negar...
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Jo no li dono importància a si uns son oportunistes i els altres també. Tots intentem aprofitar les oportunitats. Ja vaig dir fa uns dies que el que realment importa es que el monstre desapaerixi del mig del riu. No heu pensat mai que si el turistes el fotografien es simplement per que els crida l'atenció, no per bonic ni simbòlic? I per cert no entenc els revisionistes. La pau no necessita monuments, necessita actituds i aptituds, dels governs i dels ciutadans d'aquest mon en el que vivim.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. La veritat es que molts cops els comentaris em deixen de pedra,algú pot imaginar, amb dos dits de front, que el PSC no votes a favor de la moció?
    Ni tacticismes ni res la moció abans de fotre canya per fotre canya cal recordar que no la presenten els socialistes la presenten els ERC's,i lo més important, qui pagar la factura? ara el Govern ha dit que s'en fa càrreg.
    Per altra part els que tenen ganes de marcar perfil amb aixó son els ERC's no el PSC, si fos així els socialistes tendrien que haver plantejat la moció, ells ara el fan es posicionar-se respecte a un tema que se'ls planteja.
    Els ERC's son els que formen part d'un govern ancorat a la dreta i son els que amb aquesta moció volen desmarcar-se i marcar perfil.

    ResponElimina
  8. Jo. Jo mateix m'ho imagino ( i amb mes de dos dits de front). Coses pitjors s'han vist.Un socialista no pot argumentar que ara toca perquè no costa un duro. O es que supeditem els principis als diners? O es que els diners de la Generalitat no son nostres, també?.
    Deixam repassar l'hemeroteca i ja et contaré com van anar les mocions i votacions sobre la eliminació de l'àguila del sostre de l'Ajuntament.

    ResponElimina
  9. Un altre cop el “monument a la vergonya” surt a debat ( “y lo que te rondaré morena..”).
    Un debat que per mi està esgotat com una llima que ja no treu suc, en definitiva estèril.
    Ara es el moment d’aprofitar la oportunitat de la moguda/festa, que teòricament paga el Departament de l’ Interior; per a que les esquerres es donin cops de colze. Una esquerra que cada cop dona mostres de estar mes preocupada d’ una ferralla rovellada que pels problemes reals del país i de la ciutat.
    Aneu a la festa que la teniu pagada ! jo de moment em quedo a casa.

    ResponElimina
  10. Just a la fusta Sr. Mc Calan.
    Al que s'ha quedat sense faena o als treballadors de la LEAR, parlar ara del monument los hi deu semblar si mes no, surrealista...
    Ah! Hi als cada vegada més, que remene les brosses del super per a trobar menjar, també...

    ResponElimina
  11. A això se li diuen cortines de fum. En una escala de prioritats del que s'ha de fer a Tortosa i a les Terres de l'Ebre no està la retirada del monument.

    He detectat que si dius que s'ha de tombar el monument, ets un demòcrata, antifranquista, modern, progresista i esteticista.

    Si dones raons per no tombar el monument, ets un fatxa, desviat, profranquista, feixista, antiquat, conservador, dretà....

    Veig que la gent no ha aprés del que va passar a la guerra civil. Pau és respecte a les idees diferents. Pau és conviure en la diferència. Pau és construir ponts. Pau és apropar-se.

    Detecto poca pau...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta