18 de novembre del 2008

Sabaté demana que el govern explique la neteja del pantà de Flix al Senat

El senador de l’Entesa Catalana de Progrés, Joan Sabaté, ha presentat una interpel·lació al govern estatal, que es durà a terme durant el ple del 25 de novembre, en què es demana al govern de l’Estat que explique l’estat dels projectes del pla integral de protecció del Delta, així com el projecte de neteja de l’embassament de Flix. Sabaté explica que el tram inferior del riu Ebre presenta problemes que han obligat a plantejar actuacions «inexcusables per part del govern d’Espanya», ja que la costa pateix un fort procés de regressió, fruit de l’enfonsament del Delta que és conseqüència de la falta d’aportació de sediments fluvials des de la construcció del sistema d’embassaments de Mequinensa i Riba-roja d’Ebre. A més, Sabaté també recordarà que l’activitat de la indústria electroquímica de Flix ha provocat l’acumulació de metalls pesants, i que això va portar a elaborar un projecte de neteja del fons de l’embassament, l’obra del qual «se suposa que s’iniciarà immediatament».

El Punt (18-Novembre-2008)

2 comentaris:

  1. Que mos ho expliquen a la gent, que vinguen i que los puguem fer preguntes, sinó mos marejaran la perdiu com sempre fan

    ResponElimina
  2. Senyor Sabaté, no cal perdre mes temps, si vol li explico jo:
    RADIONUCLEIDS.- Urani 238, Plom 210, Radi 226....METALLS PESANTS.-Mercuri, Plom ,Crom Níquel, Cadmi, Coure, Arsènic, Zinc...COMPOSTOS ORGANOCLORATS.- Hexaclorobenzé, DDE i DDT....Senyor Sabaté, si tot això es desmadra no tindran temps de explicar-li..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta