12 de desembre del 2008

Joves retinguts i algunes banderes republicanes durant la visita dels prínceps a Tortosa

L'incident més destacat de la visita dels prínceps d'Astúries es va produir quan una desena de joves independentistes van ser retinguts pels Mossos. Els joves van ser interceptats a la plaça de l'Àngel per agents de paisà, que els van identificar i escorcollar, i els van impedir l'accés a la plaça de l'Ajuntament. Envoltats amb un cordó d'agents antiavalots, els joves van ser conduïts a la plaça de la Pau, on van rebre el suport d'algunes venedores del mercat que van lamentar l'actuació «desmesurada» de la policia. També va denunciar els fets el Casal Popular Panxampla, que va exigir als polítics locals un rebuig «ferm i clar» dels fets. D'altra banda, agents de paisà van evitar el desplegament d'una bandera de la República espanyola quan els prínceps arribaven a la plaça de l'Ajuntament, però en alguns balcons també lluïen banderes tricolors amb un crespó negre. Altres joves van ser escorcollats a l'avinguda de la Generalitat i a la rotonda de la Simpàtica, camí del restaurant on va fer-se el dinar.

El Punt (12-Desembre-2008)

16 comentaris:

  1. Visca la llibertat d'expressió!!!!

    ResponElimina
  2. Em sona haver-ho sentit fa molts anys... Serà l’eco?

    ResponElimina
  3. I aquest bon senyor amb ulleres que surt en primer terme, qui és?

    Disculpeu la ignorància, igual és un tortosí de pro i se m'escapa.

    ResponElimina
  4. El de la barretina i la cua de cavall no té preu, quin personatge!

    ResponElimina
  5. Senyor Gallardo; que no ha llegit el titular ? Aquest es un dels joves retinguts pels mossos. Si s’hi fixa be sota la gavardina porta una ampolla de wishky de contraban...

    ResponElimina
  6. Què era McCalan el whisky?

    ResponElimina
  7. Senyor Gallardo; com ha pogut comprovar, el senyor Gustau m’ha fet trampa i ha canviat la foto d’aquell senyor gran, per un altra de mes neutra...

    ResponElimina
  8. Ja que s'ha canviat la foto, sense mes, aprofito per a preguntar: com es que la indumentària dels extrems se sembla prou?

    ResponElimina
  9. La resposta pot ésser complicada , perquè ja sabem que “el hábito no hace al monje “ pero “los extremos se tocan”...

    ResponElimina
  10. Em pica la curiositat. Qui era aquell bon senyor? Algú ho sap? Era potser un membre de les forces de seguretat? No m'ho sembla per edat, tot i que no sap mai. O potser una persona que passava per allí sense relació amb la història?

    Consti que el tema no té major transcendència. Com deia el principi és mera curiositat, alimentada si de cas pel canvi de foto.

    ResponElimina
  11. Amb un mínim de sentit periodistic i a tu, Gallardo, i a Gustau no vos he de donar lliçons, crec que es evident que aquella persona si va ser fotografiada, com a protagonista casi exclusiva, va ser perquè volia donar a entendre o informar d'alguna cosa, a me a mes semblava que estes posant.
    I coincideixo amb tu, que treure-la no ajuda a treure-li importància i alimenta una mica la morbositat. Jo diria que es va canviar a "instancia de parte"

    ResponElimina
  12. "D'altra banda, agents de paisà van evitar el desplegament d'una bandera de la República espanyola quan els prínceps arribaven a la plaça de l'Ajuntament".
    Tant l'home que sortia a la fotografia anterior com el seu company, el de la barretina i la fulla amb la bandera republicana, són els que van intentar desplegar la bandera tricolor. Vaig posar la foto amb la cara que se li va quedar perquè no vaig poder captar el moment concret en què la policia li va prendre la bandera. Però com que vaig veure que alguns no havíeu agafat el tema, vaig optar per posar una foto dels joves, que després vaig recordar que havia fet amb el mòbil. No hi ha més...

    ResponElimina
  13. Gracies per l'aclariment. Ara, jo, que no soc molt llarg, la pròxima vegada si el de la foto porta una bandera a la ma o tu ens dius que els que intentaven desplegar la bandera eren dos homes, segur que ho entendre.

    ResponElimina
  14. Per això s'ha inventat la gran institució del peu de foto. Encara que una imatge valgui més que mil paraules, de vegades cal explicar la imatge amb paraules. O si més no, coses de la imatge: on s'ha fet, en quines circumstàncies... El peu de foto pot aportar més informació del que sembla a primera vista.

    Pel que fa a la resta de comentaris, està clar que era curiositat, potser una mica insana.

    ResponElimina
  15. Xafarderia = Curiositat insana

    ResponElimina
  16. Senyor McCalan

    si vol ser sempre l'últim, sentant càtedra sobre tot, i dient tonteries sense parar, per mi no serà. Endavant, no l'interrompré ni el contestaré més.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta